garlic_dog Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 ...am inteles ca solutia folosita de masinile frantuzesti este una optica... Are cineva detalii? Ca si a mea este Frantuzeasca dupa vorba dupa port...aaaaa...motor!!! Recte este o...Solenzaaaaaa! Link to comment
raresvintea Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 acest senzor funtioneaza pe baza reflecie cu picatura de apa. nu stiu daca merita tinand cont ca e de munca... Link to comment
Alinutz Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Senzorul, sau mai bine zis stergatoarele actionate de senzor sunt destul de reusite, chiar nu prea trebuie sa intervii. Iti spun ca am asa ceva, si sunt multumit de aceasta mica dracovenie. Din cate am citit, este emisa o lumina infrarosie la unghi de 45 grade, si in functie de cantitatea de lumina care se intoarce, stabileste frecventa stergatoarelor. Cu cat e mai multa apa pe parbriz, cu atat se reflecta mai putina lumina inapoi la senzor. Acum, nu stiu daca este asa usor de facut, si care ar fi costul acesteia, dar eu sincer sunt multumit. Link to comment
Recommended Posts