Jump to content

Puncte De Penalizare...

Punctele de penalizare  

149 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

@last Ia mai ganseste-te putin. Amenda se trimite prin posta cu aviz de primire (confirmare de primire). Avizul lasat de postas nu are valoare, intrucat nu ai semnat pe el ca ai luat la cunostinta-practic nici nu ai ce sa iei la cunostinta in afara de faptul ca ai ceva de ridicat de la posta. Ceea ce conteaza in acest caz, e cofirmarea de primire ce insoteste amenda (plicul). Odata semnata confirmarea de primire, acesta se intoarce la expeditor. In baza acesteia se iau masurile de executare a amenzii.

Edited by ZeNeSeu
  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

In acest caz, daca politia nu tine evidenta platii pv-urilor si in alt mod decat prin acela ca trebuie sa trimiti dovada platii si PV-ul in termen de 15 zile de la plata, organului emitent, in cazul in care aceasta dovada a platii nu ajunge la politie, ai cele mai mari sanse sa te trezesti ca figurezi la administratia financiara cu amenda neplatita.

Nu stiu cit de des sau sistematic se intimpla, insa am patit de 2 ori sa platesc amenda si sa duc (personal, a doua zi, nu prin posta) chitanta la politie si, cu toate acestea, sa imi figureze ca neplatita la Admin. Fin.

M-am obisnuit insa sa xeroxez toate documentele asa ca m-am dus cu o copie la Admin. Fin si mi s-a anulat pe loc amenda, inclusiv niste penalizari care o insoteau (modice). In mod clar mi s-a spus de catre o inspectoare financiara (adica nu mi s-a sugerat) sa duc chitantele si PV DIRECT la administratie, sarind Politia, pentru ca oricum documentele acolo trebuie sa ajunga. Practic Politia, ca si institutie, nu are nici o treaba cu INCASAREA amenzilor, ei sint "pusi" doar sa le emita :P .

Acuma, nu va sfatuiesc sa faceti ce mi s-a spus mie sa fac, insa nu uitati sa faceti copii dupa toate hirtoagele.

Cit priveste trimiterea prin posta si "semnarea" de primire, vreau sa va spun ca am si aici la activ citeva experiente mai aparte. Mi s-a intimplat in mai multe rinduri ca sa gasesc in cutia postala diverse corespondente "cu confirmare de primire" pentru care nu am semnat. Cea mai nasoala faza, pentru care am ajuns cu scandal la Oficiul Postal, a fost atunci cind trebuia sa primesc niste acte super importante si alea nu mai soseau. Cel care mi le trimisese a primit confirmarea de primire. Intr-un final le-am gasit in cutia postala a unui vecin, moment in care am facut super scandal la Posta. Atunci am descoperit ca postasul meu imi semna in mod curent confirmarile de primire. Ca idee, stau la etajul 2, insa se pare ca omul era f. comod. Diriginta de la Posta m-a lasat pe mine sa decid, insa pentru ca eram cu 6 zile inainte de Craciun am ales sa nu-i fac o plingere ceea ce ar fi echivalat cu concedierea imediata.

Nu stiu daca in situatia in care este pe fir Politia si Admin. Financiara se poate rezolva ceva daca se demonstreaza ca altcineva a semnat de primire. Posibil sa se poata, insa sigur o astfel de experineta iti maninca o groaza de timp si iti face o tona de draci. Cert este ca in acel moment sub o forma sau alta esti instiintat de existenta amenzii si, inevitabil, o vei plati sau iti va ramine la Admin.

Ca informatie oarecum noua, poate unii stiti deja. Nu va mai bazati pe termenul de prescriere. Se pare ca a fost introdusa o procedura prin care la fiecare sfirsit de an se scrie/trimite o somatie catre contribuabilii cu datorii. Existenta unei astfel de somatii (si repetarea ei) poate "cara" la nesfirsit datorii chiar mai vechi de 5 ani ! Am vazut stirea asta de curind, smecheria a intrat in functiune la sfirsitul anului 2007.

...Ca informatie oarecum noua, poate unii stiti deja. Nu va mai bazati pe termenul de prescriere. ...

Banuiesc ca te referi la prescrierea actiunii de executare a amenzii si nu la prescrierea Procesului verbal.

Edited by ZeNeSeu

Exact, toata povestea se face la Admin. Financiara, astfel ca amenda ... nu se mai prescrie in veci. Ca sa fiu cinstit, e ceva logica in povestea asta. De vreme ce punctele ti se iau (sau ti se dau :D ) si in absenta si fara "acceptul" tau, mie mi se pare firesc ca si partea financiara a penalizarii sa aiba un regim asemanator.

PS: nu lucrez nici in Politie si nici in Admin. Fin :D

• 3 weeks later...

Se pare ca mi-am luat-o si eu. Am primit telefon de acasa ca mi-a venit o hartie in care ma anunta ca am depasit viteza legala (nu scrie cu cat) pe DN1 la Barcalesti parca si sa dau datele soferului. Ce naiba asa vin astea acasa? O sa ma uit si eu cum ajung acasa, o fi de pe stalp sau vre-o masina pe care n-am vazut-o? Si chiar asa sa nu-mi spuna viteza, ca sa stiu si eu cat de grava e situatia?

Asa este, nu iti spun viteza.

Ei considera ca daca iti spun viteza, in cazul in care se lasa cu suspendare tu poti declara ca altcineva(cunoscut si care a fost de acord) a condus.

Explicatie data de un politist.

Da, mi se pare just. Asta si vroiam sa stiu de fapt. La naiba. Trebuie sa ma uit daca a fost in localitate sau nu. Asta daca scrie, foaia n-am vazut-o inca.

Pai parca asa mi s-a comunicat prin telefon, ceva cu Barcanesti. Acum nu stiu daca e vorba de "raza comunei barcanesti" sau echipajul din Barcanesti. Cred totusi ca e prima varianta si sunt linistit, prin localitati de obicei nu merg tare, acum avand in vedere ora matinala 4 dimineata si faptul ca nu era nimeni pe strada nu stiu ce sa zic totusi. Asta e.