Andrey1 Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 Am simtit acum cateva zile, masina se balangane ca sa zic asa, ca si cum as merge pe un drum cu valuri, la inceput n-am fost sigur, dar acum sunt, si pe asfalt perfect plat spatele masinii are o miscare sus-jos, ca si cum rotile din spate ar fi ovale. Ar mai fi de agaugat ca "frecventa" miscarilor e direct proportionala cu viteza masinii, adica se simte cel mai nasol pe la 30-40km/h, apoi cu cresterea vitezei devine insesizabila, de unde trag concluzia ca o fi ceva la o roata... Ceva idei, ce-i de facut? Link to comment
Esperatul Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 Cand ai facut ultima echilibrare la rotile respective? Amortizoarele sunt OK? Link to comment
Dj_Dark Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 (edited) Echilibrat, eventual indreptat jante si verificat cauciucuri la vulcanizare (galme, tociri inegale, sarme rupte etc). Pe urma daca e cazul verificat suspensia. Ca parere proprie si personala eu zic sa te pregatesti sa schimbi un cauciuc doua.. Edited October 15, 2007 by Dj_Dark Link to comment
EM!L Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Cred ca ai amortizoarele "terminate". Incepe prin a verifica ce e mai usor, cauciucurile si jantele, apoi treci cu "inspectia" la partea de suspensie! Link to comment
Andrey1 Posted October 16, 2007 Author Share Posted October 16, 2007 Echilibrat, eventual indreptat jante si verificat cauciucuri la vulcanizare (galme, tociri inegale, sarme rupte etc). Pe urma daca e cazul verificat suspensia. Ca parere proprie si personala eu zic sa te pregatesti sa schimbi un cauciuc doua.. Am fost la revizie acum putin timp, mi-a verificat si puntea spate, am schimbat si niste bucse pe acolo...Mi-a spus ca amortizoarele sunt cam moi dar mai merg un timp. Oricum problema a aparut reletiv brusc, dupa ce am mers un drum nemodernizat. Problema e ca exact acum ma pregateam sa vand masina, si n-as mai dori sa bag multi bani in cauciucuri, amortizoare. Link to comment
Dj_Dark Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Du-te la vulcanizare si vezi ce parere au cei de-acolo (janta stramba, cauciuc). verifica si rezerva, poate e mai buna si o pui. Link to comment
Recommended Posts