Jump to content

Mezeluri


Cumnatu

Recommended Posts

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu nu am zis "naturala", am zis periculoasa pentru sanatate. "Naturali" sunt puii vii. Stii ce sunt E-urile de fapt? Sunt substante chimice care au primit aprobarea de a fi folosite ca aditivi pentru consum, deci undeva s-a discutat care aditivi sunt buni si care nu. Daca nu ai voie cu pulpa de mar e probabil pentru ca in anumite conditii se degradeaza si devine periculoasa.

 

Si daca toate E-urile sunt nocive, cum se face ca speranta de viata creste? Nu inseamna ca in medie calitatea vietii creste?

 

tarabostes: da, in principiu ai dreptate, dar ciorba facuta cu un pui de curte mi se pare mai grasa, poate de aia e gustul mai bun.

Edited by Zmeul cel rau
Link to comment

Nu bre, n-ai inteles! Metodele naturale de preparare se inlatura in favoarea aditivilor chimici.

Venind la mezeluri, fa un test si vezi daca pastrama de pui, cea de porc si cea de curcan au gusturi diferite.

Link to comment
Si daca toate E-urile sunt nocive, cum se face ca speranta de viata creste? Nu inseamna ca in medie calitatea vietii creste?

 

Si tu vrei sa spui ca datorita E-urilor(unor E-uri) speranta de viata creste? :o

Link to comment

@bella: securitatea alimentara marita este unul dintre factorii cresterii sperantei de viata.

 

Nu poti sa spui ca solutia pe baza de soda caustica sau orice alta solutie admisa pentru procesarea alimentelor doar pentru ca pe ea scrie o formula chimica este mai toxica decat metodele traditionale ce au fost interzise.

 

@Mircea: Nu am zis ca nu ar avea gusturi diferite.

Link to comment
@bella: securitatea alimentara marita este unul dintre factorii cresterii sperantei de viata.

Asta este altceva si sunt perfect de acord.

 

OFF( :P )Cred ca saracul Cumnatu se astepta la niste sfaturi sa nu manance numai cotlet si in schimb noi dezbatem cat de sanatoase/nocive sunt E-urile.

ON:Chiar daca nu este vb de mezeluri mie imi plac ff mult ardeii grasi. Exceptand perioada cand se gasesc la tarani in piata cei mai buni/gustosi ardei ii cumpar de la Mega Image.

Link to comment
  • 3 weeks later...
... ON:Chiar daca nu este vb de mezeluri mie imi plac ff mult ardeii grasi. Exceptand perioada cand se gasesc la tarani in piata cei mai buni/gustosi ardei ii cumpar de la Mega Image.

Unde-s produsi, ce denumire comerciala au ?

 

Sub forma de muraturi ai incercat, ardei grasi (galbeni) umpluti cu varza rosie ?

Link to comment

Nu pot spune nimic despre provenienta :( . Chiar daca nu "guita" am incercat sa readuc in discutie ideea de la care s-a pornit. :)

In legatura cu ardeii umpluti cu varza rosie mama este experta(aici este si o doza de subiectivism :P ).

 

L.E. Sper sa nu citeasca si sotia mea :) )

Edited by bella
Link to comment
Stii ce sunt E-urile de fapt? Sunt substante chimice care au primit aprobarea de a fi folosite ca aditivi pentru consum, deci undeva s-a discutat care aditivi sunt buni si care nu.

 

In anumite cantitati. ;)

Link to comment

Pocesatorii de carne nu respecta normele de fabricatie si comercializare

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANCPC)atrage atentia ca o proportie importanta a preparatelor din carne existente pe piata nu respecta legislatia in vigoare cu privire la calitate. In urma controalelor efectuate de ANCPC specialistii au constatat ca proportia preparatelor din carne, cu abateri generale privind protecţia consumatorilor, a crescut cu 47%, iar proportia preparatelor din carne neconforme, confirmate prin analizele de laborator a esantioanelor prelevate de pe piata, a crescut cu 36%.

Astfel, acest ultim control a cuprins 851 operatori economici, fiind verificate 74.850 kg preparate din carne, constatandu-se ca peste 40.000 kg nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor. Au fost prelevate 87 esantioane, dintre care 45% nu respectau prevederile legale in vigoare, fapt constatat in urma analizelor efectuate de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor LAREX.

In urma controalelor s-au aplicat 520 amenzi contraventionale, in valoare de 1.486.550 lei, si s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a aproximativ 36.500 kg produse pana la remedierea neconformitatilor constatate. Alte 2.320 kg de produse alimentare improprii consumului uman (expirate de peste 15 zile sau mucegaite) au fost retrase definitiv de pe piata, fiind prelevate in vederea expertizarii 87 de esantioane de mezeluri. Rezultatele de laborator au evidentiat ca 59% dintre esantioane de Salam de vara, 67% dintre cele de Salam Victoria, 58% dintre cele de parizer, 42% dintre cele de carnati cabanos, 9% dintre cele de crenvursti si 38% din alte sortimente erau neconforme.

Astfel, desi normele referitoare la comercializarea produselor din carne, incadreaza "Salamul de vara" si " Carnatii Cabanos" in categoria preparatelor din carne " fierte si dublu afumate", controlul a depistat existenta de preparate din carne care se comercializau sub aceste denumiri desi erau numai produse "fierte si afumate". Marcile descoperite cu astfel de probleme sunt salam de var si cabanos Animar, cabanos Elit, carnati cabanos Filip si salam de vara Davar.

In continutul salamurilor de vara si al carnatilor taranesti s-a depistat prezenta amidonului, fapt nepermis de norma amintita, iar salamul banatean Unicarm continea "fibre vegetale", de asemenea netrecute in lista ingredientelor admise. Nici vestitul salam de Sibiu n-a scapat, laboratorul confirmand ca acesta are in componenta sa "proteina de lapte si lapte praf", care incalca prevederile mentionate.

In ceea ce priveste preparatele din carne dezechilibrate din punct de vedere nutritional, prin neincadrarea in valorile parametrilor umiditate, grasime sau proteine totale fata de valorile impuse, acestea sunt salamurile de vara Ana, Maestro, Marcel, Maribo, Ghitta si Saltempo si parizerul de porc, cel marca Primo.

"Produsul «Salam de vara tradiţional Campofrio» prezenta continutul de proteine de numai 13,62%, fata de minimum 15% impus, iar produsul «Mini Parizer Cris-Tim prezenta continutul de proteine de numai 9,7%, fata de minimum 11%", informeaza ANPC, precizand ca produsul "Mini salam Sasesc cu piper verde Cris-Tim continea 34,7% grasime, fata de maximum 32% impus.

In ceea ce priveste continutul de amidon depasit, acesta a fost descoperit la "caltabosul alb" (8,52%, fata de valoarea maxim admisa 4%), la parizerul Caroli (4,85%) si la sunca de pui Forte (5,35%).

Preparatele din carne sunt alimente cautate si preferate in Romania, fapt pentru care s-a acordat o atentie deosebita verificarii calitatii acestor produse si modului de etichetare, comercializare si depozitare.

Sursa: AgroAzi

Link to comment
  • 1 month later...

Pentru o gustare la munca, usoara si de mancat si de digerat, unge stomacul astfel incat sa nu iti mai ceara de mancare, cu un gust SUPERB va recomand :

( se desface pachetelul, se baga si apoi se suge in gura presand cu limba pana nu mai ramane decat amintirea gustului si dorinta de inca un pachetel )

post-3313-1205496041_thumb.jpg

Edited by Cumnatu
Link to comment
  • 1 month later...

http://picnic.ciao.com/de/142366904.jpg unt President La Motte.

Am pus poza de pe net pt ca nu imi gasesc aparatul foto ( s-a jucat fi-mea cu el )

este pur si simplu INCREDIBIl / INDESCRIPTIBIL d bun, nu as putea gasii niciodata cuvintele de a il descrie.

Daca e fff rece il poti manca si gol, o bucurie a papilei, un poem al gustului, un gunst care iti aminteste ca viata e buna.

Nu stiu cat costa ca l-a luat nevasta-mea ( din Cora sau din Metro, nu stiu, ca doarme acum ) dar nu conteaza, e atat de bun ca isi merita orice leut !

Link to comment

E, ar trebuii modificat titlul putin ca sa acopere intreaga gama de alimente ce se baga in gura.

Si sa putem recomanda acele produse care inrt-adevar sunt deosebite calitativ.

 

Sa zicem din "Mezeluri, salam, parizer, cremvusti, carnati, carne macra" in : " Alimente din comert cu gust deosebit si eventual cat mai naturale "

Link to comment

probabil ai sa gasesti prin hypermarket`uri dar in principiu ei fac numai mezeluri proaspete si se gasesc in imprejurimile brasovului(judetele limitrofe), sunt singuri care mai fac parizeru parizer, si cremwusti cremwusti, fara soia fara exces de slanina si alte porcarii.

Edited by elprypas
Link to comment

intai au facut renume cu mezelurile lor si apoi au deschis restaurante si fast food`uri. daca ajungi prin brasov si vrei sa mananci bine incearca Terasa Restaurant Ceasu Rau, Casa Tudor, Restaurantul Sergiana FastFood Necs

Link to comment

La Ceasu Rau am fost si nu mi s-a parut deosebit, Casa Tudor nu stiu unde e :D , la Sergiana de pe Muresenilor am fost foarte multumit la fel si la Cramele Decebal (pe Carpatilor aproape de intersectia cu Muncii)

Link to comment
La Ceasu Rau am fost si nu mi s-a parut deosebit, Casa Tudor nu stiu unde e :D , la Sergiana de pe Muresenilor am fost foarte multumit la fel si la Cramele Decebal (pe Carpatilor aproape de intersectia cu Muncii)

locul nu este deosebit dar mancarea are aceeasi calitate ca si la sergiana si casa tudor. poate difera putin gustul din motive pur umane (fiecare are bucatarii lor proprii). La crame inca nu am incercat mancarea dar candva era o bucatareasa buna rau. :rolleyes:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...