Jump to content

Unde gasesc,si ce tip de ulei imi recomandati pentru Tico?

Recommended Posts

si mai ai de gand sa tii uleiu laa inca 2 ani ?

Uleiu se schimba la 10000km sau 1 an.

Tu faci si cu distributia la fel ? Daca nu ai ajuns la 60000 km nici in 6 ani nu o schimbi?

Si porma te miri de ce sa rupt :) )

VEzi ca uleiu ala al tau sa facut apa in aia doi ani si 6000km.

Recomand uleiul Daewoo 10W30, se gaseste prin magazinele de profil. Eu am folosit asa ceva 230.000km si nu am nicio problema cu motorul. In ultimul timp (de cca 35000km) folosesc altceva pentru ca e moca. Insa nu-l mai tin 10.000 ci maxim 3000km.

• Like 1

desi in cartea de utilizare Tico scrie ca uleiul recomandat este 10 w 30. astazi am cumparat aral 5w40 am auzit ca s-au distrus motoare cu uleiul asta,ulaiul l-am luat pentru ca e sintetic cica si nemtesc, este intr-adevar cam subtire dar motorul nu are o uzura majora, 57 000 km, si il schimb la 2 ani, ultimul ulei a fost GM dar nu mai stiu specificatiile stiu ca era semisintetic

poate sa dauneze daca schimb tipul de ulei, am auzit totusi ca atea sintetice sunt mai elasticem pareri am citit o gramada si pro si contra , banuiesc ca daca nu depaseste 10 000 km in motor nu dauneaza

l-am luat cu 24 roni litrul la bidonas albastru

• 1 year later...

5W30 sau 10W30. Pentru 10W30 iti recomand gm(daewoo).Inca vin sigilitate bine.Pentru 5W30 poti folosii cam orice marca.La 10W40 mai adaugi cel putin 1L la consumul urban+riscul de defectiuni crescut la motor.

Totusi,cele doua tipuri,5W30 si 10W30 vor sta in baie numai daca motorul este ok din punct de vedere functional,altfel pleaca pe evacuare..si ramai fara ulei..Daca observi ca-l mananca repede,ori repari motorul,ori ii dai inainte cu 10W40.. :dacucapul:

La al meu Tico s-a folosit 10W40 pana la 140.000 iar la ultimul schimb i-am pus 5W40 (MOL Dynamic Prima) si vad ca sta bine merci in motor pana acum. Cel dinainte scadea 2-3 mm pe joja in ultimele 2000 de km inainte de schimb (facut la maxim 10.000 km).

...sta bine merci in motor pana acum...

E si normal, au aproximativ aceeasi vascozitate la cald. Zi-ne cum se comporta Q8-ul, daca l-ai folosit asa cum ziceai ultima data.

Edited by korydon
  • 3 months later...

Salut!Astazi mi-am comandat si eu trei litri de ulei motul 8100 xcess 5w40 pentru ticozaurul proaspat achizitionat. Am ales 5w40 pentru ca in cartea service pana la 100000 tot 5w40 de la castrol a avut. A mai folosit cineva motul pe tico? Eu am pus in logan si sunt foarte multumit?

• 5 months later...

Eu folosesc fuchs 5w-30 si nu am probleme ( 100.000km reali)..se comporta chiar foarte bine ...am pus si la cealalta masina aceeasi marca...nu mai suport sa vad preturi mici la uleiurile cunoscute si in general scumpe in alte tari. Nu pot sa cred ca isi fac pomana si la noi le vand mai ieftin.

Edited by mugur
  • 2 months later...

Daewoo 10w30 in majoritatea cazurilor, schimbat la 7-8000km.

Masina o am de noua, (are 284.000km) motorul n-are nicio problema.

• Like 1
  • 2 weeks later...

Eu personal folosesc asa :

Vara ... uleiul acela cu tico / matiz ( producator Daewoo cred ) pe eticheta 10w30 --> cautati bine ... eu acum vreo 2 luni am luat 3 L in 70 RON

Iarna ... cel de la GM ... 5 w 30

Cat despre uleiuri ... exista o schema in cartea masinii ... cu ce " cifre " ar trebui sa folosesti pt anumite temperaturi

• 7 months later...

Eu folosesc 5W30 de la GM. Il iau de la Radacini la pachet cu filtru. Acesta tip de ulei este foarte ok, il folosesc atat vara cat si iarna, si il schimb singur la 5000KM avand in vedere traficul si praful din Bucuresti. Cu cat il schimbi mai devreme cu atat motorul va merge mai bine si nici nu-l va consuma(cel putin la mine nu "mananca").

• Like 1