Jump to content

Plafoniera La Cielo

Recommended Posts

Singurul loc decent de pus o " a doua" plafoniera este in partea in spate a plafonului, intre capetele pasagerilor din spate, aproape de luneta, pe mijloc. Dar cred ca e o distractie intreaga ...fire trase, etc. :)

Si eu sufeream de lipsa luminii suficiente. Abramburel are niste becoleduri pe care i le poti comanda ( cu 8 leduri) si va fi lumina in masina ca ziua in amiaza mare... Cred ca asta e cea mai desteapta solutie. Fara modificari si alte taieturi prin masina.

Edited by Radux

Hmmm... Oricat de puternica ar fi sursa de lumina, ea nu va putea lumina pe dupa scaune. In functie de "interesul" celor din spate si mai ales al celui ce cauta ceva pe podea, poate fi necesara montarea unor lampi suplimentare. Solutia poate fi una sau o combinatie din urmatoarele:

- plafoniera centrala pusa undeva deasupra imbinarii dintre bancheta si spatar (daca e mai in fata poate sa bata in ochii celor din spate, daca e mai in spate n-o sa mai bata intre banchete)

- lampi de curtoazie puse pe laterale, in spatele manerelor de deasupra usilor (din aceleasi motive)

- "podeliere" puse jos pe consola centrala (asta evident pentru cautatul suruburilor pierdute noaptea pe podea :) )

Cu cat tapiteria e mai inchisa, cu atat trebuie mai multa lumina.

Lumina alba data de leduri creeaza o perceptie de mai... multa lumina decat este in realitate, dar poate fi mai usor "absorbita" cu cat e mai albastruie de tapiteria inchisa la culoare.

• Like 1

Multumesc pentru raspunsuri,dar nu m-ati lamurit.Vreau sa montez lampa in spate pentru a reusii sa-mi supraveghez fata pe timp de noapte( sa vad ce face in scaunul ei).Ma gandeam la vreo lampa de torpedou montata in ornamentul imediat de linga luneta.Ce ziceti?

Daca nu ma insel, nici politia nu prea e de acord cu lumina din habitaclu aprinsa pe timp de noapte atunci cand masina se deplaseaza... Si e clar ca o asemenea lampa aprinsa te va stingheri atunci cand conduci. Fa o proba cu plafoniera aprinsa in timpul mersului, noaptea. Sigur te va deranja.

• 4 weeks later...

salutare. si pe mine m-a interesat acest subiect, da am renuntat. lumina daca este gandita nu il deranjeaza pe sofer. mai am o skoda octavia, si vreau sa va zic ca pelocurile din spate are becuri chair deasupra manerelor si daca le aprind nu ma deranjeaza deloc. o alta luminamai este si in plafoniera unde este pt pasager si pentru sofer,separat. Daca e sa fie de la inceput... e bine... daca nu, nu are rost sa ne complicam, sa facem dintr-o masina a anilor 93 o masina mai buna. Pur si simplu nu are rost, pt ca mananci bani, timp, si pana la urma tot nu iese bine...

• 2 months later...

Va salut!

Cred ca a mai buna solutie ramane la manerele de deasupra usilor: decupat plafonul acela finut, trase niste fire finut pentru o lampa identica cu cea din portbagaj si torpedou. Ar fi excelent daca s-ar putea realiza un montaj prin care acestea sa se aprinda doar la deschiderea usilor respective si/sau prin actionarea unui comutator, eventual, montat intre scaune. Cele de Octavia-Passat sunt ceva mai mari si se pot aprinde prin simpla apasare a lor. Nu stiu cat ar costa o lumina de interior de Octavia si mai ales ce adancime ar avea.

Ar mai fi o solutie jucariile cu led gen:

3919307_1.jpg

Daca a realizat pana la urma cineva ceva de genul acesta poate ne impartaseste experienta.

Toate bune !

PS

Va rog nu considerati reclama imaginea. Este doar cu titlul informativ, spre exemplificare.

• 1 month later...

Dupa indelungi cercetari :) am ajuns la concluzia ca cea mai buna treaba e ceva cam ca la masina lui Irinel :D

Mai in gluma, mai in serios, e o idee!

Lampile de la manere nu sunt prea grozave pentru citit (depinde cum stai). Pentru asta ar fi mai bine plasate pe stalpul C (cel din spate), intr-o pozitie care sa nu bata in retrovizoare si nici sa nu produca reflexii pe parbriz. Evident, de dorit e sa nu dea deloc lumina dincolo de spatarele scaunelor din fata.

• 2 years later...
  • 2 weeks later...