Viktor Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 ...si am scos piulita si am tras de volan si am tras...de mi-am tras una in cap...de ma uitam in jurul meu sa vad daca nu cumva m-a lovit cineva in cap )...nu-mi venea s acred ca m-am lovit singur... )"> Ei, omul din greseli invata. Link to comment
Dj_Dark Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Si lasa neaparat piulita pusa 3 filete, altfel te trezesti cu el in dinti , are un arc destul de puternic. Si doar ce am zis, si nu e prima data cand zic. Oricum, foarte tare . Link to comment
raresvintea Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 vreun cod pt capacul de claxon de la cielo sau cineva care il are prin casa? Link to comment
GeorgeParaschiv Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) In cele din urma am reusit montarea unui volan de Nexia pe Cielo, reusind sa rezolv problema claxonului si revenirea semnalizarii. Pentru claxon se foloseste firul verde din spatele tamburusului acela de alama si se leaga cu firul ce intra in mufa albastra. Singurul dezavantaj este acela ca trebuiesc inlocuite plasticele din spate si de sub volan. Edited November 13, 2010 by GeorgeParaschiv Link to comment
RD-Woo Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Singurul dezavantaj este acela ca trebuiesc inlocuite plasticele din spate si de sub volan. Cu ce le-ai inlocuit? cu cele de la nexia? s-au potrivit? Link to comment
alexinno Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Eu l-am schimbat cu volan de Vectra A. E identic. Link to comment
GeorgeParaschiv Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) Au ramas cele de pe Cielo,pun niste poze maine.Alexino cel de Nexia e ceva mai gros decat cel de Cielo sau Vectra A Edited November 13, 2010 by GeorgeParaschiv Link to comment
Viktor Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 @madkat, nu ai fost tentat sa inlocuesti insigna de Opel cu una de Cielo? Ma refer la aia pe volan. Link to comment
madkat Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 (edited) @Viktor - eu am volanul original, OEM. Cu sigla woo. http://www.gmclub.ro/forum/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=37735 Inca ok, foarte putina uzura. Spuneam ca e identic volanul de vectra A, pentru cine are nevoie sa il schimbe. Chiar si sigla e acelas diametru. Edited December 26, 2010 by madkat Link to comment
Viktor Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 (edited) Am inteles, madkat. Domn profesor, volanul ne-a facut pe noi sau noi pe el? La urma toata cauti un extractor de rulmenti (mare) fie cu doua fie cu trei ghiare, o placa metalica de forma unui CD si groasa de cel putin 5 mm din care decupezi cu flexul o fisie pina-n centru, la glosimea axului, o introduci in spatele volanului si prinzi cu ghearele extractorului de placa respectiva. Te asigur ca va iesi. LE. Acum indiferent ce metoda alegi, sa tii cont de un lucru: cu cit esti mai aproape de ax, cu atit sansele cresc, iar daune minime - ba chiar inexistente. Edited December 26, 2010 by Viktor Link to comment
GeorgeParaschiv Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Dupa scoaterea capacului de la claxon, se vede suportul metalic al volanului. De o parte si alta a surubului care fixeaza volanul pe ax se vad doua gauri , acolo se introduc ghearele unei prese/extractor de rulmenti. Este de preferat o presa/extractor cu doua gheare lungi si subtiri. Pun o poza maine cu gaurile respective si cu presa confectionata. Link to comment
madkat Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Nu cred ca daca lasi cateva ore cu WD40 nu va iesi volanul... Link to comment
scMOBILAscm Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Din asta si`a pus cineva ? Link to comment
Englishman Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Pun o poza maine cu gaurile respective si cu presa confectionata. Link to comment
stefan852 Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Cum se scoate capacul volanului de Nexia? Trag pur si simplu? Mi-e frica sa nu fac vreo prostie. Link to comment
GeorgeParaschiv Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 (edited) Nu se trage, vezi ca are in spate doua gauri prin care se desface cate un surub cu imbus. Pentru scoaterea volanului de Cielo, acesta este extractorul : Edited February 10, 2011 by GeorgeParaschiv Link to comment
Viktor Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 La mine pur si simplu se trege efara, nu are suruburi. Link to comment
GeorgeParaschiv Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Capacul volanului de Nexia are airbag-ul incorporat, deci nu are cum sa stea liber capacul acela. Link to comment
myke Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Am tot scos si bagat volanul sa-l pun "in linie" Saiba aia cu siguranta de vine peste piulita mai se tine numai intr-un cioc. Am cautat peste tot dar nu am gasit nici unde de cumparat. Am cautat saiba volan, siguranta volan..etc..degeaba.Nimic Nici macar in desenul "exploziv" nu apare Are cineva un cod, o denumire pentru ea? Multumesc Link to comment
cris06 Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 (edited) 03451666. Piesa 45 din desen. Incearca la dezmembrari. Sigur gasesti. Piese coloana directie Cielo, Nexia.doc Edited March 13, 2011 by cris06 Link to comment
myke Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 03451666. Piesa 45 din desen. Incearca la dezmembrari. Sigur gasesti. Mii de multumiri Link to comment
iulian2009 Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 (edited) Eu mi-am montat pe cielo coloana reglabila cu tot cu volan, de pe o nexia. Cu claxonul este mai mult decat simplu. Din contactul alunecator de nexia, iese un manson galben cu 3 fire in el. 2 pleaca la o mufa albastra si 1 la o mufa portocalie. Se taie firul la intrarea in mufa portocalie si se leaga la firul verde al masinii, cel de deasupra coloanei care vine la papucul acela din contactul alunecator original. Si asa ai claxon.Nu uitati sa scoateti acel contact de pe coloana. Edited August 17, 2011 by iulian2009 Link to comment
Flueraru Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Salut,in seara asta am avut ocazia sa vad un volan desfacut de pe Daewoo Nubira 2(nu stiu daca este si varianta cu airbag dar ce am vazut eu nu avea) ,se potriveste oare pe cielo?Prinderea pe ax am vazut ca este ca la cielo,precizez ca nu eram cu masina mea sa pot face probe(macar vizual sa le pun unul langa celalalt),Daca are cineva idee astept un raspuns,multumesc Toata stima Link to comment
Recommended Posts