trebor271074 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Am revenit. Am scos restrictorul de aer... Valeu ce masina am acum. Merge avion nu alta. Consum: de la peco Petrom din Tulcea pana la Peco Rompetrol din Valenii de Munte sunt 330 km. Masurat de la plin la plin rezulta consum de 16 litri benzina de 95. Cam acelasi consum ca inainte diferenta fiind ca acum m-am dat la ea cu simt de raspundere simtind-o semnificativ mai sprintena. Cel mai bine s-a cunoscut la depasiri si la urcatul rampelor. Sunt foarte multumit. Ramane de vazut cu ITP-ul in 2016 daca vor fi probleme. Link to comment
AmunDei Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 )) Sunteti amuzanti. Ce legatura are itp-ul cu restrictorul din admisie? 1 Link to comment
augustinionut Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Are, pentru ca ne gandim sa il scoatem si pe celalalt, de pe evacuare Link to comment
trebor271074 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Ma gandeam sa nu dea cu virgula la testul de noxe, desi ma indoiesc ca se va intampla asa ceva. Link to comment
calinjack Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 ce restrictor e pe evacuare? deci cu sau fara restrictor e acelasi consum.cred ca coreenii l-au pus ca sa nu umilim limuzinele in trafic! 1 Link to comment
vrazvanc Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Pe evacuare sunt 2 restrictoare la Euro III, zise si catalizatoare ) 1 Link to comment
calinjack Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 deci catalizatorul obtureaza putin Link to comment
calinjack Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 azi l-am scos si eu,vreau doar sa vad diferenta.cu ocazia asta am depistat si furtunelul ala mic de pe capacul de filtru ca era crapat.solutie de moment-banda izolatoare Link to comment
calinjack Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 am dat cateva ture.sincer nu-mi dau seama de diferenta.tendinta e s-o calci dupa asemenea schimbare ca sa vezi diferenta,dar nici inainte nu era mai lenesa.si nici la deal nu trage mai bine. Link to comment
dodolot Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Salut,am citit despre experienta celor care au scris in acest topic. Astăzi de dimineața am scos restrictorul,am închis muzica. Am facut câteva ture cu restrictorul scos in stilul propriu de zi cu zi. Ca sunet nimic deosebit, demaraj la fel, urcarea in ture nici o schimbare, frana de motor părea mai slaba, așa ca am adoptat o alta soluție pentru a face mașina mai sprintena: am dus bențile din portbagaj in beci. Jentile, bineînțeles ca restrictorul l- am montat la loc. Link to comment
mcmaker Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 ba da uzeaza motorul. fapt dovedit pe masina mea in 4 luni ca atat a fost scos restrictorul si mia lasat un gust amar de 1100 ron pt schimbarea segmentilor ! si in plus de asta si consumul era marit cu mult deci in concluzie nu e nimic benefic prin scoatea lui! intradevar daca scoti restrictorul si blindezi egr-ul se simte ceva diferenta(nu efect placebo) dar nu merita pentru ca motoru se uzeaza prematur! Link to comment
korydon Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Sa nu exageram, o bucata de plastic nevinovata sa strice in 4 luni segmentii ? Segmentii , pe langa uzura lor normala, se pot uza prematur din cauza uleiului nepotrivit sau neschimbat la timp. Cand mergi cu restrictorul instalat pe traseul de aer e ca si cum ai face o cursa de 100 m cu nasul infundat. 3 Link to comment
augustinionut Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) Poftim : http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1838-restrictor-aer-la-matiz/page-35?do=findComment&comment=536619 EDIT: al meu e scos din http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1838-restrictor-aer-la-matiz/page-20?do=findComment&comment=472349 Edited February 10, 2015 by augustinionut Link to comment
victorescu Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 (edited) Salutare tuturor. Tin sa va spun ca am citit tot ce s-a discutat pe acest subiect. Am renuntat la restrictor din momentul in care l-am vazut, cand am demontar piesa din aluminiu cu clapeta de acceleratie (cea cu IAC-ul) pentru curatire. Mizerie multa din cauza EGR-ului, pe care l-am "blindat". Am observat ca diametrul clapetei este mai mare decat al restrictorului si m-am gandit imediat ca la turatie mare motorul nu are aer suficient. Maty este din 2007 si are 50 000 km si nu va spun cata mizerie am gasit in admisie din cauza EGR-ului. Aceeasi operatie de blocat EGR am facut si la Ford Mondeo. La Ford am facut-o de 5 ani, si am trecut fara probleme noxele. Sa vedem pe 13 Mai noxele la Maty, cu EGR blindat si restrictorul scos. Deci am scos restrictorul inainte sa citesc acest topic si nu am sa-l mai pun la loc pentru ca masina merge mult mai bine. Consumul nu l-am facut dar apreciez ca este acelasi sau parca un pic mai putin. Stiti ca aerul de combustie trebuie sa fie cat mai rece (pentru ca inseamna densitate mai mare) si implicit mai mult oxigen in cilindrii. Ei bine, ce s-ar intampla daca am trece aerul printr-un intercooler? Edited April 30, 2015 by victorescu Link to comment
augustinionut Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Am lungi traseul de admisie? Al meu tragea aer din gaura proiectorului. Vezi topicul cu pisica: Mâtzu' Link to comment
sergiu2010 Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Stiti ca aerul de combustie trebuie sa fie cat mai rece (pentru ca inseamna densitate mai mare) si implicit mai mult oxigen in cilindrii. Ei bine, ce s-ar intampla daca am trece aerul printr-un intercooler? Intercooler-ul raceste aerul pana la temperatura mediului ambiant,asa ca pentru motoarele aspirate efectul este 0.Intercooler se monteaza pe motoarele supraalimentate cu turbina pentru a raci (pana la temperatura initiala) aerul care se incalzeste din cauza turbinei si a presiunii din admisie. Link to comment
victorescu Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) Asa cum v-am promis, in postul nr. 739, va informez ca astazi, 13 mai, am facut ITP-ul si noxele au iesit foarte bine cu toate ca am facut urmatoarele modificari: scos restrictorul de aer, blindat EGR, confectionat si montat filtru decantor pentru gazele de la capacul tachetilor, baipas antigel prin corpul clapetei de aer. Deci...blocarea EGR-ului nu conduce la marirea noxelor. Masina merge foarte bine cu aceste modificari. Despre consum pot sa va spun ca este acelasi. Motorul se incalzeste, la regimul de functionare, la fel ca inainte de modificari si teava de esapanent este "alba" (uscata). Urmeaza sa schimb pozitia prizei de aer, undeva jos in dreptul gaurii pentru proiector ceata dreapta. Edited May 13, 2015 by victorescu 2 Link to comment
Bokeh Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 (edited) Am scos doar restrictorul si sincer sa fiu parca am observat o mica diferenta la urcarea in ture dar poate e doar parerea mea, sunetul este mai grav si parca nu ma mai deranjeaza asa tare sunetul motorului la 4000-5000 de ture. Eu sunt multumit de rezultat. Edited July 17, 2015 by Bokeh Link to comment
calinjack Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Asa cum v-am promis, in postul nr. 739, va informez ca astazi, 13 mai, am facut ITP-ul si noxele au iesit foarte bine cu toate ca am facut urmatoarele modificari: scos restrictorul de aer, blindat EGR, confectionat si montat filtru decantor pentru gazele de la capacul tachetilor, baipas antigel prin corpul clapetei de aer. Deci...blocarea EGR-ului nu conduce la marirea noxelor. Masina merge foarte bine cu aceste modificari. Despre consum pot sa va spun ca este acelasi. Motorul se incalzeste, la regimul de functionare, la fel ca inainte de modificari si teava de esapanent este "alba" (uscata). Urmeaza sa schimb pozitia prizei de aer, undeva jos in dreptul gaurii pentru proiector ceata dreapta. Daca pui priza de aer prea jos,risti sa iei o gura de apa@ Link to comment
Tonyus Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (...), confectionat si montat filtru decantor pentru gazele de la capacul tachetilor,(...) Daca nu sunt indiscret, poti dezvolta mai pe amanunt, cum ai realizat acel lucru? Link to comment
geo Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 A mai testat cineva asa ceva? Au trecut deja doi ani ... Link to comment
Recommended Posts