Tommy Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Pararea mea e ca gri da mai bine si e mai elegant. Satori said: Ce ai, mai, cu tamburii? Pentru ceea ce poate masina sunt suficienti. In plus, scad si costurile de productie si pe cele de intretinere.Oricum, mutatia genetica, chiar daca e o evolutie, este discul, nu tamburul. Pai am Nu stii niciodata cand franeaza sau cand nu, mereu se departeaza si dai pompe sa apropii sabotii de tamburi, eficienta scazuta, etc. Cand e vorba de frana nu mi se pare o idee fericta sa vorbesti de scazut costuri. Un metru de frana in plus poate costa mult Link to comment
closchkutza Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 (edited) Tommy, oricum la masinutele astea mici, cu motoare de ~100cp putere, suspensie standard, fata preia foarte mult din forta de franare. Spatele este foarte putin folosit la franare, si de aceea se merge pe tambur. Gaseste-mi tu o masina la care dupa ce mergi o ora prin bucuresti(mers normal) ai tamburul cald. Ala este mereu rece, pe cand jantele din fata frig. Nu cred ca este nevoie de disc pe spate la masa masinii coroborata cu suspensia cu care vine standard. Edited March 6, 2008 by closchkutza Link to comment
Tommy Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Parerea mea este ca daewoo nu stie sa faca frane. Punct. Ai discuri frana ventilate pe fata si mergi normal fara sa o bruschezi inutil si sunt jantele fata fierbinti? Asta e singurul avantaj al tamburului, ca disipa caldura mai bine ca un disc plin, dar performantele sunt atat de proaste ca nu merita. Calculul daewoo cu supraincarcarea puntii fata pe frana este gresit. Practic, nu exista nici un producator cu frane atat de proaste din ce stiu eu. Daca tu stii, numeste-l. Link to comment
closchkutza Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 (edited) Tommy, nu stiu daca franele Daewoo sunt cele mai proaste sau nu(eu sunt destul de multumit de felul in care franeaza a mea, cu 2 oameni la bord), dar mai sunt o gramada de producatori, mai cu pretentii decat Daewoo/Chevy care folosesc tambur pe spate. Da, la a mea, in traficul din bucuresti, ala normal, cu frane din 100 in 100 de metrii, tamburul este rece iar janta de pe fata este calda/frige, depinde de anotimp. Vara nu pot tine mana pe ea. Iarna este calda. Nu am avut curajul sa pun mana pe disc. Edited March 6, 2008 by closchkutza Link to comment
Akon Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 Mie imi place mult de tot 3dr-ul.Cred ca o sa fie principalul concurent al lui Sandel,mai ales ca acesta din urma nu o sa fie asa ieftin cum se anuntase. Parerea mea ca aveo hatch o sa se vanda bine de tot. Link to comment
EM!L Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 s0r|n3l said: Pai schimba.Aduc generatii mai noi de motoare. 1.2 -> 84CP 1.4 -> 101CP (eu stiam de 98, dar in caietul de presa scrie 101) Eu ma refeream la faptul ca -dupa parerea mea- nu se se "pupa" aspectul sport/agresiv al masinutei cu motorul de 101cp - care inteleg ca e cel de top. Ar fi mers altceva pt. noua generatie, la capitolul motor - gen 125-150cp (cum au Swift-ul Sport, Fiesta ST). Link to comment
VFX Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 Pai are si Chevrolet gama SS la mai multe modele dar nu se vand in Europa. Am vazut chiar si spot la Aveo SS 4dr dar in Corea... ("> Posibil, mai nou sa aduca si 1,6 la comanda, dar nu bag mana in foc. (asta am inteles din caietul de presa) Link to comment
ciprianeagu Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 ..la AWP Pitesti duminica 18 mai 2008...singura din toata curtea... Link to comment
robert_11 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 (edited) Spatele e cam hidos. Stopurile alea parca nu-s la locul lor. Imi aminteste de Spark. Edited May 18, 2008 by robert_11 Link to comment
Cumnatu Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 (edited) Seamana mult cu Audi A2, nu ? http://images.google.ro/images?hl=ro&q...sa=N&tab=wi Mie imi place Edited May 18, 2008 by Cumnatu Link to comment
VFX Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Hai mai Cumnate cum sa semene cu hidosenia aia? Link to comment
EM!L Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Nuuu, e mult mai frumos decat A2-ul. Chiar si varianta actuala arata mai bine la exterior (dupa parerea mea). Link to comment
ciprianeagu Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Nici mie nu-mi place spatele de loc...fata ca fata, faptul ca au pus si ei pe 5d interior de 2008, e ok!...dar spatele e varza!...o sa trec maine cred pe la AWP ca vreau sa fac test drive cu Lacetti 1,6l si o sa intreb si de asta cate ceva... Link to comment
john Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 (edited) Chevy parodiaza Citroenul http://www.youtube.com/watch?v=IAidbCBSJDg P.S. Am vazut si eu live noul Aveo, sincer mi se pare urat cu spume, fata este disproportionata de restul masinii, prizele alea de aer sunt loganesti si spatele varza. Parerea mea e ca au stricat designul incet incet (cel putin mie mi-a placut varianta veche, Kalos, apoi Aveo mai putin, insa cel nou e naspa rau) Edited May 20, 2008 by john Link to comment
closchkutza Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Mie sincer nu mi se pare atat de urat. Intr-adevar, spatele este cam ciudat, de fapt stopurile, dar in rest mi se pare ok masina. Link to comment
cararama Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 mult prea exagerata.Au stricat designul italienesc perfect avut la inceput Link to comment
matias Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 ORIBILA! Un exercitiu nereusit de cum arata un "bot" de A6 cu un spate de matiz... Mult mai reusit modelul actual. Link to comment
VFX Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 A fost lansat si Siteul Oficial Iar pretul pleaca de la 8348E (Toate taxele incluse) Link to comment
Razv Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 (edited) L'am vazut si eu in fata la Rucom acum 2 ore . Nu'mi place spatele .. ( era mult mai bine daca lasau spatele de pe vechiul model cu fata noului model ). Interiorul e ca la Aveo Sedan ... ( motorul vad ca scoate acum 100 cp .. 1.4 16v ) Edited May 31, 2008 by Razv Link to comment
Alex.T Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 Mie imi placeau kit-ul exterior si ceasurile de bord de la varianta prezentata la SIAB 2007. Daca le pastrau...macar bordul... Link to comment
EM!L Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Am vazut si eu masina (in Craiova, la Rucom), sincer mi s-a parut ca arata ceva mai bine decat in poze/reclame (a inceput sa fie difuzata si pe TV reclama la noul Aveo ) Link to comment
Satori Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Exteriorul e cam varza... dar pana nu vad live, nu stiu. La interior insa pare simpaticuta Reclama mi se pare insa geniala. Funny, la obiect, bine realizata... nu cred ca am mai vazut asa ceva de la Chevy/Daewoo. Link to comment
Razv Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Nu e asa interiorul ca'n pozele lui mazzy ; interiorul e fix ca la modelul sedan . O sa'ţi placă faţa maşinii ... Link to comment
Alex.T Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Interiorul este identic cu cel de la modelul in 4 usi. Link to comment
Recommended Posts