Jump to content

Unde Gasesc Modulul De La Alarma?

Recommended Posts

Salut

Am luat un matiz la mana a doua, e din 2005, si e dotat cu alarma si inchidere centralizata. Inchiderea banuiesc ca e marca Eagle Master, ca am gasit niste cartoane de la ambalaj puse sa tina casetofonul in locasul sau :spumelagura: .

Nu stiu alarma ce hram poarta, si cineva mi-a spus sa ma uit pe unitatea centrala a alarmei ca poate scrie acolo. Problema e ca eu habar nu am unde e unitatea asta, exista un loc dedicat unde se pune la o masina aceasta unitate?

Telecomanda e cu trei butoane, e triunghiulara, cu colturile rotunjite, si are un led rosu. Sre trei butoane, unul mare, care armeaza/dezarmeaza alarma si deschide/inchide usile. Daca il tin apasat cateva secunde, deschide/inchide usile fara sa piuie alarma. Al doilea buton, cel mijlociu, face alarma sa bipaie de cateva ori, 5 parca, si al treilea, mai mic, la fel. Butoanele nu sunt egale in dimensiune, deci sint trei marimi, ca sa zic asa. A, si daca apas butonul mare si mijlociu simultan, intra in modu ala de panica, adica suna alarma ind raci, sa o gasesc in parcare la Cora :mrgreen:

Cand merg in marsarier piuie alarma si clipesc semnalizarile, iar daca deschid masina in modul silentios, deci fara piuit, numai clipesc semnalizarile, si nu mai piuie in marsarier.

Asadar, ma ajutati si pe mine sa aflu ce alarma am, si poate cum o pot programa?

Multumesc

Edited by muscarul

Of, of, stimabile!

Unitatea centrala a alarmei se gaseste (de cele mai multe ori) in partea stinga a bordului, in spatele carcasei bordului.

Conform userului "mecanicul_martian", domnule, alarma Cenmax poate avea si 3 butoane.

Exista si un site (nu fac reclama, deoarece se afla printre noi un anumit domn gata la orice ora sa-mi ofere un warn de vara, adica mititel, subtirel) in care sint detaliate mai multe tipuri de alarme Cenmax. Gasesti si poze tot acolo.

Inca o mica precizare: functiile butoanelor 1+2 din manualul postat de acel mecanic (multumiri pe aceasta cale acelui domn) se regasesc la butonul 3.

E ceva mai complicat, insa daca te straduiesti putintel, crede-ma, ai putea ajunge la un punct de plecare.

Edited by nu_stiu_nimic

Desi nu am tipul asta de alarma(sincer nici nu stiu cum se numeste sau daca are vreo denumire a mea) modulul de alarma este sub bord in partea stanga la mine, desupra pedalei de ambreiaj. Baga capul si uite-te pe acolo.

Edited by closchkutza

AM elucidat problema, e o alarma Alcar H 21. Acuma tot caut butonu ala nenorocit de valet, sau cum ii zice, si nu il gasesc nicaieri. O sa mai sap pe sub bord, sa vad ce mai e pe acolo, poate de data asta il vad, desi ieri l-am cautat cam 30 de minute...

alarma banuiesc (,) ca are led de stare (d-ala de clipeste cand e armata) - ia-o pe traseul firului ledului si o sa gasesti o cutie neagra cu o mufa cu fire - aia e alarma

daca are optiunea de buton valet - el este pe un stecher separat mic, daca nu e legat nimic la el, poti "actiona butonul" facand contact intre cei doi pini ai stecherului

Edited by madkat