Dj_Dark Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 (edited) Sindicat: Cerem permise de conducere "separat" pentru soferii profesionisti si amatori Deci chestia asta mi se pare una din cele mai hilare chestii auzite in ultimul timp. Si ma refer la intreaga discutie cu protestul camionagiilor. Hai, inteleg, infrastructura, pret pe combustibil dar cum sa protestezi impotriva inaspririi amenzilor? Cum la primele 2 nu prea ai ce face, aici este foarte simplu, ALEGE sa nu mai incalci legea, asta este si scopul acestei inaspriri de altfel. Evident ca nici eu nu sunt de acord cu inasprirea dar pana la a face un protest (oficial sau nu) pentru asta mai e cale lunga. Edited December 10, 2013 by Dj_Dark Link to comment
raven84 Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Nu e chiar așa. Pentru a se încadra în buget, prețuri și cheltuieli, transportatorii deseori depășesc limita maximă de tonaj, sar perioadele de somn și circulă cu unele acte nu tocmai în regulă. E un clasic joc de-a șoarecele și pisica între transportatori și rutieră. Evident, rutiera câștigă măcar din când în când iar amenzile atunci sunt 3X abaterea din punctul meu de vedere. Link to comment
VAXXi Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Vezi, aici e o abordare complet gresita. De exemplu, lumea zice "nu merita sa platesc impozite ca nu beneficiez de ele" (sanatate, somaj, pensie, whatever). Ca atare, face tot ce poate ca sa evite taxele si munceste la negru. Dar nu asta e solutia (evitarea), ci corectia problemei (faci in asa fel incat banii platiti pe taxe sa fie folositi si lumea sa aiba interesul sa-i plateasca, in loc sa arunci bugetu' pe tampenii). Asa si aici: transportatorii intind coarda ca sa faca profit si imping soferii la limita; solutia nu e sa fentam sistemul, ci sa refuzi/anulezi cererile nerezonabile (condus fara somn, condus fara dotarile tehnice necesare, etc). Da, un singur om nu poate corecta asta (pe principiul traditional "nu-ti convine - pleaca, mai am 10 la usa care abia asteapta sa iti ia locul"), dar daca s-ar depasi o masa critica ... o unitate ... un sindicat ... ehe. Numa' ca toate astea raman la stadiul de teorie, din pacate. Link to comment
Dj_Dark Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Hai sa o pun mai pe romaneste. Este ca si cand as protesta eu ca s-a marit pedeapsa pentru viol . Ca mie mi se pare mult si 8 ani, insa...20 e exagerat rau frate. Tie nu ti se pare? Hai sa protestam pentru asta. PS Trebuia sa vii in Bucuresti sa vezi cum arata centura inainte sa o refaca de la "depasirea tonajului". Intradevar, nu e singurul motiv dar E si asta. In principiu toate legile sunt facute cu un motiv (inteles sau neinteles de unii) si avem legi, problema mea personala e cu aia care nu le aplica. Daca s-ar aplica nici nu ar mai fi nevoie majorari si, din pacate, chiar si dupa majorare tot nu vor veni bani in plus la buget si vor fi majorate din nou. Dar din pacate asta e metoda cea mai simpla pentru cei de "sus" si la urma urmei nimeni nu vrea sa munceasca mai mult decat e nevoie nu? Gata ca am divagat suficient Link to comment
mr_ Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Mai mult, nici raportul riscuri - beneficii nu e unul tocmai interesant. Adica ca sa economisim o zi de diurna in plus la sofer riscam sa-l omoram si pe el si inca vreo cativa nevinovati, chestie care in mod sigur ar aduce si o mica firma de transport la faliment. Merita? Bine, daca plecam in directia asta riscam sa descoperim multe chesti care nu prea merita... de exemplu merita in Bucuresti sa economisim de 2-3€ / 100 km la carburant cu pretul a doi din viata datorati poluarii cu particule? Link to comment
Brainiac Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 ăăăîîîî...si mai ales pentru ca-mi place Link to comment
adrian_r5 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 O stradă din România, spălată doar printr-un click Link to comment
Leutzu Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Hai ma ca e simpatic...mititelul. Link to comment
adrian_r5 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 mititelul Cine e personaju' ??? Link to comment
Dj_Dark Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Deci chestia asta e prea tare sa nu fie aici http://www.youtube.com/watch?v=n0ozEiBxj7M 1 Link to comment
adrian_r5 Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Guvernul vrea sa introduca amenzi de pana la 5.000 de lei pentru soferii care iau autostopisti. Adio, "Ia-ma, nene"? Potrivit proiectului de ordonanta, practica autostopului "afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat". Link to comment
Julius Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 Artefact gasit in situl arheologic Chevron din Pungesti. 1 Link to comment
augustinionut Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Sunt curios cui i se va strica masina de sarbatori P.S. Nu dati cu parul Link to comment
hitman Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Rrrrromanii in U.S.A. se ocupa cu ce stiu mai bine. Link to comment
Axel7 Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Nu ne faceau suficienta reclama in Europa. Link to comment
VAXXi Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Buna ziua, as dori sa raportez un furt ... si cum cealalta masina e in service ... o sa ma duc la magazin cu Matizu' nevestei ! 1 Link to comment
hitman Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Job interview with an Indian. Link to comment
adrian_r5 Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Craziest coupe on the road Link to comment
Julius Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 http://www.4tuning.ro/filme-masini/view/tvUfKnI9pcj N-am reușit să-mi dai seama dacă cei care trec pe lângă el sunt din cei pe care i-a depășit el la un moment dat... Link to comment
Dr.L Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=6rQsrkXlok4 Link to comment
Englishman Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Cat de CRETIN trebuie sa fii sa faci asa ceva...macar sa fi stat unul dintre ei naibii in masina sa tina de volan..Oricum, imi place rasul din fundal al muierilor ) Link to comment
Recommended Posts