Seba Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Situatia astazi se prezenta asa: Inceputul: La Cascada: Pe aici nu se trece: Sau daca va incumetati ) : Si daca vreti sa treceti dincolo: Drumuri bune! Link to comment
Cartieru Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 salutare Seba.Pozele sunt minunate .Am fost si eu acum 3 sapt la Vidraru.nu am ajuns pana la Balea,dar timpul nu e pierdut.Nu dispun de poze momentan dar cat de curand o sa pun ,O zi buna Link to comment
perfidus Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 @salex si @seba, minunate poze! Am asteptat destul cred, masina merge acum pe trei anisori si 30.000Km si anul acesta musai sa-i fac "botezul" pe Transfagarasan, am in plan sa fac si Apusenii... Inca odata, superb, n-am cuvinte! Link to comment
Salex Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Ii multumesc lui Seba ca a postat pozele sale pentru ca altfel uitasem complet de pozele mele de iarna de pe Transfagarasan. Le aveam pregatite de ceva vreme insa am tot aminat postarea. Cu o intirziere de peste o luna, iata poze facute la inceputul lui Februarie Link to comment
madkat Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 pana cand este inchis Trans-ul? stie cineva? ... mi-e dor de drumul ala... Link to comment
alx Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Parca prin Iunie se deschide. Dar nu e regula, depinde de vreme si metrii de zapada prezenti. Link to comment
Salex Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Oficial cam asa stau lucrurile, deschiderea se face cam pe 15 Iunie. Neoficial, din cite am vorbit cindva cu niste cabanieri de la Piscul Negru si Capra, deschiderea se face mai devreme. Respectivii domni mi-au zis ca de indata ce sint semne clare ca nu va mai ninge, barierele si portile sudate sint "desfacute" cu acordul tacit al celor de la drumuri. Link to comment
Cartieru Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 (edited) Salutare,am promis ca o sa revin cu poze.Asa arata Lacul Vidraru acum 1 luna jumate,zona este superba in orice anotimp. Pozele arata cam asa ; Edited April 22, 2008 by Cartieru Link to comment
nonel Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 Asa era azi la Balea Lac. 6 grade celsius. Link to comment
Ryco Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Cum s-a comportat Matizul pe Transfagarasan? Link to comment
nonel Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Sa comportat chiar bine. Peste asteptari. Link to comment
phantomro Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Stie cineva daca se poate merge pe acolo in luna august cu o masina cu tractiune spate si garda redusa la sol? Link to comment
Salex Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 (edited) Stie cineva daca se poate merge pe acolo in luna august cu o masina cu tractiune spate si garda redusa la sol? Nu ai nici o treaba cu tractiunea, ca idee, am vazut si Dacia 1100 facind tot Transfagarasanul. Daca mergi dinspre Sibiu, nu ai probleme nici cu garda, drumul este foarte bun. Daca mergi dinspre Pitesti -> Vidraru atunci s-ar putea sa atingi pe aici pe colo. Vezi si topicul cu Transf. 2008, am scris acolo despre zona in care drumul e rau Edited August 4, 2008 by Salex Link to comment
corbitze Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 un traseu foarte frumos care il fac cel putin odata pe an... un singur lucru as mai avea de adaugat la tot ce a fost postat pana acum... NU RATATI CETATEA POENARI !!!...este in drum iar de ea nu prea s-a vorbit aici...are un istoric foarte interesant, aici aflandu-se vistieria tarii...actualul BNR sunt cam 1300 de trepte pana sus dar mai sunt si scurtaturi...daca alegeti varianta 2 aveti grija pe unde calcati...viperele sunt in mediul lor... se urca in 35 de minute fara prietena si cam 55 de minute cu prietena...se coboara in 10 fara si in 15 cu in rest ...las pozele sa vorbeasca... P.S. consum tico 4.7 - 524 KM parcursi fara probleme (bucuresti-balea si retur) Link to comment
_escu Posted August 31, 2008 Share Posted August 31, 2008 Am fost si eu cu 3 zile in urma. Cuvintele sunt de prisos, atasez cateva poze: Link to comment
pretender Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 August 2008. Masina s-a descurcat excelent, vreme buna, a fost superb. Link to comment
fry Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Pe 1 ianuarie 2009, ora 14:00, eram sus la Vidraru. Era ceva zapada, dar nu prea multa, drumul era dat cu antiderapant din plin. A fost prima urcare cu noul meu aveo (binenteles, cauciucuri de varaaaaa). Eram determinat sa ma intorc daca aluneca prea rau, dar s-a nimerit in fatza mea un matiz care mergea fara probleme, si mi-a dat incredere. Transfagaraseanul este inchis de la km 102 incolo. Acum cativa ani am urcat pana la punctul de inchidere cu Kalos-ul (mda.. tot cauciucuri de vara). De la semnul de inchis incolo, pur si simplu erau mormane imense de zapada pe carosabil, nu aveai cum sa treci decat cu piciorul. Cand transfagaraseanul e deschis, nu sunt probleme in a urca cu mai nici o masina, chiar daca e mai joasa. Important e sa nu urci cu ceva care sa te lase-n drum, spre ex o dacie mai veche si cu probleme s-ar putea sa nu se impace cu urcatul acolo. Link to comment
frend2008 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Pe langa peisajul deosebit sa nu uitam placerea de a conduce. Link to comment
Dj_Dark Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Chestii deosebite: Ice hotel 2009 Si pastravaria Albota, Sibiu: Link to comment
martiz Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 (edited) Au terminat de restaurat acele scari care faciliteaza accesul la "Omul de fier"? Edited March 14, 2009 by martiz Link to comment
Alex.T Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Ce distanta este intre Balea Lac si Sibiu? Link to comment
Alex.T Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Multumesc. Am crezut ca sunt mai putini. Vreau la vara sa fac tot Transfagaraseanul si sa ma intorc pe Valea Oltului. Ma interesa cati km aproximativi are acest traseu. Link to comment
Salex Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 (edited) Am pus mai demult lungimea acestui traseu. Vezi ca mai e un topic dedicat Transfagarasanului 2008, s-ar putea sa fi postat acolo. Oricum, nu trebuie sa mergi pina in Sibiu, faci stinga la intersectia dintre DN1 si Valea Oltului. LE: Bucuresti (de la Petromul de linga Metro) -> Pitesti -> Balea - > Selimbar = 290 km. De acolo si pina in Bucuresti pe Valea Oltului sa mai fie cca 250 km. Edited May 1, 2009 by Salex Link to comment
Recommended Posts