smart_ass Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Doresc un sfat de la shaluparii de 1.5: Nu se mai aprinde lampa spate de marsharier si am vazut ca s-au rupt firele de la mufa care intra in cutia de viteza, aia cu 2 contacte. Am scos-o, am desfacut papucii ca sa prind firele la loc, dar nu stiu care unde se pune. Este unul albastru cu alb, parca, si unul cu galben si verde. Ajutati-ma va rog cu pozitia lor. In manual . da o schema savanta ca mi-am prins urechile pe acolo. Am ajuns la concluzia ca cel mai sigur e sa vad la alta masina. Am vrut s-o rezolv joi la intalnire, dar nici n-am ajuns bine c-a trebuit sa plec, din nefericire. Link to comment
NFS Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Teoretic cel galben cu verde ar trebui legat la masa. Practic ar trebui sa fie tot asa! Link to comment
smart_ass Posted November 14, 2004 Author Share Posted November 14, 2004 Pai da NFS si eu cred ca e la fel, dar care dreaq e masa din pinii de pe cutia de motor? Link to comment
NFS Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Oricum n-ai ce sa strici... daca zici ca ai doi pini in cutie, pui firele si probezi. Nu merge, le pui invers. Alta varianta ar fi sa legi numai firul albastru la oricare pin si pe cel galben-verde il fixezi de caroserie... adica tot la masa. In cazul nefericit ca ai pus gresit primul fir, vei avea doua mase! In alalalt caz, tocmai ai detectat care cu cine se pupa! Corect? Bafta! Link to comment
iso Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 ...cred ca nu conteaza cum le pui , e un simplu contact ... Link to comment
smart_ass Posted November 16, 2004 Author Share Posted November 16, 2004 Haideti frati shalupari, aruncati un ochi la nenorocita aia de mufa! Ca vreau sa merg la sigur, nu sa fac experimente. Vaxxi, Expero16V, Viper, Iuzar, Mongoose, Relu17, Zmeu, anyone? Link to comment
VAXXi Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Habar n-am unde vine mufa asta. Dar din experienţa proprie (domeniul electric), dacă are 2 fire n-ai ce să strici, e simetric circuitul, deci bagă-le cum o fi (da, ştiu că nu sună prea savant indicaţia, dar aşa e). Link to comment
ovi_jer Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Nu ai ce sa strici.Pe unul vine + si pe celalalt pleaca la efectuarea contactului.Deci nu conteaza ordinea. Link to comment
smart_ass Posted November 16, 2004 Author Share Posted November 16, 2004 Mufa este chiar pe carcasa cutii de viteze, sub conducta de la aer conditionat, in stanga bateriei, cum privesti motorul din fata masinii. Este destul de mica, si are cum am spus doua fire, intr-un cablu negru de plastic, inelat. Link to comment
VAXXi Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Cât ai stat să întrebi pe forum, băgai deja firele alea Serios, nu ai ce să strici ! pune-le cum or fi şi gata, e doar un amărât de bec care trebuie să se aprindă ! Link to comment
expero 16V Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Mufa este chiar pe carcasa cutii de viteze, sub conducta de la aer conditionat, in stanga bateriei, cum privesti motorul din fata masinii. Este destul de mica, si are cum am spus doua fire, intr-un cablu negru de plastic, inelat. Sambata am umblat prin "zona" si am observat ca la mine nu e decat un papuc acolo...nici un doua fire!!!! baga si tu firu;l si vezi ce se intampla Link to comment
Recommended Posts