cristicaz Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Azi dimineata am auzit niste zgomote ciudate la motor, pe care nu le-am mai auzit pana acum. Daca bag in vitez si accelerez se aude un huruit de parca nu am toba (dar am ) si simt cum masina trage. Parca in a 3-a se aude mai suparator. Pe urma ridic piciorul de pe acceleratie, in momentul in care motorul revine la ralenti, nu se mai aude huruitul. Nu cred ca am mai auzit asta pana acum... "Asa face toate?" Sau ar trebui sa ma panichez mai mult decat sunt acum? Link to comment
Shenck Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Cam acelasi lucru am si eu si nu-i dau de cap . La mine face numai cind masina e in sarcina. Daca o las in frina de motor, scoasa din viteza etc, ideea e sa nu fie in sarcina nu huruie-zornaie. Mie mi se pare ca vine din dreapta, dar e posibil sa ma insel. Link to comment
tico_RS Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 uitati-va si voi ca nu cumva scutul sa fie prea aproape de cutie, ca mie asa mi se intampla, asa ca l-am dat jos, si nu mai face. Link to comment
Shenck Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 La mine Nu e scutul. L-am verificat cind am mers la mecanic. Chestia e ca nu face tot timpul. Nu-mi dau sema cind face si cind nu are chef sa huruie. Link to comment
Focsa_daniel Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Same here ... dar eu am impresia ca vibreaza schimbatorul de viteze ... se poate ca schimbatorul ( partea de sub masina )sa se atinga de toba ) ? Link to comment
ticolino Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 la mine vibreaza schimbatoru (de fapt timoneria, cu totu). are un joc mare. la service m-a intrebat: da' ce, intra greu in viteza? nu. atunci, merge si-asa vibreaza cel mai mult cand e motoru la ananghie, adica cand e subturat (sub 2000) si apas tare acceleratia. Link to comment
Shenck Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Vibreaza sichimatorul, dar saracu vibreaza si la relanti. Mie imi suna ca o roata dintzatata care are joc in lagar si huruie / zornaie. Parca ar zornai mai mult dupa ce am facut un viraj la stinga, pe bucata imediat urmatore (mers in linie dreapta) dar poate e doar o coincidenta. @Vaxxi: am reuit sa il generez si cu tine in masina, nu incerci si tu sa-l descrii? THX! Link to comment
VAXXi Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Nu prea-mi vin comparaţii în minte Link to comment
Shenck Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 cind imi i-au tel de la Adi o sa il inregistrez poate asa ii identifica cineva Link to comment
Pedala Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Sursa diferitelor zgomote care au aparut la mine de-a lungul timpului: 1. Timonerie schimbator. Se poate rezolva prin schimbarea bucselor. Am inteles ca se gasesc destul de greu 2.Scutul motor loveste in cutie. Se desface. Se i-a un ciocan mare si se aduce la forma initiala. 3. Saxofonul (partea de la galeria de evacuare la toba intermediara) loveste in suportul din fata al motorului sau in motor. 4.Suportii motor lasati sau rupti. Se inlocuiesc. Eu banuiesc ca ar fii 4 dar verificale pe toate 2 si 3 apar ca urmare a loviturilor pe dedesubt in fata. Link to comment
Shenck Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Sursa diferitelor zgomote care au aparut la mine de-a lungul timpului:1. Timonerie schimbator. Se poate rezolva prin schimbarea bucselor. Am inteles ca se gasesc destul de greu 2.Scutul motor loveste in cutie. Se desface. Se i-a un ciocan mare si se aduce la forma initiala. 3. Saxofonul (partea de la galeria de evacuare la toba intermediara) loveste in suportul din fata al motorului sau in motor. 4.Suportii motor lasati sau rupti. Se inlocuiesc. Eu banuiesc ca ar fii 4 dar verificale pe toate 2 si 3 apar ca urmare a loviturilor pe dedesubt in fata. pct 1 inafar de zgomot ce semnalemnte are? pct 2. sint citiva cm intre cutie si scut pct 3. Nu e, verificat odata cu 2 pct 4. cum ii verific fara sa merg in service? THX! Link to comment
Pedala Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 1. Bazaie schimbatoru la cceleratii puternice si are joc stanga dreapta pana simti ca apasa in arcuri. de ce ai posibilitate sa o urci pe rampa misca de tijele la timonerie si observi imediat de ce au joc (se aude si zgomot) 4. apuci bine de motor (cel mai indicat de capac la chiuloasa) si-l misti energic si vezi daca simti ca loveste (de ce se aude si zgomot ai suport rupt). Daca tampoanele de cauciuc sunt bune ar trebui sa se opreasca progresiv Link to comment
iuzar Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 cind imi i-au tel de la Adi o sa il inregistrez poate asa ii identifica cineva ..avem, avem si inregistrare audio Link to comment
Megaherz Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Salutare ! Eu am patit ceva asemanator. Am un Tico SE si cand acceleram zbarnaia schimbatorul de viteze ...mai mult in vitezele 3 si 5 Am fost cu ea la Radacini si mi-au zis ca trebuie sa schimb timoneria. Dar un baiat din service a desfacut nu stiu ce.. pe la cutie( pt ca priveam din departare)... si i-a mai pus vaselina, dupa care nu am mai avut probleme. Asa ca am scapat de dat bani aiurea. Mai sunt si oameni corecti. Link to comment
khhamsin Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Pct. 1 Daca intr-a 3-a (treapta in care iti face scandal) impingi de levier inainte se mai aude ? Daca tace e timoneria. Link to comment
Megaherz Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Atunci ...asa era. Dar acum nu se mai aude nimic. Link to comment
Recommended Posts