Zmeul cel rau Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 sunt singuri care mai fac parizeru parizer, si cremwusti cremwusti, fara soia fara exces de slanina si alte porcarii. Tocmai ai vorbit de cele mai dubioase mezeluri existente pe piata: parizerul si cremwurstul. In alea se baga toate resturile, tot ce nu poate fi folosit in alte parti, se amesteca si se face o pasta dubioasa, necunoscuta. Link to comment
Cumnatu Posted April 21, 2008 Author Share Posted April 21, 2008 Masline Mamut. Singurele masline cu adevarat bune pe care le-am mancat vre-o data, nu Jumbo sau alte prostii, Mamut. Zici ca mananci carne. Le mananci ca pe seminte, creeaza dependenta ! Link to comment
andreis Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 si alea verzi umplute cu ardei.. Link to comment
Cumnatu Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 NU imi plac alea, deseori sunt fff sarate. Link to comment
Cumnatu Posted August 3, 2008 Author Share Posted August 3, 2008 Am fost la Godac unde preturile sunt ceva de genul 16 RON / kg ceafa in timp ce in Bucuresti nu o gasesti sub 22 RON in general. Am luat o punga maaaaaaaaaare de carne, diverse sortimente ( carnati, mici, ceafa, jambon, salam, cremvusti, drob, antricoate samd ) la 100 RON. Acum dau fuga la un gratar sa le si probez gustul. Din ce am gustat pana acum ( jambon + drob + salam uscat ) sunt excelente iar preturile mai mult decat ok . Locatie ( aproximativ ), dupa ce treceti podul o tineti drept si e pe dreapta : Link to comment
Elfu Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Cumnate, stai sa vad daca ma prind... Te-ai dus cel putin 15 km (dus-intors de la domiciliu) ca sa iei ~7kg de carne (diversificata de 100 Ron) mai ieftina cu ~6RON pe kg tu avand un consum de ~18% la masina (daca retin eu bine cat consuma barca ta)? Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Daca e asa, asta e apucatura de pensionar. Link to comment
hitman Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 (edited) Cumnate, nu mai minca salam mai, bagi E-uri in ficat gratuit! Edited August 3, 2008 by hitman Link to comment
laurentziu83 Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Pai a economisit 42 ron la carne cand a cumparat-o. La un consum de 18%, rezulta ca a consumat cam 4 litri de benzina, imultiti cu 4 ron/litru, deci cam 16 ron a costat drumul. 42-16=26 ron economisiti. Deci clar o afacere. Link to comment
tolin Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 ... Cumnate, nu mai minca salam mai, bagi E-uri in ficat gratuit! ... Baga bere, cea mai sinucigasa bautura ! Link to comment
Cumnatu Posted August 3, 2008 Author Share Posted August 3, 2008 (edited) Ideea e ca scopul nu era neaparat de a face nu stiu ce economie ci de a nimerii produse mai naturale si cu ceva ceva gust. Dupa proba practica pot declara ca DA, sunt bune, chiar au gust fara de majoritatea din comert pe care cand le prajesti ai impresia ca mananci apa prajita. Comparativ cu gustul celor de la tara 100% pe o scara de la 1 la 10 produsele de mai sus capata un 7 in timp ce 99% din ce am mancat in comert capata un indulgent 4. Daca mergeti pe la ei va recomand : cotlet ceafa carnati speciali carnati de oaie drob NU va recomand carnatii proaspeti ( cam grasi dupa gustul meu ) si nici carnatii de casa ( super buni dar se lasa greu la stomac ) Edited August 3, 2008 by Cumnatu Link to comment
dan22y Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 (edited) Doar acum am observat topicul. Apropo de branza topita KIRI, in primavara cand am fost in Franta, nu cred ca nu era zi sa nu mananc din acea branza, binenteles pe langa alte sortimente de branzeturi, caci Franta e mama lor. Aici nu am incercat Kiri, dar daca tot mi-am amintit, am sa caut la super, hiper, giga marketuri. Edited August 4, 2008 by dan22y Link to comment
tolin Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 (edited) @Cumnatu > ce vrei matale am vazut in Germania gratie unui "ami de mon ami", gurmand prin formatie. Acolo, pentru a limita reclamatiile catre OPC-ul lor au organizat altfel treaba, au facut un complex integrat: verificare a sanatatii animalelor in viu duse la abator, sacrificarea controlata, verificarea sanitara a carnii rezultate sau a carnii de vanat adusa spre prelucrare, trecerea ei prin carmangerii particulare cu retete private si desfacerea produselor prin "boxe" catre restaurante, pensiuni, magazine de "specialitati", populatie civila informata. Toata sandramaua se gaseste intr-un complex urias, sub control sanitar strict. La "boxele" aflate la sfarsitul lantului gasesti niste produse ce nu-ti imaginezi, "pour les connisseurs". Daca vrei, te muti (temporar) la Heildelberg, n-o sa regreti. Edited October 19, 2008 by tolin Link to comment
Cumnatu Posted October 27, 2008 Author Share Posted October 27, 2008 (edited) Oameni buni vine Craciunul. Dpdv spiritual pentru mine e fix vax DAR atunci se taie porcii aia naturali pe la tara. Caut om cu care sa cumpar 1 porc intreg ( cam la 100-150 kg ) dar porc d-ala natural de tara cu gustul ca atare. Deasemenea sunt foarte dispus ( pentru cei care sunteti din provincie sau aveti rude sau ma rog , care aveti posibilitatea sa oferiti asa ceva ) sa cumpar imediat ce se fac, toate produsele din porc natur, caltabos, carnati, toba, carne macra samd. Ma deplasez eu, singura conditie e sa fie porc 100% natur, ca la bunica acasa ( bunica din pacate nu mai creste porci ) NU uitati va rog, cand va ganditi sa va taiati porcul sau cand stiti ca ale voastre rude se gandesc la asta sa imi dati un semn. Vin ORIUNDE in tara, dar la limita a 150 km de Bucuresti Proba se face simplu, o bucatica mica de produs, gustata si daca e pe plac ( daca e natur e pe plac ) si plata pe loc. Fie-va mila si nu uitati de mine ! Tanjesc ca un copil dupa gustul de porc natural fata de ata din Bucuresti. Anunt valabil in ORICE zi din an daca stiti ca undeva la un cunoscut se praduieste un porc natural crescut !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edited October 27, 2008 by Cumnatu Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 (edited) Natural? Adica nu asa? Edited October 28, 2008 by Zmeul cel rau Link to comment
Cumnatu Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 Nu uitati va rog de postul meu de mai sus, imi ploua in gura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Donati si voi o informatie cand o aveti va rog ! Link to comment
Wolfman Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 (edited) Pe-aici deja au ajuns la 10 lei/kg porc viu, deci nu se merita cand gasesti in Metro jumatati de carcase la 11 lei/kg. Totusi, in ianuarie-februarie cand vor ajunge preturile la 5 lei/kg o sa iau un porc viu pe care sa-l execut cum se proceda odata, parlit ca la carte, pus la afumat, etc. Edited December 17, 2008 by Wolfman Link to comment
Cumnatu Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Tu chiar nu faci diferenta de gust intre porcul crescut in curte si cel de la Metro ? Link to comment
Wolfman Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 (edited) Da, cel din Metro il iei gata curatat - cel pe care-l cumperi are rapanul gros cat tabla la logan. Plus ca mai arunci un lighean de matze si copite, etc... Edited November 28, 2008 by Wolfman Link to comment
AmunDei Posted November 30, 2008 Share Posted November 30, 2008 Pai daca e gros cat tabla de la logan nu-i o problema Link to comment
Wolfman Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Pana la urma am gasit un porc "ecologic" crescut de un coleg de serviciu ce locuieste la 15 km de Bacau, am dat aconto 200 lei si sambata il iau si-l "dezmembrez" (9 lei/kg in viu). Promit ca pun poze de la locul faptei! Il car cu Tico, se preteaza mai bine daca rabatez scaunele si scot polita cu boxe; bineinteles, il bag in masina post-mortem. Link to comment
Wolfman Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Asa cum am zis, poze: Link to comment
Cumnatu Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 (edited) Mda, pofta mare! Din 15403 useri nu s-a gasit niciunul care are rude care taie porc/porci sa ma anunte si pe mine sa vin sa iau . Si ca sa fie treaba oabla in timp ce scriu cineva prajeste acum in bloc porc d-ala de miroase ca la balamuc de bine. Edited December 20, 2008 by Cumnatu Link to comment
Salex Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Acusi m-am intors de la Piata Unirii. Am gasit o taraba super OK, oamenii erau din Podu' Simon. Caltabos, toba, slana, carne afumata ... toate cit se poate de bune Link to comment
Wolfman Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Cumnate, stiu o macelarie in Luizi-Calugara (langa Bacau) unde gasesti carne si preparate din carne proaspete si afumate ce provin din animale cumparate de la taranii din comuna, daca ai drum prin zona PM si-ti dau nr. de telefon. Link to comment
Recommended Posts