ileana Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Hai la multi ani sanatosi iti urez!..ca la multi km nici o sansa, daca din 17 October 2007 ai facut doar 70000. Link to comment
ches Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 La multi ani! Drum lin si motorina ieftina! Si de calitate, normal . Link to comment
Mircea Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 In primul an am facut doar 12000 km. Dupa, restul. Link to comment
Mircea Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Si mai am putin si trec de 75000... Sambata ii fac revizia si schimbul de placute pe spate (sunt inca cele originale). Intre timp azi s-a montat noul parbriz (al doilea), bara si armatura noua pe spate, maine urmeaza sa ridic masina din service. Din pacate aspectul estetic a avut mult de suferit, m-am ales cu ceva gen acid pe capota motorului, care nu s-a mai curatat, iar pe pasaje si chiar pe usile de pe stanga am destul de multe ciobituri. Dau vina pe lacul de la ultima vopsitorie, mult mai gros si mai casant decat cel original, in combinatie cu pietrele omniprezente pe soselele din Romanica, insa cum trec printr-o perioada in care nu ma pot lipsi de masina, aman oentru primavara operatiunea de remediere a esteticii. Din punct de vedere mecanic masina se prezinta excelent, am avut (la 73700) o curatare de DPF ca la carte, pe autostrada, cu aprinderea martorului DPF si stingerea lui dupa vreo 4 km parcursi constant cu 120 kmh, exceptie fac amortizoarele, pe care le voi inlocui pe rand (intai spatele) cu, cel mai probabil KYB. Interiorul se prezinta excelent, mici zgarieturi in plastice, inerente (posete, genti, talpi de pe la Steff) si o uzura a pielii de pe volan care si-a pierdut culoarea in anumite zone. Planuiesc sa-l imbrac (peste ce este deja) cu alta piele, facandu-l tot odata si mai gros un pic. Poate am timp sa fac si niste poze zilele astea. Link to comment
balanel Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Daca la toate reviziile de pana acum ai avut obturarea DPF-ului sub 5%, si acum de cand ai pus powerbox, ai avut o regenerare destul de curand zic eu, ar trebui sa iti dea de gandit. Ti-am spus de la inceput ca astea sunt problemele powerboxului: amestec prea bogat (fum in exces, senzatia ca motorul merge inecat, temperatura prea mare pe evacuare, infundarea EGR) si cresterea cuplului intr-un mod exagerat si necontrolat, care forteaza motor si transmisie. In continuare iti recomand sa renunti la powerbox, si sa faci un chiptuning de calitate. Iti pot recomanda prin PM pe cineva, daca vrei, sunt mai scumpi dar softurile sunt de calitate (este vorba de cel mai bun prieten al fratelui meu). Ai varianta de putere, sau varianta 75% economie, 25% putere (adica daca apesi pedala pana la 75% esti in mod economie, peste esti in mod putere). Sau ar mai fi o varianta mai accesibila, cea pe care am facut-o si eu, dar la care trebuie sa alegi ce vrei, economie sau performanta (Eco, Stage 1 sau 2). De asemenea aceasta varianta este de la o firma serioasa. Link to comment
hitman Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 am avut (la 73700) o curatare de DPF ca la carte, pe autostrada, cu aprinderea martorului DPF si stingerea lui dupa vreo 4 km parcursi constant cu 120 kmh Pai in primul rind de ce a fost aprins? Link to comment
Mircea Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 Martorul DPF se aprinde la initierea autocuratarii. Asa e normal. Anormalitatea este ca masina face curatari ale dpf si fara sa aprinda acel martor, lucru nementionat in manualul de intretinere! Daca la toate reviziile de pana acum ai avut obturarea DPF-ului sub 5%, si acum de cand ai pus powerbox, ai avut o regenerare destul de curand zic eu, ar trebui sa iti dea de gandit. Ti-am spus de la inceput ca astea sunt problemele powerboxului: amestec prea bogat (fum in exces, senzatia ca motorul merge inecat, temperatura prea mare pe evacuare, infundarea EGR) si cresterea cuplului intr-un mod exagerat si necontrolat, care forteaza motor si transmisie. In continuare iti recomand sa renunti la powerbox, si sa faci un chiptuning de calitate. Iti pot recomanda prin PM pe cineva, daca vrei, sunt mai scumpi dar softurile sunt de calitate (este vorba de cel mai bun prieten al fratelui meu). Ai varianta de putere, sau varianta 75% economie, 25% putere (adica daca apesi pedala pana la 75% esti in mod economie, peste esti in mod putere). Sau ar mai fi o varianta mai accesibila, cea pe care am facut-o si eu, dar la care trebuie sa alegi ce vrei, economie sau performanta (Eco, Stage 1 sau 2). De asemenea aceasta varianta este de la o firma serioasa. La revizie o sa verific cu scaner cat este obturarea filtrului, insa acum 2 saptamani am verificat care sunt parametrii modificati in service (test cu scanerul in mers cu si fara PB). Rezultatul clar a fost ca singurul parametru modificat de PB initial este presiunea de injectie, el spunand ECM ca aceasta este mai mica decat real, rezultatul fiind cresterea de catre ECM a acesteia. Daca ai sa te uiti in topicul despre tuning lacetti ai sa vezi masina chipuita la care se aprinde inclusiv check engine la viteze mari, lucru care la mine nu se intampla. Power boxul pe care il am este cuplat la rampa de inalta presiune, astfel incat amestecul este optimizat tot de ecm. Link to comment
balanel Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Daca ECM e mintit, amestecul e optimizat cat de cat de senzorul de oxigen (lambda), care probabil incearca sa pastreze raportul de amestec. La accelaratii puternice, semnalul lambda din cate stiu nu e luat in considerare, pentru ca ECM considera ca ai situatie de urgenta, si nu conteaza decat performanta maxima in acele momente. Exact atunci se umple de fumingine DPF-ul. Daca tot mergi la tester, verifica si functionarea EGR, ce procent se inchide, ce procent se deschide. Cat despre mersul motorului cu PB, asculta daca la relanti s-a schimbat sunetul motorului, fata de mesul fara PB. Aia de care zici e o masina chipuita prost, la care debitul maxim al injectoarelor e depasit in acele momente de cerintele softului. Probabil la "geniul" D.V.. Link to comment
Mircea Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 Chestia asta cu PB/chip si comportament dupa este relativa. Daca dai ca nehalitul in ea footi si transmisie, si motor si tot ce vrei... Eu merg la fel cum mergeam inainte, acceleratia nu e niciodata la WOT ci la maxim 3/4, e absolut suficient pentru mersul de zi cu zi. La scanarea de acum 2 saptamani totul era in parametri. Link to comment
hitman Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 (edited) Martorul DPF se aprinde la initierea autocuratarii. Asa e normal. Anormalitatea este ca masina face curatari ale dpf si fara sa aprinda acel martor, lucru nementionat in manualul de intretinere! Nu stiu de unde ai aceasta informatie. Te rog citeste urmatorul document, cu atentie mare la pagina 62 (Active Regeneration Function) si 64 (Customer-Initiated Regeneration Drive). Este adevarat, nu este motorul tau, este motorul CR 2.0 TDI de la VW, pus si pe SKODA. Totusi ma astept sa fie la fel ca la tine. DPF 2 TDI cr.pdf Edited August 4, 2011 by hitman Link to comment
Mircea Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 (edited) Nu este la fel! http://www.chevrolet.ro/images/pdf/manuals/Lacetti_MY08_2007_RO.pdf pagina 55 si 238, 239 Edited August 4, 2011 by Mircea Link to comment
Mircea Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Cateva fotografii de cand "presta" in fundul gol )"> Intre timp i-am pus bara, armatura, facut revizie. Link to comment
Mircea Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 ... si cateva fotografii intr-un decor mai pitoresc Link to comment
Mircea Posted October 14, 2011 Author Share Posted October 14, 2011 (edited) Si am trecut de 80.000 km Edited October 14, 2011 by Mircea Link to comment
Elfu Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 (edited) Multi km fara probleme P.S. Acum cateva saptamani aveam prin bord: 101010 Initial cand am vazut kilometrajul pentru o secunda am crezut ca e stricat... ) Edited October 18, 2011 by Elfu Link to comment
Mircea Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Eu le urmaresc pe-astea Am poza cu 7 pe linie, cu 5 pe linie. O astept pe-aia cu 8 pe linie Link to comment
daewoo Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 (edited) Mircea, cum are suspensiile Lacetti comparativ cu Nubira 2? Mai moi , mai tari sau la fel? In caz ca le-ai testat pe amandoua. Edited October 18, 2011 by daewoo Link to comment
Mircea Posted October 19, 2011 Author Share Posted October 19, 2011 Am condus nubira 2 din 2005 pana in 2007. Suspensiile la Lacetti sunt mai ferme decat la Nubira, masina nu e barca. Daca nu ma insel in primele posturi din topicul acesta am facut o mica comparatie. Acum am vazut ca a facut pe 17.10 4 ani de cand e sub talpile mele Si eu nici macar n-am spalat-o. Link to comment
Elfu Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 Pai pe vremea asta pana ajungi acasa de la spalatorie se face la fel. )"> Mai bine bea un spritz de toamna in cinstea ei. Link to comment
Mircea Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 Am baut o BERE Azi i-am tras revizia de (aproape) 90000 km, ocazie cu care s-a inlocuit si caseta de diretie si am scapat de clantanitul la denivelarile mici. La primavara sigur o sa mai am cateva elemente de vopsit, printre care si plafonul care a luat ceva pe el de la etaj, a sarit bine inapoi de la un pumn prin interior, insa a sarit si lacul de pe el la faza asta... Link to comment
Mircea Posted December 29, 2011 Author Share Posted December 29, 2011 Mda... Sau am ''prieteni''.... Link to comment
ches Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Naspa treaba. Nu poti repara local? Ceva de genul smart repair. Am vazut ca au aparut si pe la noi cativa care se ocupa cu asa ceva, insa in afara de filmulete pe youtube, n-am vazut ceva pe viu. Preturile sunt mult mai mici decat sa revopsesti plafonul. Link to comment
Mircea Posted January 3, 2012 Author Share Posted January 3, 2012 E o suprafata de circa 10-15 cm patrati, de forma neregulata. Sa vedem, la primavara. Link to comment
Mircea Posted April 13, 2012 Author Share Posted April 13, 2012 Machineta a trecut de 100.000 km rulati Dupa iarna a iesit destul de sifonata, in sensul ca la pata de pe plafon s-a adaugat bara sparta pe fata, o zgarietura zdrafana pe bara spate si multe altele minore pe usi, plus vopseaua sarita in cateva locuri pe capota fata... In rest, apa paie si bataie ) Am deschis dosare casco si astept sa am timp sa o las in service pentru reparatii. Link to comment
Recommended Posts