Jump to content

Espero: mini-revizie 115'000 km şi-am rămas cu fluieratul

Recommended Posts

Aşadar şi prin urmare, am făcut-o şi p-asta :)

M-am dus în service pentru fluieratul povestit, şi altele.

Am cuvânt_urâtăţat injectoarele: 400.000 de bucată, total 1.600.000. Merită ! lăsaţi soluţiile alea, şi faceţi-o cu ultrasunete ! :thumbl:

Am schimbat plăcuţele de frână, 1.500.000 (după 25.000 kilometri parcurşi cu ele).

Ulei nou, filtrele toate schimbate.

Bucşi punte spate (2 bucăţi, 400.000) şi burduf de planetară.

cuvânt_urâtăţat IAC-ul, de PCV nu ştiau absolut nimic mecanicii :scarpin:

Se pare că trebuie să schimb şi sonda lambda, că-mi face amestecul prea bogat (deci de-aia îmi păpa mie benzenu' cu găleata :lol: ).

Şi problema care-a rămas... fluieratul ! Mecanicul a zis că e din cauza uleiului, cum că nu s-ar unge corespunzător un tachet, din cauză că n-am folosit 10W40 vara (de aproape 2 ani merg numai cu OMV 5W40 sintetic, dar fluieratul a apărut abia acum).

Are dreptate, şi trebuie să schimb uleiul vara (să pun mai gros, adică 10W40) ... sau nu are dreptate şi trebuie să caut problema în altă parte ?

La uleiul şi filtrele cumpărate de mine separat (1.600.000) se adaugă factura de la service ce conţine bucşile, burduful, cuvânt_urâtăţarea injectoarelor şi manopera (6.600.000).

A, şi pentru a nu-mi da în cap că s-a discutat problema cu tachetul (vezi Tacheţi hidraulici la Espero şi Sunet bizar la motor espero 1,5 dohc), acest zgomot ciudat se aude indiferent că e cald sau rece motorul, şi e variabil cu turaţia: dacă turez motorul, se intensifică.

Culmea, s-a estompat mult fluieratul, fără să-i fac nimic. La relanti nu se mai aude deloc (în schimb parcă se aude tachetul), dar se mai aude niţel în mers.

Fluieratul a dispărut de tot după ce-am schimbat puntea de diode şi releu de încărcare ! :amazed:

Ciudat, aş fi putut pune pariu că e un zgomot de natură mecanică...