Jump to content

Lumina Torpedou Cielo

Recommended Posts

Probabil ca numai usita pt. montarea contactorului. Eu le-am gasit cand am lipit crapaturile buzunarului crapat de un bidonas cu suc (depozitat nefericit acolo) care s-a umflat la caldura. Atunci mi-a venit si ideea de a activa lumina in torpedou.

Edited by smv
  • 2 years later...

Si eu am vrut sa-mi pun lampa in torpedou si am tot cautat firele , dar nu am gasit decat doua fire de culoare alb/rosie si alb/albastru (parca) care au la capat izolatie de hartie .. Alea ar putea fi de la lampa de la torpedou si eu doar sa ii pun mufa ?

In mod normal instalatia este prevazuta cu firele impreuna cu cei 2 conectori dubli (lampa si contactor). Deci 4 fire (3 negre si unul rosu/alb) in total. Cel alb/albastru gasit de tine ar trebui sa fie de masa (se inseriaza cu contactorul spre lampa), desi culoarea este atipica (in general se foloseste negrul pe traseele de masa).

Am sa iau un aparat de masura si am sa verific zilele astea sa vad ... poate totusi le gasesc cu mufe si alea doua erau pentru altceva . Am sa desfac si am sa scot capacul de torpedou sa vad ce si cum . Revin cu detalii

O lampa de control pentru 12V ii mai mult decit suficient pentru un amarit de bec. Intrebarea e de ai ori ba tensiune pe unul din firele in cauza . De nu ai lampa de control, deschizi frumusel trusa cu becuri de urgenta a masinii (ca asa ceva ... tre sa ai, cred) il alegi pe al de-ti cade simpatic (oricare, ii la libera alegere, ca-i de 5 sau 21w n-are importanta, poate fi si al pentru faruri dar probabil sa te incomodeze/deruteze.) ce prin intermediul unui fir (litat sa zicem) il dai masa de la caroserie, iar cu cele existente sub torpedou, pe rind, ii dai la fund, becului . Cu al de se aprinde ii plusul, simplu. Bingo ! Am trecut de faza verificarilor, trecem la conexiuni .