Jump to content

Comanda audio pentru Kalos 2004

Recommended Posts

Cruise control e prea ieftin ca sa il faci tu, da-l naiba. E vreo 20USD sau ceva de genul asta.

Nu poti sa pui in lateralele volanului, dar pe volan, pentru ca nu ai cum sa o legi prin inel! Trebuie pusa acolo unde sunt manetele.

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu poti sa pui in lateralele volanului, dar pe volan, pentru ca nu ai cum sa o legi prin inel! Trebuie pusa acolo unde sunt manetele.

Scuze, ai o obsesie. E o telecomanda in infrarosu alimentata din baterii proprii. Ce sa caut la inel?

]Merge la radiocas dar nu si la cd player. Au probat la service in fata mea.

Ia sa vedem:

Dupa informatiile primite de Satori mai demult, sculele de gen Daewoo Radio n, care au fost montate pe modele 2003 si 1/2x2004 nu ar merge cu telecomenzi originale, gen RC-10.

Vine Tiberiu, agitat nevoie mare ca nu-i merge RC-10 pe RCD (!?)

Incepem sa ne agitam si hopa minune. Se intoarce Tiberiu si zice ca de fapt merge, dar la cass si nu la CD.

Mai asteptam, ca cine stie ce minune mai aflam...

Ar fi chiar o minune. Adica in dreapta am raspunsul oficial, conform carora protocolale difera si in stanga am proba practica, conform careia merge toata sandramaua.

OK! Myth busted! Intr-adevar a mers pe un casetofon, dar, guess what?, casetofon Blaupunkt care nu are legatura cu Kalos. Undeva informatia asta s-a pierdut. :-W

• 2 weeks later...

E mai misto pe dracu! Ce, ca e colorata? Bleah. E pe volan, nene. Adica chiar E! pe volan. Cea mai buna solutie e sa o iei, o violezi putin la carcasa si o bagi in lateralul volanului. Dar violarea la carcasa costa mult timp si s-ar putea sa iasa o... nimic frumos.

Apropo, intr-o convorbire telefonica cu un gagiu dintr-un service autorizat mi s-a sugerat finut ca daca ii scap si lui ceva pe acolo, poate imi scapa si el un volan cu tot cu telecomanda. Beautiful people, ce sa mai zic. Eu ma prefaceam ca nu inteleg si el insista cu aluziile. :mda:

hai mah...nu e cine stie ce...mare minunatie comanda pe volan...nu e rea ( tine de "Securitate" ) da merge si fara :) nu se merita... sa o pui tu daca n-o are masina...te costa prea mult ( parerea mea ) mai ales ca din cate am citit...ai intampinat destule dificultati :lavolan:

• 4 weeks later...

Nu e exact, exact nici unul din modelele comerciale. Este ceva "adaptat" de Blaupunkt pentru GMDAT, motiv pentru care nu se cheama in nici un fel. Se pare ca adaptarea include si modificarea modului de "telecomanda", astfel incat nu mai merge cu RC-10 (utilizata de multe alte modele de Blaupunkt). Un aspect ca al playerului asta il aveau multe modele comerciale din 2002-2003 (se mai gasesc cu greu pe net imagini cu ele).

Atentie ! ce scriu mai jos e pur teoretic, si nu este o metoda testata!

Dar vad ca va preocupa un pic metoda de a lega un MP3 la comanda de pe Kalos2005.

Hai sa presupunem asa:

Iti cumperi un Blaupunkt Santa Cruz MP43. Daca te uiti la http://www.bluespot.co.uk/stock/santacruz.asp , vezi acolo la Other Features : Blaupunkt compatible infra-red remote controls can be added as an optional accessory. Unit can be linked to many makes of factory-fitted remote controls with an additional adaptor. Probabil asta e valabila pentru mai toate playerele auto mai noi...

Daca ai noroc sa mearga direct pe comanda de la Kalos 2005 (ceea ce nu prea cred), esti fericit, si dai de baut!

Daca nu, te duci la http://www.connects2.com/c2products.asp, si iti alegi Electronic Stalk Adapters, ai aici link-ul catre PDF-ul in engleza : http://www.connects2.com/pdfFiles/english%..._STALK001_1.pdf

In pagina 2 ai un rand cu id-urile adaptoarelor pentru mai multi producatori de RCD-uri. Alegi de pe randul Daewoo : Blaupunkt... sau ce vrei tu sa-ti cumperi! Comanzi, si te rogi sa mearga!

Poate ar trebui sa ceri parerea cuiva din service (cineva care se pricepe) inainte de a cumpara chestiile de mai sus.

Uite aici unde am gasit eu adaptorul de mai sus : http://thebassbin.co.uk/shop/product_list/...spd/daewoo.html

Sper sa te ajute cu ceva! :thumbl:

• 4 months later...

Intrebare : oare telecomanda originala de pe Kalos 2005 ar fi compatibila cu CD-changer-ul ce echipeaza modele mai vechi (sper ca nu gresesc)?

Intreb asta deoarece, poate reusesc sa comand masina cu un astfel de aparat inloc de cel nou care-i acum (bineinteles doar daca ar fi compatibil cu telecomanda originala)

Imi place mai mult ideea de a avea un CD changer on-board si aspectul.

post-485-1128174863_thumb.jpg

Edited by dinoc

Dar, ma intreb eu... Chiar daca volanul nu are comenzile, exista oricum spirala pentru claxon, nu? Credeti voi ca ei pun din fabircatie 2 spirale diferite (1 care include claxonul, si alta care include si claxon si comenzi audio?