Jump to content

Curatare lipici de pe tabla

Recommended Posts

What ? eu ziceam să usuci cu uscătorul deoarece aşa se desprinde mai uşor lipiciul (valabil şi la stickerele de pe geamuri). Mai auzisem undeva cu puţină benzină, dar nu ştiu dacă nu cumva atacă vopseaua :scarpin:

E alegerea proprie. Sigla e ieftină, în jur de vreo 50 kROL. Din moment ce ai zis că nu se dă jos nici de-al naibii lipiciul ăla, la ce vrei să-l mai cureţi înainte de-a lipi sigla nouă ?

...daca vopseaua e cea originala poti sa incerci sa dai lipiciul jos cu o cirpa inmuiata in Decarburol . Fa un test pe vopsea inainte , acolo unde nu se vede sa n'o "umfle" si abia apoi ... :wink: altfel devii client permanent la fabrica de sigle ... :lol:

...da aia e , testeaza intii :!: Va "functiona" in functie de diluantul si/sau intaritorul folosit la revopsire ... merita sa incerci oricum . :wink:

P.S. ...Ideea e ca daca nu cureti locu' sa faca priza bine lipiciul nou de la noua emblema atunci ... in timp , o sa cada :(

• 1 month later...

Da io nu inteleg: cum sa atace benzina vopseaua? Ca mie mi se prelinge tot timpul benzina pe la rezervor pe tabla de 2 ani de cand o am (si mai tot timpul pun de 100-200 k lei, deci pun cam odata la 2-3-4 zile) si nu are nici pe dracu'. si nu-s singurul.

Dupa ce mi-au "speriat" sigla Daewoo de pe portbagaj (pe cea cu Espero mi-au lasat-o :scarpin: ) au ramas niste urme asemanatoare cu cele din photo. Inarmat cu rabdare le-am eliminat utilizand o moneda de aluminiu. Nu a ramas nici o urma. Am sters zona cu alcool de 98 si apoi dupa ce s-a uscat am aplicat noua sigla.

• 5 months later...

Exista in Carrefour si prin alte magazine spray de scos smoala si bitum. Am dat si eu si a mers. Mai scoate si funinginea de evacuare de pe bara daca ai asa ceva :)

• 3 weeks later...

nu vreau sa deschid topic nou..am si eu o problema cu lipiciu da e pe luneta.

am luat masina sh si are lipite 2 autocolante"baby on board" .

intrebarea este: cum as putea sa le dau jos fara sa stric("intrerup") dezaburirea..