uskt2005 Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Am comis-o Duminica seara la ora 22:13(din PV) am condus cu 76km/h in localitate(focsani) Si din lenea mea sa dau drumul la detector(trebuia doar sa apas un buton) am luat 3puncte si 78 ron amenda Lenea , asta bat-o vina Link to comment
sergiuhusca Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Cum ai reusit Uskat?Eu am avut 14,dar acum sunt pe 0! Link to comment
Lucian M Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 La naiba- se dau 3 puncte?! Stiam de 2. Asta pana la +25 km peste limita de 60. Link to comment
muscarul Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Eu am luat 3 puncte de penalizare si 4 de amenda, si am avut vreo 76 de km, daca nu ma insel... Link to comment
Salex Posted January 10, 2008 Share Posted January 10, 2008 Deocamdata 0 ! ... Curat ca lacrima Link to comment
Kahn Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 (edited) Eu am 8 (3 viteza + 2 centura + 3 viteza) . Oricum, in febroarie raman cu 5, primele 3 vor disparea Edited January 11, 2008 by Kahn Link to comment
andrei_xxl Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 (edited) Am dat jos celebrele folii de 100k Inainte de sfintele sarbatori ale porcului intru bine-mersi in giratoriul de la ciuperca in fata Ligheanului de politie. Aveam timp berechet sa trec si nici macar nu intrase ca lumea in giratoriu. Girofar in spatele meu, ignor complet , intru in peco si bag ca de obicei de 100 de mii. Intra si militistu' si ma intreaba pe un ton superior de om cu 2 clase ca trenu' : "Auzi, ma (sau ba, nu mai tin minte), tu nu vezi girofarul in spatele tau?" "Nu l-am observat" zic eu "daca erau si sirenele date drumu' poate auzeam macar" In fine...actele la ctrl, etc, etc, cand aud : "Va retin certificatul pt folii neomologate" BANG! Instantaneu mi-a cazut fata, trec prin toate culorile curcubeului si ma gandesc imediat la cat aveam de colindat de sarbatori, cand vad ca imi face semn din cap un tip pe la vreo 40 de ani. "Ce facusi, nepoate?" "Ce sa fac, barosane, ete asa,asa..." "Ma, tu nu ii semnezi nimic. Auzisi? Iti da o amenda pt folii de te indoaie si-ti ia si certificatul. Nu semnezi nimic." Ma tarai ca vai de capul meu, deschid usa Loganului (politaiul scria de zor ceva, era singur in masina) "Sefule, io ce ma fac de sarbatori, haideti, ca imi dau alea jos, pls, pls" ma targui cu el ca la usa cortului, imi zice sa inchid usa si sa astept afara. Vine la mine si-mi zice : "Vad ca peste 2 zile e ziua ta, vin si sarbatorile, ia colea certificatul si amenda si sa fii mai atent data viitoare" Ma uit cu stupoare : 78 RON pentru centura + 2 puncte. Ii multumesc voios si o tai unde am treaba (adica la financiar sa o platesc la juma'). Nu i-am dat nici un leu, nu dau spaga la politai. Mai am 2 puncte pt centura, luate intr-un sat uitat de lume, deci un total de 4 Edited January 13, 2008 by andrei_ics_ics_el Link to comment
danutza Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 (edited) Puncte?Ce sunt alea?Am permis si conduc din '97 si nu am luat nici macar o amenda in 11 ani .Ar trebui sa luati exemplu . PS. nu am detector de radar ,dar am rabdare sa merg cu 50. Edited January 13, 2008 by danutza Link to comment
andrei_xxl Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Sa intelegem ca nu iesi in afara orasului... Link to comment
andrew Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 0 am si eu. Si conduc mult, atat in localitate cat si in afara localitatii, dar cu rabdare. 60 in localitate si 110 in afara. Ce-i drept in localitate o mai calc atunci cand ma grabesc, dar foarte rar atunci cand sunt pe bulevarde. Link to comment
Lucian M Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Puncte?Ce sunt alea?Am permis si conduc din '97 si nu am luat nici macar o amenda in 11 ani .Ar trebui sa luati exemplu . PS. nu am detector de radar ,dar am rabdare sa merg cu 50. Scumpa noastra, esti o raritate. Dar niciodata nu stii de unde sare iepurele (zic a modul general). Nu-ti/nu va/ nu-mi doresc puncte de niciun fel (decat de fidelizare la mobil). In rest- numai de bine. Andrei- mai "este" si politai cu inima. Grija mare la lumini ros-albastre! Link to comment
Tommy Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Puncte?Ce sunt alea?Am permis si conduc din '97 si nu am luat nici macar o amenda in 11 ani .Ar trebui sa luati exemplu . PS. nu am detector de radar ,dar am rabdare sa merg cu 50. Bravo. Vezi ca ai voie si cu 60 unde e limita de 50, si .. un sfat: ia prima banda Link to comment
Yaz Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Nu am luat nici un punct de fapt ca sa fiu mai clar, nu am fost oprit de politie niciodata. Link to comment
costelzb Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 (edited) Dupa ce in urma cu o luna m-au prins trecand pe galben si bineinteles fara centura, aseara intr-o localitate inainte de Marasesti m-a luat radaru' cu 72 km/h. 3 puncte penalizare si 100 ron amenda in 48 ore. In total 5 puncte de penalizare . Daca o tin tot asa imi trebuie sofer de Paste. Edited January 15, 2008 by costelzb Link to comment
laurentziu83 Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Pe 30 decembrie m-a inhatat si pe mine radarul, in apropiere de Deva, mi-a trecut ala 99 in PV, cica as fi avut mai mult, era maica-mea in masina si incepuse cu toate cele, eu voiam sa-i dau 50 de lei intr-un portact si gata, ca oricum stiam ca ei n-au nici o poza compromitatoare (aveam peste viteza legala la vreo 400 de metri de radar, si aveam si numerele murdare, atunci am franat), dar deh, asa e cu cei crescuti in comunism. In fine, 175 ron si vreo 6 puncte. Mai am si din toamna alta amenda cu 82 in localitate...Gata, la radar din mers nu mai opresc, sa-mi trimita acasa, si daca e sa ma opreasca, 50-100 ron intr-o coperta. Ii convine, bine, nu, daca poarta 45 sa nu cumva sa fie pe traseul rotilor mele, caci nu-i mai dau nimic, a1-a si am plecat. Oricum, pe mine ma pot opri doar daca stau la ciupeala (recte instant), asa ca mai greu sa trimita acasa. Link to comment
danutza Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Nu am zis ca eu nu pot sa iau puncte.Am zis doar ca deocamdata in 10 ani nici macar amenda.Si cicul si in afara cu 120-130,dar inaite de orice curba fara vizibilitate ma incadrez in limita legala in caz ca e garcea dupa colt.La fel fac la orice masina oprita pe dreapta sau stanga in afara localitatii.Si cel mai important , nici in ruptul capului nu calc linia continua decat daca e oprita vreo masina pe dreapta si nu pot trece de ea. Link to comment
Tommy Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Mama naibii, mi-a venit un plic de la administratia financiara in care printre altele apare si o amenda de 78 de lei neplatita, deci probabil si 3 puncte. Link to comment
zeneseu Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 @ Tommy Gandeste-te bine. Acea amenda s-ar putea sa fie platita. Evental nu plati pana nu vezi PV-ul si confirmarea de primire semnata. Link to comment
tolin Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Mama naibii, mi-a venit un plic de la administratia financiara in care printre altele apare si o amenda de 78 de lei neplatita, deci probabil si 3 puncte. @ Tommy Gandeste-te bine. Acea amenda s-ar putea sa fie platita. Evental nu plati pana nu vezi PV-ul si confirmarea de primire semnata. Ce facem aici, scoring ? Link to comment
zeneseu Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Fara suparare, dar din ce a scris @Tommy eu am inteles ca nu stia de amenda. In alta ordine de idei, ar fi prima data cand de la administratia financiara vine instiintare ca ai o amenda neplatita, cand totusi e platita? Link to comment
tolin Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 (edited) Mama naibii, mi-a venit un plic de la administratia financiara in care printre altele apare si o amenda de 78 de lei neplatita, deci probabil si 3 puncte. Acest text se regaseste de 3x pe aceasta pagina. Unde scrie ca amenda a fost platita? Te rog sa-mi arati, eu am baut in seara asta si vreau sa stiu cat am baut. Daca ai fi contribuabil, ai cunoaste ca administratia financiara locala, instiinteaza pe fiecare contribuabil, cel putin una data, la inceputul anului, despre debitele pe care le are ("... in care, printre altele, apare si o amenda ..."). Decand face administratia financiara acest lucru ? Decand s-au schimbat lucrurile prin RO, adica de cel putin 3 ani. Edited January 19, 2008 by tolin Link to comment
laurentziu83 Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 (edited) Pulitia romana iti mai intocmeste si PV in lipsa, fara sa te opreasca sa-ti ia datele. Se ia numarul de inmatriculare, se afla cine e utilizatorul masinii, apoi adresa, si se trimite instiintare la adresa cum ca a venit recomandata. Daca adresa difera, nici o problema, nu ridica nimeni recomandata, nu conteaza daca e vreo greseala la mijloc, amenda pleaca spre administratia financiara, nu se anuleaza. Asa te poti trezi cu amenzi si nu ai cum sa afli macar pentru ce. Edited January 19, 2008 by laurentziu83 Link to comment
zeneseu Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 (edited) Acest text se regaseste de 3x pe aceasta pagina. Unde scrie ca amenda a fost platita? Te rog sa-mi arati, eu am baut in seara asta si vreau sa stiu cat am baut. Daca ai fi contribuabil, ai cunoaste ca administratia financiara locala, instiinteaza pe fiecare contribuabil, cel putin una data, la inceputul anului, despre debitele pe care le are ("... in care, printre altele, apare si o amenda ..."). Decand face administratia financiara acest lucru ? Decand s-au schimbat lucrurile prin RO, adica de cel putin 3 ani. Spre dezamagirea dumneavoastra, sunt contribuabil, si mai stiu ca acele procese verbale ajung la administratia financiara de la organul emitent si nu dupa cum i se scoala administratiei financiare. In acest caz, daca politia nu tine evidenta platii pv-urilor si in alt mod decat prin acela ca trebuie sa trimiti dovada platii si PV-ul in termen de 15 zile de la plata, organului emitent, in cazul in care aceasta dovada a platii nu ajunge la politie, ai cele mai mari sanse sa te trezesti ca figurezi la administratia financiara cu amenda neplatita. @laurentziu83 Pulitia romana iti mai intocmeste si PV in lipsa, fara sa te opreasca sa-ti ia datele. Se ia numarul de inmatriculare, se afla cine e utilizatorul masinii, apoi adresa, si se trimite instiintare la adresa cum ca a venit recomandata. Corect. Daca adresa difera, nici o problema, nu ridica nimeni recomandata, nu conteaza daca e vreo greseala la mijloc, amenda pleaca spre administratia financiara, nu se anuleaza. Uite ca nu-i asa. In primul rand, daca nu ai luat la cunostinta de existenta procesului verbal, adica nu ai semnat confirmarea de primire sau dupa caz procesul verbal, acesta nu poate fi trimis la administratia financiara. " ART. 39 (1) Punerea in executare a sanctiunii amenzii contraventionale se face astfel: (2) In vederea executarii amenzii organele prevazute la alin. (1) vor comunica din oficiu organelor de specialitate, conform prevederilor legale privind executarea creantelor bugetare, in a caror raza teritoriala domiciliaza sau isi are sediul contravenientul, procesul-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii, neatacat in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia, ori, dupa caz, dispozitivul hotararii judecatoresti irevocabile prin care s-a solutionat plangerea." In concluzie, daca nu au dovada comunicarii, fii sigur ca nu se risca la asa ceva. Si pentru ultima data: QUOTE(Tommy @ Jan 18 2008, 07:54 PM) Mama naibii, mi-a venit un plic de la administratia financiara in care printre altele apare si o amenda de 78 de lei neplatita, deci probabil si 3 puncte. @ Tommy Gandeste-te bine. Acea amenda s-ar putea sa fie platita. Evental nu plati pana nu vezi PV-ul si confirmarea de primire semnata. In lumina celor spuse mai sus, cred ca puteti face legatura si singuri. Edited January 19, 2008 by ZeNeSeu Link to comment
laurentziu83 Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 (edited) Interesant. Auzisem alte variante. Edited January 28, 2008 by laurentziu83 Link to comment
Marius* Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Acasa, postasul iti aduce o recipisa, prin care esti instiintat ca trebuie sa te prezinti la sediul Oficiului Postal si nu iti comunica motivul. Cand ai primit recipisa, se considera ca ai luat la cunostinta, iar daca nu ridici procesul verbal, acesta il vei gasi cu siguranta la Administratia Financiara, in debit. Link to comment
Recommended Posts