blackshadow Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Convoc aici pe cei mai priceputi in ale electronicii pentru a-si da cu parerea despre principiul de functionare si eventuale metode de punere in practica a unor astfel de senzori construiti in casa. Ca doar satisfactia de a fi ghidat dupa propriul sistem de senzori e mult mai mare, nu? Ce sunt senzorii de parcare? Un sistem montat pe masina care ajuta la parcarea acesteia prin avertizare acustica sau vizuala in cazul apropierii de un obstacol (masina, persoane, tevi etc). Avertizarea sonora consta in beep-uri a caror frecventa creste odata cu scaderea distantei pana la obstacol. Avertizarea vizuala consta intr-un afisaj (independent sau introdus in oglinda retrovizoare) care afiseaza distanta in m si in care parte este mai aproape obstacolul. Senzorii Pot fi intre 2 si 6 sau chiar mai multi, montati de obicei in bara din spate si cea din fata. Am citit ca sunt 2 tipuri: cei pe ultrasunete si cei electromagnetici. Astept detalii despre acestia. Head unit-ul Ar trebui sa colecteze informatiile de la senzori, sa faca anumite calcule si sa comande partea de avertizare (sonora sau vizuala) in functie de rezultate. Se poate face ceva analog sau e prea complicat si trebuie neaparat un PIC? Astept sugestii, idei si completari. Poate reusim ceva... Link to comment
Mircea Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Sincer, crezi ca merita bataia de cap pentru 120-140 ron cat este un sistem cu 4 senzori? PS: ai uitat display-ul sau buzzerul. Link to comment
Lao Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Si eu sunt de parere ca nu merita. Singura placere ar fi ca e facuta de tine smecheria. Link to comment
blackshadow Posted April 26, 2007 Author Share Posted April 26, 2007 Asa este! Din punct de vedere financiar nu cred ca iesi prea mult in avantaj cu efortul si banii bagati in piese. Ideea era ca daca il faci singur poti sa-l faci sa mearga cum vrei tu... sa ai cati senzori vrei si plasati unde iti convine. Si in plus n-ar strica sa stim si noi cum functioneaza acesti senzori, macar teoretic, chiar daca nu va exista o finalitate practica. Buzzerul si afisajul sunt "periferice" si depind in principal de cum le comanda circuitul principal. Nu cred ca acestea ar pune probleme in realizare Link to comment
tolin Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Senzorii de parcare nu te ajuta sa parchezi mai bine, cate ore de execitii rezolva problema. Link to comment
hawkeye Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Depinde de masina. La Kalos HB nu sunt necesari, la a mea sunt obligatorii. Avand 4.8m lungime si caroserie sedan (vizibilitate in spate foarte redusa) mi-ar fi foarte greu sa parchez in spatii mai mici de 6m. Cu senzorii de parcare am parcat-o de foarte multe ori in spatii de 5.2-5.4m fara absolut nici un efort. Link to comment
Recommended Posts