feryci Posted April 28, 2007 Share Posted April 28, 2007 Nu stiu daca s-a mai discutat, eu am dat un search si nu am gasit nimic in legatura cu acest subiesct. Poate gresesc sau nu. Vrea sa va intreb daca ati urmat cursuri de operare PC, unde le-ati facut (firma), cat v-a costat si mai ales daca ati fost multumiti de rezultat. Astept parerile voastre. Link to comment
Lucian M Posted April 28, 2007 Share Posted April 28, 2007 Am facut doua astfel de cursuri (unul la scoala la care sunt profesor si unul la un liceu din judet unde am fost chemati mai multi profesori din comuna). Cum imi place sa ma plimb- am zis ca n-ar fi rau sa vad ce mai e nou. Vraja- chestii pt incepatori mai mult. Profa era de treaba si pe unii i-a luat cu binisorul. La cei care ne pricepeam- ne dadea niste sarcini mai "grele: ne punea sa-i ajutam pe altii. Cost cursuri: la scoala mea- gratis din partea firmei care a venit, la liceul respectiv- tot gratis (inclusiv deplasarea cu masina). Oricum, mare lucru n-am invatat de la cursuri, deoarece multe chestii le stiam deja- fiind in "domeniu" de vreo 7 ani. Sunt folositoare, deoarece primesti niste diplome/atestate care sunt necesare de-a lungul vietii. Cam peste tot e obligatoriu sa ai o astfel de diploma de operare pc. Daca as fi in guvern, as propune ca fiecare familie sa poata primi - sa zicem - 200 euro sa-si poata achizitiona un pc (nou sa sh, de la firme specializate). Link to comment
rm.popa Posted April 28, 2007 Share Posted April 28, 2007 ECDL la INA (Institutul Naţional de Administraţie). N-am urmat cursul, am dat direct examenele. Din spusele colegilor care au urmat şi cursul, frecţie... Atestatul pare a avea ceva valoare. Vezi www.ecdl.org.ro pentru centrele autorizate. Link to comment
Wolfman Posted April 29, 2007 Share Posted April 29, 2007 Cam 5-6 in ultimii ani, daca nu le pun si pe cele de 2-3 zile, toate platite de firma; cele mai importante (pentru mine) au fost cele pentru AIX 5.0 si Active Directory (ambele advanced), restul au contat doar pentru diurna ca diplomele obtinute la ele sunt oricum frectie, conteaza foarte putin la o noua angajare... Link to comment
bogdan_o Posted April 29, 2007 Share Posted April 29, 2007 Daca as fi in guvern, as propune ca fiecare familie sa poata primi - sa zicem - 200 euro sa-si poata achizitiona un pc (nou sa sh, de la firme specializate). Off-topic. Din cate stiu eu chiar s-au facut asemenea campanii. Dar era vorba de 300 eur. Revenind la topic. Feryci, da si tu mai multe detalii despre ce cursuri te intereseaza. Ca una e un curs de excel si alta e unul de SQL. In principiu cursurile basic (windows, office, etc) sunt acceptabile ca si pret (1-200 eur maxim - cursul ECDL costa 400 ron + tva). Cursurile super-specializate (adresate celor care lucreaza in IT) sunt extrem de scumpe (4-500 eur/modul si chiar mai mult) si daca nu ti le plateste firma nu prea ai sanse sa te apropii de asa ceva. Parerea mea e ca nu merita atatia bani cand internetul e plin de documentatie. Mai degraba inveti singur si te duci la examen si scutesti o gramada de bani. Daca ti le plateste firma, well... asta e alta mancare de peste. Dar de obicei cand o firma investeste in tine are si pretentia ca tu sa semezi un contract pe x ani cu ei, ceea ce, desi e de inteles din punct de vedere al angajatorului, nu prea e si in interesul tau. Pentru o lista de cursuri si preturi arunca-ti un ochi pe aici http://www.ittraining.ro/cursuri.php?id=8 Link to comment
nrares Posted April 29, 2007 Share Posted April 29, 2007 Personal n-am dat nici un leu pe cursuri, s-a ocupat firma de asta. In principiu am facut cursurile pentru MCDBA, candva in viitorul apropiat va trebui sa-mi dau si ultimele doua examene. Fara nici o reclama, poti sa-ti faci AICI o idee despre cum sunt strructurate modulele si mai important, cam la ce sume se invarte un curs. Link to comment
feryci Posted April 30, 2007 Author Share Posted April 30, 2007 Nu am deschis acest topic pentru ca m-ar interesa pe mine personal niste cursuri chiar in momentul asta, e bine totusi de stiut zic eu. Am fost rugat de cineva sa-l initiez in Microsoft Office dar cum una e sa stii si alta e sa ai tact didactic...Ma intrebam daca toate aceste cursuri de calculatoare in afara de diploma pe care ti-o ofera la terminarea cursului te mai si invata ceva?? De exemplu unul care nu stie mai nimic si merge la un astfel de curs, de incepatori bineinteles, invata ceva sau primeste doar diploma . Link to comment
feryci Posted May 7, 2007 Author Share Posted May 7, 2007 Revin si intreb daca stie cineva niste cursuri de incepatori pentru calculatoare. Ma intereseaza cu precadere pentru Microsoft Office. Link to comment
nrares Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Gugal: http://www.scolarizare.ro/office.html http://www.e-school.ro/cursuri-lista1.html http://msitacademy.credis.ro/Cursuri/Offic...55/Default.aspx Si mai sunt. Link to comment
Recommended Posts