Jump to content

Respectam Indicatoarele Ce Nu Respecta Codul Rutier

danutza

Recommended Posts

Am intalnit in cluj pe str.Oasului un indicator cu limita de viteza de 20 Km/h. Am scos un articol in codul rutier ce se refera la restricti de viteza si scrie cam asa: "Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele."

Eu ce fac merg cu 20 la ora sau nu,pt ca legea spune clar nu mai putin de 30km/h.M-am uitat atent si indicatorul nu este numai pt tramvaie.

Eu cred ca am inteles bine. Uite aici tot articolul 49:Art. 49. – (1) Limita maxima de viteza în localitati este de 50 km/h.

(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoria A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul politiei rutiere.

(3) Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

(4) Limitele maxime de viteza, în afara localitatilor, sunt:

a) pe autostrazi - 130 km/h;

b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) - 100km/h;

c) pe celelalte categorii de drumuri - 90 km/h.

Eu cred ca am inteles bine.

(3) Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

(

Din cate stiu eu sunt lucruri diferite - limitarea de viteza pe o sectiune de drum sau pe un drum cu un anumit regim (zone rezidentiale, pietonale etc... ) - si limita de viteza inferioara.

Ca orice lege romaneasca , codul rutier e facut sa il poti interpreta.Asta in caz ca e prins cine nu trebuie sa aiba o portita de scapare.Eu inteleg ca se pot stabili limitari de viteza inferioare sau superioare vitezei de 50 Km/h.Celelate nu sunt limite minime si maxime? Ca vreau sa ma lamuresc si eu pana la urma sa nu ma contrazic la o adica degeaba cu Garcea ,desi daca ma gandesc bine s-ar putea sa cam aveti dreptate.

Edited by danutza