iso Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Stie cineva ce daune acopera cartea verde de Germania ? La 90 euro pentru 15 zile(2190 euro / an) nu poate sa fie numai o simpla asigurare de raspundere civila ... , cartea verde eliberata de Romania costa 60 dolari pentru 15 zile - 45 euro , deci jumatate de pret fata de cartea verde germana . Ii rog sa raspunda pe cei care stiu despre ce'i vorba sau cei care lucreaza in asigurari si au date concrete . Multumesc . Link to comment
Mircea Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Cel mai bine adreseaza-te care Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, pe scurt BAR si ei sunt cei mai in masura sa te consilieze. Detalii: http://www.baar.ro/ Link to comment
iso Posted May 28, 2007 Author Share Posted May 28, 2007 (edited) Dupa un telefon dat la B.A.A.R (biroul asiguratorilor auto din romania) am fost lamurit ... , cartea verde este o simpla asigurare de rapundere auto civila . Concluzie : Asiguratorul german este de doua ori mai bandit decit cel roman Aviz amatorilor ce isi aduc masini din DE , daca loviti masina o reparati pe banii vostri si in 2.500km sansele sint foarte mari sa se intimple . Edited May 28, 2007 by iso Link to comment
tuf5075 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Si inca 1 completare: totul se judeca in functie de legile tarii unde se produce accidentul...deci sa fiti atenti ce semnati... Link to comment
laurentziu83 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 (edited) Scuze, dar acum RCA-ul romanesc nu include si cartea verde pentru tarile UE? LE: am inteles, cartea verde pentru masinile asigurate acolo. My bad. Edited May 28, 2007 by laurentziu83 Link to comment
zeneseu Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 (edited) Banuiesc ce este vorba de o masina cumparata din Germania...iar @iso se referea la asigurarea facuta acolo. L.E. Ooops. Am scris mai greu si nu am apucat sa vad editul lui laurentiu. Edited May 28, 2007 by BH ZNS Link to comment
nrares Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 ...Asiguratorul german este de doua ori mai bandit decit cel roman ... Stai sa-l vezi pe al nostru. Daca lovesti o masina cu numar strain, asigurarea ta obligatorie ii plateste aluia o suma in functie de tipul si vechimea masinii si doar la valoarea neta, fara TVA. Pentru ca cel lovit sa-si recupereze paguba te va da in judecata iar tu ca om de bun simt vei fi obligat sa-i platesti omului atat suma ceruta cat si cheltuielile de judecata. TRAIASCA ASIGURATORII DE PRETUTINDENI. Link to comment
alx Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 @iso: Asa a fost dintotdeauna. In schimb nimeni nu te opreste sa iti inchei CASCO in Germania pe masina cumparata. Nu inteleg ce te mira, cine nu deschide ochii deschide buzunarul. Link to comment
iso Posted May 28, 2007 Author Share Posted May 28, 2007 Pai uite ce ma mira : 1. La 2.190 euro/an ai Casco in germania 2. Nesimtitii nu te lamuresc in nici un fel ce'i semnat , pentru ca e numai in germana scrisa si pentru ca primesti o simpla foaie de hirtie din care dupa ce o traduci tot nu intelegi pentru ce esti asigurat . Probabil n'ai vazut nici una pina acuma . 3. E PREA SCUMPA !!! ... si crede'ma , acum chiar nu era cazul sa faci pe lupul moralist , nu le poti sti pe toate ... Link to comment
Recommended Posts