Jump to content

Masinute Pentru Fetite

Recommended Posts

Salutare !

Ma confrunt cu urmatoarea problema. Emanciparea femeii a ajuns sa vrea masina.

Totul ok pana aici ( desi misogin fiind nu ii dau 2 ore pana sa o loveasca :P ) dar ce masina ?? Raspunsul ei e simplu : " o buburuza d-aia sau un 207 " . Eh, 207 nu e chiar buburuza si e si ceva cam scump. Asa ca ma gandesc la o buburuza dar...

Principiile sunt :

-sa fie micuta sa se strecoare usor prin trafic

-sa aibe 5 usi ( asta nu e neaparat nevoie )

-sa aibe norme de siguranta cat mai mari

-sa aiba neaparat cutie automata

-consum = irelevant

-sa aiba cat de cat portbagaj

-neaparat aer conditionat

-eventual un ESP ceva , daca nu, macar un ABS

si...

sa fie pana in 10 mii euro sau fff putin peste.

Din cunostintele voastre, ce s-ar incadra in aceste categorii ?? Sunt destul de grabit si nu cunosc mai nimic despre categoria asta de masini, deh, pana acum nu m-au interesat niciodata.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri !!

( daca s-a mai discutat rog redirect ! )

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ala e ford ca cumva ?? Exista si versiuni pe cutie hidramata ??

AAAaaa, sa nu uit, nu e neaparat nevoie sa fie noua; este ok daca are 1-2 ani vechime maxim in abnii astia !

Edited by Cumnatu

Pai, polo, seicento, c1, c2,c3, 107, aygo, poate colt, (kappaa), panda, fiesta, spark, twingo etc. Unele sunt mai mari altele mai mici dar cam toate au ce vrei tu in 10k euro.

Edited by steph

Citroen c1/Peugeot 107/Toyota aygo?

Nu stiu cum stau cu cutiile automate, dar in rest corespund, daca nu ma insel.

La banii pe care sunteti dispusi sa-i dati, mai bine luati ceva nou.

Principiile sunt :

-sa fie micuta sa se strecoare usor prin trafic

-sa aibe 5 usi ( asta nu e neaparat nevoie )

-sa aibe norme de siguranta cat mai mari

-sa aiba neaparat cutie automata

-consum = irelevant

-sa aiba cat de cat portbagaj

-neaparat aer conditionat

-eventual un ESP ceva , daca nu, macar un ABS

si...

sa fie pana in 10 mii euro sau fff putin peste.

Vrei virgina cu experienta...

pentru cutia automata trebuie sa dai ceva in plus.

Asa ceva gasesti doar la SH, ori n-as recomanda SH cu cutie automata, daca se strica te costa cat masina.

Eu zic sa-i dai Espero-ul, se incadreaza la aproape toate categoriile.

Edited by laurentziu83

Pe la 8500 de euro DDP iti iei spark cu motor de 0.8 si cutie automata, AC, ABS, geamuri electrice fata, linie audio stock Blaupunkt cu boxe jbl, airbag sofer + pasager, adica cam tot ce ai nevoie.

Varianta de echipare Star. Ultimul din dreapta.

http://www.radacinimotors.ro/chevrolet/mod...rfo_engin_0.php

Eu spre asta ma indrept usor usor dupa ce-si ia sotia permis. :)

Incepe sa faca scoala saptamana viitoare. Sa nu iesiti pe strazi prin Bucuresti. :tongue:

Edited by Night Elf
Daca e strict masina de oras eu unul jur ca mi-as lua un smart. :D

Asta ar fi perfecta,consum mic,agila in oras,micuta,doar pretul e cam piperat,mai ales la modelul Smart for two varianta Brabus.

Dupa ce am stat toata noaptea pe search si pe crash teste samd, inclin spre un A-classe second. Din pacate in romanica nu prea sunt existente cu cutie hidramata si cred ca o sa trebuiasca sa ma duc peste Hitler putin .

@laurentiu, eu i-as da espero dar mi-e ca in 3 zile il face matiz la cat de mare e :P

Pleaca de pe la 7000 de euro.

Cu cutie automata am scris mai sus... in jur de 8500 de euro si e o singura varianta disponibila. Pachet de dotari Star cu motor de 0,8. :rolleyes:

Edited by Night Elf

Sparkul pleaca de la 6.318 euro (DDP), dar e golasa!

Spark cu cutie automata (A5MG45C), il gasesti pe site la Chevrolet, pretul este de 8.603 euro DDP- promotie (fara vopsea metalizata!), cu dotari civilizate. Timpul de asteptare este cam mare, undeva pe la 2 luni cu aproximatie.

Am o buna prietena ce tocmai si-a achizitionat unul si consumul in oras este undeva aproape de 7,5-8 l/100km.

Masina e ok, cam scumpa, timp de asteptare mare, dar se conduce incredibil, tu decizi!

Spor!

Edited by nic_otava

Un Spark cu automata e tot ce trebuie! Vezi sa nu cumva sa i-o ceri dupa aceea sa te dai cu ea, sa vii la intalniri etc. Parca vad cum mergi la doamna si-i spui: "Draga mea, imi imprumuti astazi masina?"

Nu lua Mertz- o sa coste intretinerea de o sa rupa. Spark e nou, are 3 ani garantie, intretinere relativ ok- ramai in familie- ce dreq?! Sa fie rosie sau albastra!

In primul rand daca iti permiti un Mercedes inseamna ca ai bani sa o si intretii,daca nu ai bani de intretinere atunci inseamna ca ai luat-o doar ca zici ca ai Mercedes.

Costurile de intretinere variaza,depinde si unde faci reviziile si n ce stare e masina.

Nu mi se pare o afacere sa iti iei Spark cu automata,motorul e mic,mai pui si aerul conditionat si traficul din Bucuresti,nu ajungi nicaieri,ajungi la un consum destul de mare.

Cutia automata e buna la masini cu motor mare,cu care circuli foarte mult in afara orasului,cand faci drumuri lungi,e buna si in oras dar nu la masini dintr-astea micute.

Eu am condus marti un ML 320 cdi si stitii cat a consumat de la Iasi pana la Piatra? A avut un consum de 10%,am ramas uimit,ma asteptam la un consum muuult mai mare.Iar un consum 8 litrii la un Spark mi se pare prea mare pentru o chichineata de masina,macar daca ar fi fost diesel.

Asa daca vrei mai este Kia Picanto,pe motorina care consuma 3.2 l/100km.

Edited by CARABUSU