Jump to content

Holden Astra Cdti 200cp/400nm (tuned)

Recommended Posts

Ce fac eu cu masina mea este treaba mea. Am facut altele si mai rele decat acea 'traversare', pe unele le gasesti si pe forum. Imi pun pielea mea la bataie si cred ca am un simt destul de bine dezvoltat al riscului acceptabil. Nu sunt impotriva asumarii de riscuri dar consider ca o informare prealabila despre aceste riscuri si cunoasterea angrenajului pe care il conduci este absolut necesara. Dar asta nu are legatura cu discutia de fata.

Ceea ce voiam sa zic eu a mai fost scris si de tine si de restul si sumarizat excelent de de bogdan_o in al treilea paragraf al postului sau... deci pana la urma cineva m-a inteles. Asa ca ma declar multumit si deloc deranjat asa cum spui tu. La urma urmei, fiecare face ce vrea cu pielea si banii lui.

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acele momente de "nebunii" are trebui sa se petreaca numai pe un circuit inchis sau in alte locuri special amenajate, pe drum public tu devi acea persoana care ii vei forta pe alti participanti ai traficului sa-si foloseasca ABS-u si ESP-u.

O dam in offtopic, insa asta asta o poti face si mergand cu 40km/h daca situatia cere in momentul respectiv 30km/h. Si poti merge cu 240 in deplina siguranta atunci cand momentul si locul e bine ales. In asta consta experienta... respectarea oarba a regulilor nu te scuteste de obligatia de a-ti folosi si discernamantul.

Nu vad de unde s-a dedus ca as fi un inconstient care impinge saraca Astra la limita pe drumurile publice! Da, imi place sa merg tare, in sensul ca tind sa ajung la viteza maxima in cel mai scurt timp, dupa care stau acolo, ce mai rau caz sunt 5-7 km/h peste. In nici un caz 180 km/h ca in cazul de mai sus, desi a mea ar trece binisor de 200 km/h. Cat despre dezactivare ESP pe drumurile publice pentru un test scurt, nu vad nici o problema in asta in conditiile Australiei. Imaginati-va cate drumuri libere sunt aici, din moment ce populatia e de cca 19.5 milioane intr-o o tara cu suprafata mai mare decat a Europei. In 45' de condus ajung la drumuri pe care nu vezi tipenie de masina pe kilometri intregi :)

Satori, tractoarele nu sunt un pericol pe drumurile publice aici, ca stau la locul lor, la ferme, hehe Problema cea mai mare o constituie trenurile auto, asa numitele "road trains". Imagineaza-ti cum depasesti un TIR care are nu o remorca, ci doua full size, si merge lejer cu 150 km/h in linie dreapta...

Maine schimb prefixul la kilometraj, 10,000 km... E timpu' sa rotim rotile, nu? :)

Da super senzatie .. pe o plaja de 3000 rpm ( sunt generos ) pfff ... tractorasele astea ... ( sunt anti diesel ) .

Pentru mine Astra H ramane o masina scumpa pentru ce poate ...

Hm, n-am auzit de plaja asta, 3000 rpm, da' din cate spui nu-i mare lucru de capul ei :)

Serios acuma, am tot auzit argumentu asta, cum ca plaja ar fi ingusta si de asta nu-i nimic de capul motoarelor diesel. As intreba, pana la urma, ce conteaza mai mult cand conduci, turatia sau felul in care masina e catapultata de la zero la 100 km/h sau cum te baga in scaun in treapta 5 de la 80 km/h catre 100 miles/h sau mai sus? Motorul Astrei se tureaza lesne pana la 5,000 rpm, cu plaja cuplu maxim intre 2,000 - 3,000 rpm. Asta nu inseamna ca in afara plajei asteia nu are cuplu deloc. Dimpotriva, chiar si acolo are dublul unui motor pe benzina de capacitate comparabila.

Dupa aprerea mea un motor CDTi e la fel ca orice alt motor turbo, indiferent ca-i Otto sau Diesel. Daca vrei performanta trebuie sa-l mentii on boost, adica la peste 1,900 rpm in cazul meu, acolo unde turbina isi face treaba. Eu unul as spune ca a mea e mai usor de condus decat atatea alte modele cu motoare turbo pe benzina, ca care turbina incepe sa functioneze de la 3,000 rpm in sus. Ca sa nu mai vorbim de superioritatea turbinelor cu geometrie variabila, comune in cazul dieselului in timp ce pe Otto exista doar pe un singur motor de "serie", cel de pe Porsche GT Turbo.

Las' sa ramana ei cu motoarele mici 16v la care sub 3k nu simti nimic. Si intre 3k si 6k sunt tot 3k plaja de turatie :D

Engine

Engine type Diesel, Front transversal

Number of cylinders 4, In-line

Engine capacity 1910 cm3

Number of valves 16 DOHC

Fuel Diesel, Common Rail

Supercharging Turbo + Intercooler

Bore 82.0 mm

Stroke 90.4 mm

Compression ratio 17.5

Max Power 110 kW (ECE) 4000 rpm

Max torque 315-320 Nm (rpm) 2000-2750 rpm

ovi_jer, daca ne uitam la caracteristicile motorului tau, vedem ca nu are plaja deloc! Maximum de Nm la 4,600 si cu asta basta. Deci, care motor o fi mai elastic? :)

Elasticitate la un motor cu o plaja de cuplu de numai 750 rot/min?Asta e gluma zilei?

Aici discutam de masina ta si nu de motorul meu .E dreptul tau sa o prezinti,sa o lauzi,sa inmultesti caii putere sau cuplul cu coeficientii tai iar noi avem dreptul la pareri.Iar esti off-topic.

Edited by ovi_jer
Las' sa ramana ei cu motoarele mici 16v la care sub 3k nu simti nimic. Si intre 3k si 6k sunt tot 3k plaja de turatie :D

nu faceam comparatie cu motorul meu ... ci cu benzinare turbo ( btw e 6700 unde imi intra limitarea )

Motorul diesel ( cele puse pe masinile in serie ) e pentru consum si cu asta basta ... lasa'ti'o balta cu sportivitatea lui...

Super tare masina ! Sa o stapanesti sanatos ! Super tare 400 nm !Am un prieten care are un Seat Toledo 19 tdi de 150 de cai resoftat ...a ajuns pe la 185 cai si 400 nm ...Masina scartaie in a 2 a dupa 2500 de turatii ...inca o data 400 nm e super ... Motoarele de 19 tdi sant super reusite si eu am ramas uimit !Daca aveti ocazia sa conduceti una va schimbati parerea ...!

Elasticitate la un motor cu o plaja de cuplu de numai 750 rot/min?Asta e gluma zilei?

Aici discutam de masina ta si nu de motorul meu .E dreptul tau sa o prezinti,sa o lauzi,sa inmultesti caii putere sau cuplul cu coeficientii tai iar noi avem dreptul la pareri.Iar esti off-topic.

Vorbesti de plaja aia ca si cum in afara ei nu ar exista cuplu deloc, hahaha! Adica daca e la 1,500 rpm sau la 4,000 rpm nu are cuplu deloc? :)

Cat despre off topic, nu sunt de acord. E topicul meu, masina mea, nu? ;)

nu faceam comparatie cu motorul meu ... ci cu benzinare turbo ( btw e 6700 unde imi intra limitarea )

Oricum nu prea ajuta nimic ca taie injectia la 6700... dincolo de 5k-5500 deja e turata degeaba!

Mi se pare mult mai lesne de folosit o masina cu motor diesel si cuplu mare la turatii joase, cum este cea a lui @wallaby decat o benzinara sa zicem de acceasi capacitate cilindrica! Si ma refer aici la condusul normal de zi cu zi, nu la exceptii sau la condus sportiv! :)

Edited by Emil Popescu

Sub 2000 rot/min motorul acesta este leguma iar la 4000 rot/min se termina.Asta e adevarul si nu ar trebui sa te deranjeze.Oricum te-au deranjat chiar si datele exacte de la constructor :) ).La motorul tau dupa cum s-a vazut intr-un post anterior cuplul si puterea cresc din tastatura .

E topicul cu masina ta nu topicul tau in care discuti tu off-topic ce doresti.

Super tare masina ! Sa o stapanesti sanatos ! Super tare 400 nm !Am un prieten care are un Seat Toledo 19 tdi de 150 de cai resoftat ...a ajuns pe la 185 cai si 400 nm ...Masina scartaie in a 2 a dupa 2500 de turatii ...inca o data 400 nm e super ... Motoarele de 19 tdi sant super reusite si eu am ramas uimit !Daca aveti ocazia sa conduceti una va schimbati parerea ...!

Si un cielo stock scartaie in a 2-a. A mea scartaie si in a 3-a, la doar 110 cai. Nu stiam ca ai nevoie de 185 de cai sa dai scart in a doua :) )

Daca si asta e un criteriul de masurat puterea .. ar trebui sa dea faliment astia cu dyno. :)

Eh, e destul de usor sa scartai gume de 14" late de 155 sau 165. Incercati 18" cu 225, sa vedeti daca va iasa :)

Eu am 185, parca. Si sigur scartaie masina. Pe piatra cubica, cand urc borduri, pe Drajna Buzau, pe A1...

Gata, am gasit software pentru masurat demaraj si sprinturi cu GSP :) Am instalat vresiunea demo, fac niste teste maine, sa vedem cum merge.

O sa vedem cat de "leguma" e motorul tractorasului, dupa ce obtin ceva timpi 0-100 km/h. :)

Pentru cei interesati (sper sa nu fiu iara acuzat ca fac reclama): http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=24172

Are nevoie de Windows Mobile 2003 sau mai bun si normal, receiver GPS.