danuzz Posted November 22, 2004 Share Posted November 22, 2004 Ce tip de vaselina se foloseste pentru axele culisante ale etrierilor? Din fabrica vine o pasta albicioasa, dar insuficienta. abia ajunge s-o intinzi... Link to comment
Ana Posted November 22, 2004 Share Posted November 22, 2004 cand am schimbat axul la etrierul dreapta, cu noile axe a venit o vaselina moale galbuie. la cel din stanga insa pe care nu a trebuit sa il schimb si nu imi mai ramasese vaselina din punguta, am pus vaselina ordinara pe care o sa o verific la 6 luni si asta e. oricum, nu trebuie sa pui acolo vaselina pana da pe afara. mult mai important insa e sa pui vaselina pe surubul care intra in etrier pentru ca pe surubul ala se strange noroi si risti sa nu il mai poti desface ulterior. http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=1550 ce se intampla cand nu pui vaselina pe surub... Link to comment
SORAN Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 (edited) Vaselina de rulmenti(lagare cu alunecar) cu grafit... Edited March 9, 2005 by SORAN Link to comment
argon Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Nu se poate folosi vaselina de rulmenti pe baza de litiu pentru acele culise, nu-i asa? Link to comment
ToPser Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 S-a mai scris undeva cred ca pe un topic legat de zgomotele produse de uzura acelo axe !Se voloseste o vaselina alba de o consistnta deosebita obtinuta din grasimi animale (seu de oaie ) ! Link to comment
tolin Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 ... Din fabrica vine o pasta albicioasa, dar insuficienta. abia ajunge s-o intinzi... Atata trebuie, mult nu insemna bun. 1 Link to comment
argon Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Nu am gasit nicaieri 'seu de oaie', pe net vad ca se vorbeste 'copper grease', vaselina cu cupru, nici de aia nu am gasit, ci doar vaselina grafitata cu calciu, neagra, pentru planetare/pivoti, rezista la caldura, nu curge. Asta cica nu atata cauciucul, e ok la glisoarele alea? 1 Link to comment
smailmiami Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 (edited) Eu am auzit formula "vaselina siliconica". Tot alba era. Denumirea tehnica n-o stiu. Edited November 12, 2010 by smailmiami Link to comment
Salex Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 (edited) Nu e acelasi lucru. In lipsa de altceva si eu folosesc vaselina siliconica. Problema ei este ca nu se comporta bine la temperaturi inalte. Practic se transforma in ulei ceea ce e destul de nasol daca e utilizata in locuri in care etansarea nu e prea buna. LE: noi nu gasim in vreme ce altii il arunca ) Edited November 12, 2010 by Salex Link to comment
argon Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Vaselina grafitata neagra cu ce am dat eu zice ca tine pana la 250 de grade. Pe forumurile din strainate am vazut ca folosesc caliper lube care eceva siliconic, iar pe dosul placutelor unde se face contactul cu pistonul sau etrierul vaselina pe baza de cupru ce tine pana la 1000, sa nu scoata zgomote. Link to comment
Dr.L Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Se gaseste si in ro vaselina cu cupru,doar ca mai greu si mai scump (mai ales pt pf) Link to comment
argon Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Asta nu trebuie neaparat, eu caut pentru culise, asta pe cupru, din poze e tare, ca ceara, nu se poate folosi la culise. Link to comment
Doru_Neo Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Se gaseste vaselna cu cupru http://toptentrade.bizoo.ro/vanzare/26218/Spray-Vaselina-cu-Cupru--rosu 1 Link to comment
Dr.L Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Nu am gasit nicaieri 'seu de oaie', pe net vad ca se vorbeste 'copper grease', vaselina cu cupru, nici de aia nu am gasit, ci doar vaselina grafitata cu calciu, neagra, pentru planetare/pivoti, rezista la caldura, nu curge. Asta cica nu atata cauciucul, e ok la glisoarele alea? Mai sus ziceai altceva... Link to comment
argon Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 MA mai documentasem de atunci. Link to comment
argon Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Mda..2 zile a tinut vaselina grafitata, acum troncane etrierii ca la balamuc, pe altii nu dau un milion sa tina 1000 de km, o sa incerc si cu vaselina siliconica..poate tine mai mult sa nu troncane. Link to comment
Viktor Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Cauta din aia mai viscoasa, aia la tub nu-i prea buna, nu-i plac temperaturi inalte si va curge. Link to comment
argon Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 SIliconica? pe litiu am inteles ca nu-i buna la cauciuc(mansonul) iar grafitata cum spuneam a tinut 2 zile si 200 km. Link to comment
Viktor Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 (edited) SIliconica? Da. Ambalat in cutiute cum ar fi alea de medicamente, cu inscris insotit de litera A. Scrie ca nu ataca guma. Vaselina face ungere, dar nu prea diminueaza zgomote, unde-i uzura mare ... nu ajuta prea mult. Edited November 15, 2010 by Viktor Link to comment
argon Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Uzura nu e mai multa decat trebuie, fara vaselina deloc cuiele intra cu putin de joc, cu vaselina nu mai au joc, chiar intra fortat din cauza aerului prins, dar tine cate sute de km, apoi se face fleasca. MA gandesc ca vaselina siliconica speciala pentru asta e mai densa si se pastreaza asa, nu degeaba zice ca tine pana la 800 de grade sau pe acolo. Link to comment
Viktor Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Schimba "cuiele" intre ele, curatate si gresate bine, o sansa de durata. Link to comment
Doru_Neo Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Se gaseste la wurth o vaselina pentru cuptoare rezista la peste 300 de grade. Link to comment
Mircea Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Acolo se pune vaselina din seu de oaie. Link to comment
Viktor Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Dar cum se comporta la temperaturi de minus (-)? Pe toti ne intereseaza comportamentul vaselinei la temperaturi inalte, dar la temp. scazute? Si asta ar trebui luat in calcul. Link to comment
Recommended Posts