Jump to content

Subtitrari pentru DVD

john

Recommended Posts

Hell o

Ma intreaba cineva cum se pot pune subtitrari pentru dvd.

Pls daca stie cineva...eu am facut rost de curand de un dvd dar am pus decat niste videoclipuri svcd...habar nu am cum se procedeaza cu subtitrarile, asa ca nu pot sa il ajut.

Citez :

"Pentru SVCD sau VCD cum sa procedez ca atunci cand trag pe CD pentru DVD sa se vada subtitrarea cand reda pe DVD"

Am incheiat citatul.

:help:

Merci anticipat :satraiti:

Din pacate nu poti... Doar daca il vezi pe PC...

Ba se poate...luc hier

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=11653

p.s. nickul ala cred ca vine de la matiz. sa ii trimitem un PM :lol:

problemu e ca e cam lung tutorialul ala si tipul respectiv zice ca e cam bata, adica ar trebui sa ma ocup eu de toata tarasenia si nu am timp deloc...as vrea ceva mai scurt.

am mai gasit ceva tutoriale scurte dar fara deznodamant...nu a mai postat nimeni sa zica daca a reusit ceva cu ele.

Daca cititi cu atentie, vedeti ca omul vrea sa puna subtitrari la VCD si SVCD!!!, nu la DVD...

Citez :  

"Pentru SVCD sau VCD cum sa procedez ca atunci cand trag pe CD pentru DVD sa se vada subtitrarea cand reda pe DVD"  

Am incheiat citatul.  

deci pentru VCD si/sau SVCD imi trebuia si mie

Fiti antena. Am avut si io aceeasi prob si dupa indelungi cautari si tutoriale citite am aflat urmatoarele:

- se instaleaza codec-ul (care foloseste la redarea tuturor compresiilor) ffdshow, si din setarile lui se pune subtitrarea pe automat (show subtitles)(important e sa fie .sub sau .srt si sa aiba acelasi nume cu fisierul video); codecu se gaseste pe www.dvd.box.sk la divx codecs

- se foloseste pt creerea vcd/svcd-ului nero vision express (nve); pe asta il gasesti ori pe www.ahead.de ori pe www.filemirrors.com (prob e ca mi se pare ca e demo si iti trebuie serial number pt el)

SUCCES

Mai, copii!!! Ca sa faci VCD, Nero compreseaza orice format video si le transforma in format VCD, care face o structura de 6 directoare si intr-unul e filmul cu extensia DAT. NU se poate sa pui si subtitrarea, ca nu e ca la scrierea normala! E ca si cum ai vrea sa bagi un fisier intr-un ISO...

Ba se poate. Am văzut metoda aplicată şi la DVD-urile prost refăcute. Mai exact, având subtitrarea, există plugin (VirtualDub îmi vine acum în minte) care aplică textul ca imagine peste film şi reface fişierul MPEG. După aia faci liniştit VCD din MPEG.

http://www.virtualdub.org/downloads/subtitler-2_4.zip

Description: Applies Sub Station Alpha v2.x/4.x scripts to video. Supports batch operation: Yes. Updated: (V2.4) Fix for another crash.

Pretty self-explanatory; handles most of the common features in SSA scripts. It has text antialiasing, so your subtitles look good at small sizes.

Şi cum se foloseşte: http://customlogick.4t.com/reviews/sub-encode.htm

Aaaaa, asa se poate, corect, sa inserezi subtitrarea in film! Corect, e singura varianta viabila. Dar nu o mai scoti de acolo...

pai e perfect asa ca nu cred ca e nevoie de subtitrari in mai multe limbi, adica sa ai fisiere separate pentru fiecare limba si sa alegi din meniul dvdului.

pai e perfect asa ca nu cred ca e nevoie de subtitrari in mai multe limbi, adica sa ai fisiere separate pentru fiecare limba si sa alegi din meniul dvdului.

Dacă foloseşti metoda cu aplicarea "hard" a subtitrărilor, nu mai poţi să schimbi nici o limbă, deoarece subtitrarea face parte din film.. e "imprimată" definitiv.

• 1 month later...