Jump to content

Imbunatatiri Matiz

Recommended Posts

Frumos ca mai exista oameni cu pasiune, pricepere, timp si buget pentru chestii de genul asta. Bravo lor. In cazul meu, singura ”imbunatatire” la care ma mai pot gandi acum este acea de a scoate rugina de pe praguri si aripi.

• 3 months later...

Voiam sa pun un maner de viraj la sofer, in locul doapelor de plastic, fiind si ieftin, ~5 lei la pieseautoradacini.post-36075-0-01305900-1370949236_thumb.jpg

Dar, intre timp, am gasit pe 'net un suport de ochelari si ma tenteaza sa montez asa ceva in locul unui maner.

A mai montat cineva? Vreau un suport care sa aiba dimensiunea intre gauri la fel cu cea a manerului si sa-l montez fara nicio improvizatie.

post-36075-0-42285600-1370949252_thumb.jpg

• 1 month later...
  • 1 month later...

s-a scos masca galeriei de evacuare iar intr-una din gaurile suruburilor mastii amplasate pe motor a fost prins sistemul de amortizare, insa sunt derutat si nu inteleg de ce este prins in partea celalta pe botul masinii. Oricum, ma gandesc ca odata instalat, sistemul ar putea ajuta la limitarea vibratiilor motorului, nu stiu insa daca ideea e viabila si pentru matizurile noastre.

Vine cineva cu idei? :D

Da eu :P

https://www.google.ro/search?q=engine+torque+damper&rlz=1C1CHMO_roRO524RO524&oq=engine+torque+damper&aqs=chrome..69i57j69i59.7522j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Edited by augustinionut
  • 5 months later...

Eu, din ce am testat, BISON e brici, fata de Tesa.

Oricum, daca le iei acum: "Nu se monteaza pe vreme ploioasa sau la temperaturi scazute(sub 10 grade C). Dupa montare nu se spala masina 2-3 zile."

Eu sunt decis pe bandouri, desi nu ma incanta sa lipesc ceva pe caroserie.

Ma gandeam sa-i pun si eu paravant, dar nu tin niciodata geamul deschis, ci aeroterma, chiar si pe canicula. Bine ca nu sunt fumator.

Edited by vrazvanc

O mica precizare legata de aburirea geamurilor, selecteaza sa iti vina aer din afara mereu, nu pe recirculare. La mine functioneaza 100%. Daca dau pe recirculare, nu mai vad nimic in 5 minute. E adevarat ca tot praful si noxele intra in habitaclu, dar macar rezolva treaba cu aburitul geamurilor.

Ieri am montat pe matiz diuze pt spalat parbiz de opel insignia ( perdea de apa ) am confectionat zeci de cheite de reglaj. Stie cineva cum se regleaza aceste diuze ? am cumparat teava cu diametrul exterior de 6 si cel interior de 4,am crestat in cruce la un capat...intra pe cele 4 orificii de la diuze insa nu se misca de nici un fel. Daca a reglat cineva aceste diuze va rog sa ma ajutati si pe mine sau sa imi spuneti cum se procedeaza..poate gresesc eu undeva. Multumesc.