Jump to content

Matizul merge in doua pistoane cand este umed afara

Recommended Posts

Salutare,

Sunt nou pe aici, dar am vazut ca sunteti destui priceputi, poate ma ajutati si pe mine cu o problema, si daca scap de un drum la service (cosmarul vietii mele) e chiar si mai bine :)

Deci, problema este simpla: cand ploua afara si e foarte multa umezeala in atmosfera, masina merge in doua pistoane vreo 15-20 de minute, dupa care merge OK.

Cand este uscat afara, chiar si foarte frig, nici o problema.

Mentionez ca masina are 5 ani, 70.000 Km si a cam fost neglijata (pe la revizii mai rar de cand a iesit din garantie). Bujiile sunt noi (BOSCH) dar nu am schimbat niciodata fisele de la bujii ... ar fi cazul ?

Mersi,

Sorin

Intii incearca sa vezi daca e de la ele (le scoti pe rind si vezi care e buclucasa) sau de la capacul ruptorului (avind in vedere ca se manifesta exclusiv pe vreme umeda).

la nova am patit acum ceva timp o treaba asemanatoare (mergea dubios de tot), si fisele pareau bune. negasind defectul, am masurat fisele si doua aveau rezistente de vreo 300 ohm. dupa ce le-am schimbat totul a devenit ok. daca o scoti doar de pe bujie, s-ar putea sa para ok si totusi sa fie o fisa cu rezistenta mare. in ppiu fisele ar trebui sa aiba cativa ohm, maximum zeci.

Eronat. La Matiz fisele au o rezistentza de ordinul miilor de ohmi (5-7 k). Rezistentza este distribuita pentru a atenua emisiile daunatoare functionarii ECM-ului si a altor echipamente electronice din masina sau din proximitate. Totalitatea rezistentzei cablurilor pe o bujie este aprox. 12 KO, in acord cu rezistentza secundarului de la bobina de aprindere. In plus, bujiile au rezistor incorporat > 5 kO.

• 2 weeks later...