Jump to content

Actiunea "Groapa"

Recommended Posts

De ceva vreme, cele 2 intrari in locul de intalnire din Bucuresti sunt praf. Intrarea cu bordura e inalta rau, iar cealalta cu rampa a facut o groapa imensa, care abia-abia se urca. Ce ziceti daca ne intalnim intr-un weekend sa turnam niste ciment acolo, la berea N/A si samanta de rigoare, sa scapam de-o grija ?

1 sac de ciment, 10 galeti de nisip si vreo 3 de apa cred ca ne-ajung. Costuri modice. Rezolvam problema hartoapelor. Mai surade cuiva ideea in afara de mine ?

Pai tot joia trecuta mi-a venit si mie. Habar n-am de turnat ciment, da' ne descurcam noi, ca doar nu asfaltam A2-ul (nu ca alora le-ar iesi o treaba mult prea buna). Deci sa te consider inscris la actiune ? :D

Nu prea vad de ce ar sari. Ce dracu' sa ne faca ? nu e drum public, facem un bine alora de-si mai rup masinile p-acolo (aprovizionarea) ... poate ma insel, nu stiu exact.

Asa, asa, asteptati-ma cu drumu' reparat, ca pe prefect :) ) Din cate stiu eu, mai trebuie o lopata, o roaba si un membru muschiulos- eu as zice Alezz.

Şi-o autorizaţie de construcţie... :mrgreen:

Mai ştiu eu pe unul, mare oier, care s-a apucat să facă trotuarul frumos în jurul casei şi... şi-a luat-o.

Oricum, ideea e bună! :thumbl:

Ar fi cateva chestii:

- de ce in weekend si nu chiar joi?

- eu zic sa nu ne dispersam resursele, ci sa ne concentram pe o intrare; preferinta mea este pentru "prima" ca e mai... aproape :) acolo trebuie doar "rampa", ceea ce necesita putin material

- ne mai trebuie:

- o maturica, pentru a curata locul (nu radeti, cimentul nu face priza prea buna cu pamantul :) ) - aduc eu

- o cutie de la Vinarom sau ceva asemanator in care sa facem mortarul

- tot eu zic ca, daca adoptam varianta... preferata, e mai simplu sa folosim niste adeziv de faianta; e ceva mai scump, dar ne scuteste de grija nisipului si iese... beton!

Ala cu trotuarul a intervenit pe domeniul public ... din cate stiu eu parcarea nu se incadreaza acolo. Repet: din cate stiu eu.

Ziceam in weekend in ideea sa ne vedem de dimineata, joi seara e deja cam bezna, si decat sa fim grabiti de timp, mai bine sa incepem de dimineata si sa terminam pe dupa masa.

Prima e chiar usoara, zic eu, am putea sa le facem p-amandoua intr-o zi.

Avem deci ciment, maturica (stiam de ea :) ); de o cutie mare de 10-20 litri rezolv eu, sau un recipient similar. Daca bagam adeziv de faianta in loc de nisip, iese mai bine ? perfect !

Adezivul de faianta nu este indicat pentru asemenea utilizari sfatul meu e sa folostit totusi ciment cu pietris, pt ca cimentul cu nisipul este indicat pentru tencuieli nu pentru betoane peste care mai trec si masini. Cat despre facutul in aceeasi zii nu stiu daca se pune problema pentru ca betonul are nevoie de timp sa se intareasca aproximativ 3-4 ore pana se incheaga si cel putin o zii pana cand incepe sa fie utilizabil din pctul de vedere al traficului.

De roaba ori alte recipiente nu aveti nevoie pentru ca se va turna nisipul tot intr'o gramada iar la partea din centru se va face un loc,o gaura ca sa zic ,va trebui sa arate ca un con de vulcan mai bine zis,in care se va pune cimentul si se va turna apa(nu toata odata),apoi se va amesteca cu o lopata din mijloc spre exterior putin cate putin(in timpul asta se mai toarna apa) pina cand totul va deveni o pasta,apoi se aplica in groapa cu pricina.

Cam asa stiu eu ca se procedeaza.

Merge si cu adeziv de faianta si gresie mai concentrat materialul eventual mai punem putin ciment in el ...doar nu trece tancul pe acolo...ma bag si eu :thumbl: sa hotaram ce sa aducem si sa clarificam data si ora betonarii in zona prezidentiala :mrgreen: ..Canciog,mistrie am eu cred ca si niste din ala de faianta ( ceresit cm95 :P )...apa venim cu bidoane de 5 l ( lacul este aprope ). Cine face pe politaiul ca sa opreasca circulatia?

De roaba ori alte recipiente nu aveti nevoie pentru ca se va turna nisipul tot intr'o gramada iar la partea din centru se va face un loc,o gaura ca sa zic ,va trebui sa arate ca un con de vulcan mai bine zis,in care se va pune cimentul si se va turna apa(nu toata odata),apoi se va amesteca cu o lopata din mijloc spre exterior putin cate putin(in timpul asta se mai toarna apa) pina cand totul va deveni o pasta,apoi se aplica in groapa cu pricina.

Cam asa stiu eu ca se procedeaza.

Din cate stiu eu se numeste ZOL se pune intai pietrisul ( in forma de cerc ) peste pietris se pune cimentul..se amesteca cimentul cu pietrisul apoi se face gaura de vulcanm cum spui u unde se toarna apa si se incepe a se amesteca dinspre margine spre mijlc cu dosul lopetii sau se trage cu o sapa...dar mai trebuie turnata si apa pe parcursul amestecarii. Cam asta ar procesul daca nu ma insel

Edited by bishnitzarul

Evident ca adezivul ala nu e "indicat", dar se intareste repede :) Parca si vad niste instructiuni pe sac: <<Acest adeziv este indicat pentru lipirea placilor, bla, bla, bla, si se poate de asemenea utiliza la repararea aleilor din Parcul Tineretului>>

Unde erau constructorii tarii si noi nu-i gaseam :)

Domnii mei la partea tehnica aveti nevoie de completari:

1. Reteta traditionala a betonului(asta normal) este 3 cu 1, adica 3 parti nisip si 1 parte ciment. Exista si reteta exacta dar inca n-am avut ocazia sa o invat pe la marile scoli.

2. Ca idee, s-ar putea sa vina primaria si sa va tranteasca o amenda ca interveniti in domeniul public(ala e un parc acolo, ghici al cui e?! :P ) sau construiti(nu conteaza ca nu se ridica nimic).

3. Din cate am inteles eu, e nevoie de niste cantitati mai mari de materiale, estimez eu vreo 5 saci de ciment si vreo 10-12 de nisip, pe putin :)

4. "Con"-ul trebuie realizat de o persoana cu experienta(not me!) pentru ca risti sa se sparga iar daca s-a spart...

5. V-ar trebui si o roaba cu care sa carati materialul si un indreptar cu care sa nivelati opera de arta ca altfel nu o sa iasa nimic.

Intrebari: pe ce suprafata urmeaza sa ajunga betonu asta?!

Daca nu pe beton atunci fiti siguri ca pana de Craciun va fi crapat/spart si se va desprinde bucata cu bucata, mai ales daca il turnati intr-un strat gros.

Spor la lucru, cineva sa faca poze!

Nu, nu va fi pe 6 septembrie. Mike, 5 saci de ciment ??? nu facem curte, facem o mica rampa de 1.5 metri latime si 15 cm inaltime, precum si o groapa care n-are mai mult de 1 metru patrat toata !

Suprafata e asfalt intr-o parte, si ... pamant/asfalt in alta parte. Ce e ala "con" ? Pe post de indreptar e buna si-o scandura, gasim.

Decat sa va chinuiti cu ciment, mai bine ochiti unde se repara o strada, mergeti cu 50RON si plecati cu 1-2 saci cu bitum de la baietii de acolo si problem solved !

@Vaxxi: si gropa cat e de adanca?! In groapa, ca baza ar fi bine sa fie un strat de piatra, batatorit cu maiul(manual sau nu).

"Con"-ul sau gogoasa(denumirea depinde de la mester la mester) reprezinta ce a descris mai devreme membrul afacerist. De punctat si faptul ca nisipul trebuie cernut inainte de a fi folosit la fabricarea betonului.

Daca mi-aduc bine aminte un sac de ciment era vreo 8-9RON cand am cumparat eu ultima oara(prin toamna) desi sunt sanse foarte mari sa gresesc :rolleyes:

"Plasa de Buzau" adica plasa sudata cu ochiuri de 8 sau de 10 cm patrati se pune pe suprafete mai mari, tocmai pentru a nu se lasa. Eu cred ca daca in respectiva groapa compactati piatra(cu simt de raspundere) va fi destul de OK. Plus ca daca in timp se strica lucrarea mesterului Manole riscati sa va taiati cauciucurile in plasa aia :D

Edited by mike.omega
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...