Mircea Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Gata mah, gresii o litera si sarisi in sus! PULPA Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 (edited) Eu nu am zis "naturala", am zis periculoasa pentru sanatate. "Naturali" sunt puii vii. Stii ce sunt E-urile de fapt? Sunt substante chimice care au primit aprobarea de a fi folosite ca aditivi pentru consum, deci undeva s-a discutat care aditivi sunt buni si care nu. Daca nu ai voie cu pulpa de mar e probabil pentru ca in anumite conditii se degradeaza si devine periculoasa. Si daca toate E-urile sunt nocive, cum se face ca speranta de viata creste? Nu inseamna ca in medie calitatea vietii creste? tarabostes: da, in principiu ai dreptate, dar ciorba facuta cu un pui de curte mi se pare mai grasa, poate de aia e gustul mai bun. Edited January 18, 2008 by Zmeul cel rau Link to comment
Mircea Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Nu bre, n-ai inteles! Metodele naturale de preparare se inlatura in favoarea aditivilor chimici. Venind la mezeluri, fa un test si vezi daca pastrama de pui, cea de porc si cea de curcan au gusturi diferite. Link to comment
bella Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Si daca toate E-urile sunt nocive, cum se face ca speranta de viata creste? Nu inseamna ca in medie calitatea vietii creste? Si tu vrei sa spui ca datorita E-urilor(unor E-uri) speranta de viata creste? Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 @bella: securitatea alimentara marita este unul dintre factorii cresterii sperantei de viata. Nu poti sa spui ca solutia pe baza de soda caustica sau orice alta solutie admisa pentru procesarea alimentelor doar pentru ca pe ea scrie o formula chimica este mai toxica decat metodele traditionale ce au fost interzise. @Mircea: Nu am zis ca nu ar avea gusturi diferite. Link to comment
bella Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 @bella: securitatea alimentara marita este unul dintre factorii cresterii sperantei de viata. Asta este altceva si sunt perfect de acord. OFF( )Cred ca saracul Cumnatu se astepta la niste sfaturi sa nu manance numai cotlet si in schimb noi dezbatem cat de sanatoase/nocive sunt E-urile. ON:Chiar daca nu este vb de mezeluri mie imi plac ff mult ardeii grasi. Exceptand perioada cand se gasesc la tarani in piata cei mai buni/gustosi ardei ii cumpar de la Mega Image. Link to comment
Cumnatu Posted January 18, 2008 Author Share Posted January 18, 2008 NU astept nici un fel de sfat O sa mananc in continuare mereu ce are GUST mai bun, indiferent din ce si cum e produs ! Link to comment
andrei_xxl Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Pentru gratar merg DE BELEA carnati ardelenesti extra de la Agro Company. Testat de nenumarate ori cu acelasi rezultat. Link to comment
tolin Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 ... ON:Chiar daca nu este vb de mezeluri mie imi plac ff mult ardeii grasi. Exceptand perioada cand se gasesc la tarani in piata cei mai buni/gustosi ardei ii cumpar de la Mega Image. Unde-s produsi, ce denumire comerciala au ? Sub forma de muraturi ai incercat, ardei grasi (galbeni) umpluti cu varza rosie ? Link to comment
bella Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 (edited) Nu pot spune nimic despre provenienta . Chiar daca nu "guita" am incercat sa readuc in discutie ideea de la care s-a pornit. In legatura cu ardeii umpluti cu varza rosie mama este experta(aici este si o doza de subiectivism ). L.E. Sper sa nu citeasca si sotia mea ) Edited February 6, 2008 by bella Link to comment
Satori Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 Stii ce sunt E-urile de fapt? Sunt substante chimice care au primit aprobarea de a fi folosite ca aditivi pentru consum, deci undeva s-a discutat care aditivi sunt buni si care nu. In anumite cantitati. Link to comment
tolin Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 Stie cineva ceva de rau despre mezelurile comercializate sub marca Zimbo ? Link to comment
guru Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 Pocesatorii de carne nu respecta normele de fabricatie si comercializare Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANCPC)atrage atentia ca o proportie importanta a preparatelor din carne existente pe piata nu respecta legislatia in vigoare cu privire la calitate. In urma controalelor efectuate de ANCPC specialistii au constatat ca proportia preparatelor din carne, cu abateri generale privind protecţia consumatorilor, a crescut cu 47%, iar proportia preparatelor din carne neconforme, confirmate prin analizele de laborator a esantioanelor prelevate de pe piata, a crescut cu 36%. Astfel, acest ultim control a cuprins 851 operatori economici, fiind verificate 74.850 kg preparate din carne, constatandu-se ca peste 40.000 kg nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor. Au fost prelevate 87 esantioane, dintre care 45% nu respectau prevederile legale in vigoare, fapt constatat in urma analizelor efectuate de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor LAREX. In urma controalelor s-au aplicat 520 amenzi contraventionale, in valoare de 1.486.550 lei, si s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a aproximativ 36.500 kg produse pana la remedierea neconformitatilor constatate. Alte 2.320 kg de produse alimentare improprii consumului uman (expirate de peste 15 zile sau mucegaite) au fost retrase definitiv de pe piata, fiind prelevate in vederea expertizarii 87 de esantioane de mezeluri. Rezultatele de laborator au evidentiat ca 59% dintre esantioane de Salam de vara, 67% dintre cele de Salam Victoria, 58% dintre cele de parizer, 42% dintre cele de carnati cabanos, 9% dintre cele de crenvursti si 38% din alte sortimente erau neconforme. Astfel, desi normele referitoare la comercializarea produselor din carne, incadreaza "Salamul de vara" si " Carnatii Cabanos" in categoria preparatelor din carne " fierte si dublu afumate", controlul a depistat existenta de preparate din carne care se comercializau sub aceste denumiri desi erau numai produse "fierte si afumate". Marcile descoperite cu astfel de probleme sunt salam de var si cabanos Animar, cabanos Elit, carnati cabanos Filip si salam de vara Davar. In continutul salamurilor de vara si al carnatilor taranesti s-a depistat prezenta amidonului, fapt nepermis de norma amintita, iar salamul banatean Unicarm continea "fibre vegetale", de asemenea netrecute in lista ingredientelor admise. Nici vestitul salam de Sibiu n-a scapat, laboratorul confirmand ca acesta are in componenta sa "proteina de lapte si lapte praf", care incalca prevederile mentionate. In ceea ce priveste preparatele din carne dezechilibrate din punct de vedere nutritional, prin neincadrarea in valorile parametrilor umiditate, grasime sau proteine totale fata de valorile impuse, acestea sunt salamurile de vara Ana, Maestro, Marcel, Maribo, Ghitta si Saltempo si parizerul de porc, cel marca Primo. "Produsul «Salam de vara tradiţional Campofrio» prezenta continutul de proteine de numai 13,62%, fata de minimum 15% impus, iar produsul «Mini Parizer Cris-Tim prezenta continutul de proteine de numai 9,7%, fata de minimum 11%", informeaza ANPC, precizand ca produsul "Mini salam Sasesc cu piper verde Cris-Tim continea 34,7% grasime, fata de maximum 32% impus. In ceea ce priveste continutul de amidon depasit, acesta a fost descoperit la "caltabosul alb" (8,52%, fata de valoarea maxim admisa 4%), la parizerul Caroli (4,85%) si la sunca de pui Forte (5,35%). Preparatele din carne sunt alimente cautate si preferate in Romania, fapt pentru care s-a acordat o atentie deosebita verificarii calitatii acestor produse si modului de etichetare, comercializare si depozitare. Sursa: AgroAzi Link to comment
Cumnatu Posted March 14, 2008 Author Share Posted March 14, 2008 (edited) Pentru o gustare la munca, usoara si de mancat si de digerat, unge stomacul astfel incat sa nu iti mai ceara de mancare, cu un gust SUPERB va recomand : ( se desface pachetelul, se baga si apoi se suge in gura presand cu limba pana nu mai ramane decat amintirea gustului si dorinta de inca un pachetel ) Edited March 14, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted April 18, 2008 Author Share Posted April 18, 2008 http://picnic.ciao.com/de/142366904.jpg unt President La Motte. Am pus poza de pe net pt ca nu imi gasesc aparatul foto ( s-a jucat fi-mea cu el ) este pur si simplu INCREDIBIl / INDESCRIPTIBIL d bun, nu as putea gasii niciodata cuvintele de a il descrie. Daca e fff rece il poti manca si gol, o bucurie a papilei, un poem al gustului, un gunst care iti aminteste ca viata e buna. Nu stiu cat costa ca l-a luat nevasta-mea ( din Cora sau din Metro, nu stiu, ca doarme acum ) dar nu conteaza, e atat de bun ca isi merita orice leut ! Link to comment
Cumnatu Posted April 19, 2008 Author Share Posted April 19, 2008 E, ar trebuii modificat titlul putin ca sa acopere intreaga gama de alimente ce se baga in gura. Si sa putem recomanda acele produse care inrt-adevar sunt deosebite calitativ. Sa zicem din "Mezeluri, salam, parizer, cremvusti, carnati, carne macra" in : " Alimente din comert cu gust deosebit si eventual cat mai naturale " Link to comment
elprypas Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 te intereseaza ceva cu gust bun cauta marca sergiana poiana marului ) astia mezelari calumea Link to comment
Cumnatu Posted April 19, 2008 Author Share Posted April 19, 2008 Eu unul nu am vazut asa ceva niciodata prin Buc. Dupa cum ei sunt din Brasov, tu la fel banuiesc ca au o piata restransa care nu acopera si Bucurestiul. Sau se gasesc si aici ? Link to comment
elprypas Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 (edited) probabil ai sa gasesti prin hypermarket`uri dar in principiu ei fac numai mezeluri proaspete si se gasesc in imprejurimile brasovului(judetele limitrofe), sunt singuri care mai fac parizeru parizer, si cremwusti cremwusti, fara soia fara exces de slanina si alte porcarii. Edited April 19, 2008 by elprypas Link to comment
EM!L Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Daca si mezelurile se ridica la calitatea serviciilor restaurantului cu acelasi nume (Sergiana de pe Muresenilor, Bv) le recomand si eu Link to comment
elprypas Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 intai au facut renume cu mezelurile lor si apoi au deschis restaurante si fast food`uri. daca ajungi prin brasov si vrei sa mananci bine incearca Terasa Restaurant Ceasu Rau, Casa Tudor, Restaurantul Sergiana FastFood Necs Link to comment
EM!L Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 La Ceasu Rau am fost si nu mi s-a parut deosebit, Casa Tudor nu stiu unde e , la Sergiana de pe Muresenilor am fost foarte multumit la fel si la Cramele Decebal (pe Carpatilor aproape de intersectia cu Muncii) Link to comment
bella Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Cascaval afumat Solomonescu...este extraordinar. Link to comment
elprypas Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 La Ceasu Rau am fost si nu mi s-a parut deosebit, Casa Tudor nu stiu unde e , la Sergiana de pe Muresenilor am fost foarte multumit la fel si la Cramele Decebal (pe Carpatilor aproape de intersectia cu Muncii) locul nu este deosebit dar mancarea are aceeasi calitate ca si la sergiana si casa tudor. poate difera putin gustul din motive pur umane (fiecare are bucatarii lor proprii). La crame inca nu am incercat mancarea dar candva era o bucatareasa buna rau. Link to comment
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now