Jump to content

Campanie Iarna

RIon

Recommended Posts

Dragi colegi de trafic, pentru a arata ca ne respectam unii pe ceilalti, pentru a nu provoca probleme si nervi inutili, rog sa se ia in calcul urmatoarele propuneri:

- dotarea autovehicolului cu 4 cauciucuri de iarna in stare buna si vericficarea presiunii corepsunzatoare pe timp de iarna

- curatarea masinii si dezghetarea ei in totalitate la punerea in miscare

- aprinderea luminilor de intalnire chiar si ziua in oras

- verificarea instalatiilor tehnice, indeosebi a franelor, care nu trebuie bruscate

- evitarea manevrelor bruste pe zapada

- semnalizarea din timp a manevrelor

- utilizarea de lichid parbriz corespunzator perioadei, si a lanturilor dupa caz

- sa se pastreze distanta mare intre masini in trafic pentru prevenirea evenimentelor ce pot sa survina

Azi am vazut cateva masini cu gume de vara patinand groaznic pe langa mine si m-am ingrozit; oricate dotari de siguranta si eficienta ai pe masina, vine o ,,coaja" din 1980 cu gume slick, si intra in tine... of course, nu are RCA, pentru ca o foloseste doar duminica pana la biserica si inapoi = 2km, si costa 1500 roni... Oricat de bine franezi tu, el intra in portbagajul tau... :(

Rog membrii forumului sa intre in aceasta campanie cu maxima seriozitate si sa previna pe toti amicii, rudele etc. lor

Mai bine mergi cu autobusul la servici daca masina nu e instare perfecta de functionare.

Rog si Politia sa verifice aceste lucruri cu seriozitate.

Acest topic a fost curatat de:

- plangeri despre prostia si marlania romanilor scrise de, culmea, niste romani

- posturi "incendiare"

- posturi "aruncat gaz pe foc"

- insulte aduse altor membri

- offtopic

Daca aveti idei constructive, scrieti-le. Daca nu, abtineti-va, este un topic serios si nu merita deloc sa va bateti joc de el.

Auzisem ca deja au inceput si la noi sa refuze companiile de asigurari despagubirea masinilor implicate in accidente iarna care nu au cauciucuri de iarna. La fel ca in Eu de Vest.

Da, sunt alaturi de voi in acest demers. Sunt impotriva marlanilor, a nesimtitilor care nu isi pun cauciucuri de iarna. Ieri am cumparat: lichid spalare parbriz -23 grade celsius, racleta negru cu verde pe curatat parbrizul si am mentinut distanta mult mai mare fata de participantii la trafic. Urmeaza ca de luni sa semnalizez din tip manevrele pe care le fac si sa verific sistemul de franare. Voi transmite tuturor colegilor acest apel.

Multumesc

dreaQ, te simti mai bine acu?

Sincer, daca cineva nu iese din Bucuresti in iarna asta, mi se pare safe sa nu isi puna gume de iarna.

Cat despre lichid de parbriz, miercuri mi-a inghetat lichidul -25C luat de la Mol. Si afara erau -6C.