VAXXi Posted August 19, 2007 Author Share Posted August 19, 2007 Nu cred ca-i necesara plasa, e suprafata mica. Practic, e o "surpare" de 20-30 cm, cred ca si doar nisip ar ajunge, da' e mai fun cu ciment Nu construim totusi drum public, sa reziste la sute de mii de masini, doar niste ... plombe. Link to comment
steph Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Ce imi place cand vb. softistii de constructii ) Link to comment
tolin Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 (edited) Pe voi nu va invata la scoala ca RO este o exceptie, ceva intre Triunghiul Bermudelor si Groapa MArianelor, softistii fac hard-tare si hardistii fac soft-moale ? Edited August 19, 2007 by tolin Link to comment
elprypas Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 (edited) Referitor la solutia cu asfaltul, in cazul de fata nu este totalmente necesar compactare deoarece traficul banuiesc ca nu este foarte intens. O compactare superficiala dar suficienta pentru aceea locatie se poate face si cu o masina ce are in dotare pneuri ceva mai late, trecanduse de cateva ori peste asfaltul intins. Si totusi daca optati pentru varianta cu ciment daca puneti pe langa ciment si pietris(indicat, un sort de 5-10mm in combinatie cu nisipul,) si niste adeziv cm5 sau cm19(este adeziv pentru exterior) rezultatul poate fi indestructibil de cauze naturale nefiind necesara aramarea cu plasa tip buzau, sau cu alt fel de armatura. Edited August 19, 2007 by elprypas Link to comment
mike.omega Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Aha, deci un banal adeziv pentru gresie/faianta poate inlocui armatura dintr-un beton armat Daca dilatarea intra la cauze naturale, sa stii ca adezivul tau minune nu face nimic Link to comment
Abram Burel Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Dar bordurile nu le schimbam? Link to comment
elprypas Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 (edited) Se pare ca ai citit doar printre randuri postul meu. La respectiva suprafata nu ai nevoie de armatura, armatura se foloseste in principiu acolo unde pune problema de anumite forte, si orice armatura se calculeaza, in cazul de fata toate fortele ce ar actiona asupra suprafetei in cauza sunt preluate de baza, suportul de conctact in cazul de fata fundul gropii si peretii laterali ai acesteia. Cat despre acel adeziv cm19 nu este adeziv de gaianta sau gresie cum zici tu ci este adeziv pentru placile izolatoare de pe fatade iar el rezista cu brio la diferente mari de temperatura, in comparatie cu banalul ciment, si este menit sa ii confere respectivului mortar/beton o mai buna rezistenta la intemperii(inghet / dezghet). Deci in concluzie am spus in combinatie cu ciment si pietris, nu singur. Daca imi aduc aminte am specificat , in cazul de fata datorita suprafetei mici nu este nevoie de armatura, hai sa fim seriosi nu construiesti nici planseu si nici perete,ca sa folosesti armatura,ci pur si simplu se astupa, se plombeaza, o banala groapa. AB ce sa schimbi la borduri, te complici cam mult , eventual scoase pentru a obtine un plan mai lin pe o distanta mai mica al respective rampe, nemai fiind nevoit sa iesi in afara aliniamentului bordurii. Edited August 20, 2007 by elprypas Link to comment
tolin Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Schimbati locul de intalnire, nu-i mai simplu ? Link to comment
mike.omega Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 @Elprypras: am citit si am inteles foarte bine ce zici tu insa eu tot nu m-as baza pe asta. Apropo nu toti cunosteam produsele dupa codurile unui singur fabricat @AB: daca ajungeti la scos borduri deja se numeste interventie in domeniu public, oricare ar fi ala si trebuie autorizatie Link to comment
_romulus_ Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Doamneeeee!!!! Nu pot sa cred! Puneti mai oameni buni o lopata de ciment la 3 lopeti de nisip amestecat cu pietris, amestecati pana la omogenizare apoi adaugati apa pana obtineti o consistenta rezonabila. Puneti-l acolo unde aveti nevoie si asteptati sa se intareasca. Eventual, pazit sa nu-l fure cineva ). Cata filosofie sa astupi o groapa!!!. Ce atata armatura si alea-alea? Astia toarna asfaltul pe ploaie si voi va faceti atatea probleme sa astupati 1-2 gropi Asta e ca faza aia cu schimbatul becului de catre forumisti. Sunt curios, peste un an se va gasi cineva sa de un sfat in topicul asta? ) Link to comment
bishnitzarul Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 (edited) Doamneeeee!!!! Nu pot sa cred! Puneti mai oameni buni o lopata de ciment la 3 lopeti de nisip amestecat cu pietris, amestecati pana la omogenizare apoi adaugati apa pana obtineti o consistenta rezonabila. Puneti-l acolo unde aveti nevoie si asteptati sa se intareasca. Eventual, pazit sa nu-l fure cineva ) . Cata filosofie sa astupi o groapa!!!. Ce atata armatura si alea-alea? Astia toarna asfaltul pe ploaie si voi va faceti atatea probleme sa astupati 1-2 gropi Asta e ca faza aia cu schimbatul becului de catre forumisti. Sunt curios, peste un an se va gasi cineva sa de un sfat in topicul asta? ) Bre nene bre noi nu astupam gropi facem o panta la bordura.. lucram cu foi de manevra si autorizatii de lucru nu asa oricum ( ca profesionistii ) Edited August 20, 2007 by bishnitzarul Link to comment
alx Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Bah, da' nici-unu' nu s-a gandit la proiect si autorizatie de constructie? Ia hai, val-vartej sa luati urbanismul, re-pe-de! Link to comment
mike.omega Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Bah, da' nici-unu' nu s-a gandit la proiect si autorizatie de constructie? Ia hai, val-vartej sa luati urbanismul, re-pe-de! Eu le-am zis ca le trebuiesc hartii de la primarie Si in Buc dureaza la fel de mult o autorizatie de urbanism ca si in CT?! ca daca da, pregatiti-va pt la primavara )"> Link to comment
elprypas Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Chemati topometristi sa va masoare locatia Link to comment
Dj_Dark Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Lucrarile de genul asta se fac cu piatra sparta, daca jos e pamant. Link to comment
ted78 Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Avand in vedere anvergura discutiilor apropo de lucrare, dupa parerea mea in planul vostru exista niste mici lacune: -nu a pomenit nimeni nimica de echipamentul de protectie: salopete casti manusi si ochelari -un membru desenator trebuie sa faca un panou pe care trebuie scris nr de autorizatie, termenele de incepere si terminare a lucrarii si beneficiarul -mie personal lopata si roaba mi se par rudimentare asa ca ar fi mai modern sa inchiriem o betoniera si un elefant (masina cu care toarna astia betonul la distanta) -tehnic vorbind baza poate fi facuta din beton, pt suprafata aia merge si fara armatura, dar elegant este sa fie montat si un strat de uzura din bitum, deci trebuia si o masina de turnat/compactat bitum -si nu in ultimul rand fiecare membru participant trebuie sa fie cu analizele la zi ca poate vine un inspector sanitar pacolo si cine stie ce amenda va mai da Si nu trebuie in nici un caz uitat studiul de fezabilitate, un studiu de impact asupra mediului si bineinteles angajarea unui expert care ne-ar putea consilia in privinta finantrilor, cine stie poate se poate obtine o finantare europeana? Link to comment
Alezz Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 (edited) Nu va mai obositi atata,s-a rezolvat,ambele intrari au rampa de ciment acum . Da sa nu spunati la nimeni da ca eu nu am dormit toata noaptea de joi > .Shhhhht. Edited August 25, 2007 by Alezz Link to comment
tolin Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 NU spunem, bre, mergem pe burta. Link to comment
ileana Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 A lui Alezz, nu?! Ca doar are cu ce sa se laude! De rampa vorbeam Link to comment
ileana Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 S-a rezolvat, se inchide. Link to comment
Recommended Posts