Jump to content

Recomandari sistem de boxe 5.1

iso

Recommended Posts

Eu am A5.600 si cand mi-am luat, ma gadila un A3.610, dar tipul de la Best a zis ca nu merita sa dau banul (satelitii mai slabi, diferenta de putere nu se simte practic, adica nu prea apuci s-o vrei).

Nu stiu daca a avut dreptate, dar astea pe care le am nu-s rele deloc.

Am mai avut si niste Creative, tot 5.1, dar asta demult (2001), nu-mi aduc aminte modelul, cred ca DTS5000 (dar nu bag mana in foc). Veneau la packet si cu un SB. Cu ele am tinut un revelion intr-o sala de restaurant cu vreo 30 de persoane.

Daca "mori" dupa un 5.1 (chiar ai surse reale de 5.1, ca altfel nu e mare scofala?), la 8 MROL, ia-ti Philips sau Creative.

Daca nu, incearca un MegaWorks 2.1.

Late edit: @Wolfman: He, he, he!

Edited by Abram Burel
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ia uite, avem acelasi sistem! :) Inainte am avut unul de 50 W tot Philips in combinatie cu un Creative Live, se auzeau beton si alea... insa astea de acum (5.600) cu Audigy se aud super, au un bas profund pe care n-am reusit sa-l scot din Genius sau Jazz.

O sa radeti sau nu, dar sistemul 5.1 de la Genius, ala din lemn, se aude impecabil si costa mult mai putin. Philips stau cam slab la boxe... Creative... Ma rog... Eu cred ca as sta mult in cumpana ce sa-mi iau la capitolul asta... Acum merg prin combina (5.0 ca nu am gasit inca un subwoofer activ de minim 60W) si daca ar fi sa iau un 5.1-6.1-7.1, nu m-as uita la cele "de calculator"...

De exemplu (atentie, exemplu luat total la nimereala!):

http://www.emag.ro/sisteme_home_cinema/dvd...#Caracteristici

Un prieten bun de-al meu chiar are genius 5+1 la 120W, si inainte de a lua 5.600 am mers sa-l ascult pe ala; ei bine, nu se compara cu Philips, basul baraia cand treceam de 50%, si am ceva ureche muzicala - printre altele, am facut armata la radiotelegrafisti :)

:o fftopic: Si prietenul al al meu cu genius are si Logan, ca sa vezi ce stie sa aleaga... :banana:

:ontopic:

@Zack: Ar fi bine sa le asculti pe ambele (era sa zic sa faci un drive test :) ) si dupa aia o sa decizi singur...

Hahaha! Baieti va credeam seriosi!

Jazz 9940 e o mica exceptie de la regula chinezilor care aud diferit. Le am de aproape 2 ani "duse" de un Revo 71. Le voi schimba doar cand voi gasi bani de o combinatie Amplif Denon + boxe Mission!

Nu incep sa vorbesc despre DACurile lui Revo (AKM professionale), as mentiona cate ceva:

1. Jazz 9940 care se gasesc acum au satelitii frontali din plastic fata de cele de de acum ~1 an care aveau satelitii din lemn. De aceea as recomanda un pic de stramtoare la curea pt versiunea digitala Jazz 9940B care inca mai are front-ul de lemn.

2. Woofer-ul de jazz are o dinamica cam scazuta! Asta se treduce ca e mai bun pt sunetul din filme decat pt muzica Rock cu bass vibrant (vibreaza coarda)! Totusi e woofer nu ca jucariile de la Philips A-610!

3. Greutatea woofer-ului de Jazz este de ~20kg! De ce ori fi avut nevoie de un radiator pasiv atat de greu pt a raci finalele? :D

4. Satelitii front - au doua difuzoare de 10cm de o calitate pe care risti sa n-o intalnesti nici la boxe de marca! (am ascultat ceva Pioneer care nu prea ajungeau nici macar pe langa). Demonstrez oricui vrea cum se aude o chitara "scurta" a la Vali Sterian de ex.

5. Le putem masura: daca le prind sub 105db le vand! E drept ca asta induce ceva disconfort cu vecinii!

6. Desi amplificatorul e pe integrate beneficiaza de aportul unui preamplificator. Crossoverul este insa tot pe integrate.

Mentionez ca am ascultat cam tot ce se poate in materie de 51 pt computer si/sau DVD. Calitate superioara Jazzului am gasit la:

- Logitech-urile de top (cele de 550w RMS) - woofer mai dinamic si mai putin "bubuit" dar satilitii cam prea de "tabla"

- Creative Megaworks (erau facute de Cambridge - nu prea se mai gasesc)

- Klipsch ProMedia - s-au gasit la noi doar pt o scurta perioada de timp. Pacat!

Dar cum nu a-ti auzit de firma asta (Jazz) probabil ca o sa cumparati Philips.

Discutii indelungi despre Jazz puteti gasi pe div.ro respectiv price.ro! Cautati bine pe la multimedia! O sa mai gasiti si discutii interesante (cam in contradictoriu) despre setup, crossover (esential dupa parerea mea) etc...

Edited by panzer

eu momentan am niste philips mms460, nu zic ca nu se aud bine,si tare ar vreau mai mult. philips A5.600 nu se mai fabrica(era o optiune tantanta,deoarece au si telecomanda,si sunt super misto. nici philips A3.610 nu se mai fabrica. initial eu vroiam A3.600 dar nu le-am mai gasit si mi le-am luat modelul mms 460.

mai astept pareri despre jazz. philips A3.610. primele mele boxe "adevarate" la calculator au fost niste philipsuri, A2.500 , care au fost super bune la vremea lor, m-au slujit 4 ani si se audeau superb. io as vrea niste boxe peste 100 w tms,dar pana in 8 milioane jumate. despre Point ce parere aveti?(sunt varza nu) ?

azi am fost in plzza,la diverta si am :probat" jazzurile, nu se aud rau deloc, chiar mi-au placut :) raman sa aud si philipsurile...

mai dati si voi niste modele de boxe pana in 8 milioane...

Mi-a spus mie acum cativa ani un prieten: orice incinta acustica cu mai mult de 3 difuzoare (medii, inalte, joasa) e cutie cu difuzoare nu boxa.

Asa poti sa te uiti si la asta, au un design dragut, satelitii sunt f reusiti dar au o serie de minusuri:

1. Sw slabut si destul de instabil la anumite frecvente de bass

2. Intrari exclusiv analogice

PS: Daca ar fi sa-mi mai cumpar acum un set de boxe pt casa as merge ori pe coloane cu amplificator ori pe Creative Mega/Gyga works.

da dar de la 8 milioane la 14-15 milioane...e cale lunga. am cautat in "n" magazine philips a 3.610, ba chiar am vrut sa dau comanda,dar n-am reusit :( se gasesc foarte greu. o sa ma duc zilele astea sa ascult si sistemul bose. poate se aude bine :banana: daca nu raman la jazz...care chiar mi-au suunat bine.

Nu, in schimb le-a, ascultat la CERF pe cele Miyako, pe care le aduce firma unde am lucrat. Daca aveti unde sa le ascultati o sa cam ramaneti masca! Vad ca in sfarsit sunt la vanzare si pe emag.

ssorin, are un prieten, varianta de 45 w rms,cele din plastic, si cica s-ar auzi foarte bine,dar eu vreau mai multa putere.

viper : despre ce model de Myiako vorbesti ?

de asemenea o oferta foarte tentanta ar fi sistemul de pe pagina urmatoare : http://www.emag.ro/boxe/miyako_5_1_a-685ce...rms_--pA-685CEL

mi se mare subwferul cam mic...ceea ce inseamna ca nu prea are rezonanta. din cate stiu eu,cu cat subwferul este mai mare cu atat se aude(bubuie) mai bine.

Edited by zack

Oricare 5.1, cam toate sunt din lemn. Sunt mai multe modele, la emag vad mai putine... Erau si de culori diferite (negre, argintii, culoarea lemnului), cu sau fara afisaj grafic, cu sau fara eq... Erau unele negre cu sateliti fara picior, pe 2 cai, emmbrana de cauciuc (nu la inalte, bineinteles) si un satelit din ala era greu de-ti indoia mana! Iar de auzit... Brici! Sa vad cine le mai vinde.

altec lansing (personal) mi se par foarte proaste. are unn prieten un sistem altec lansing, model 5100 , si distorsioneaza la greu dupa mai multe luni de folosire. ce-i de sistemul acela este subwferul...

am mai vazut un sistem,care arata misto...http://www.emag.ro/boxe/miyako_5_1_a-685cel_205w_rms_--pA-685CEL ce parere aveti ?

merita...dar imi depaseste destul de mult bugetul.... :( si nu prea mai am rabdare sa astept :D

fac si eu printre cei multumiti de jazz 9940, mai ales pus pe o placa de sunet mai rasarita (un philips 5.1 in cazul meu, seismic edge), comportandu-se bine chiar si pe o placa de sunet incorporata pe un asus a7n8x deluxe.. Nu am citit topicul insa daca ai de ales alege jazz-urile..

Edited by maximus