Jump to content

Ce Masina Va Doriti ?

Preferinte  

268 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 months later...
  • 2 weeks later...

Mie mi s-a pus pata pe o KIA CEE'D la 11700euro varianta'' base''peste 1-1,5 ani sper sa o achizitionez deocamdata trag de batrinica mea cat pot,si string bani ches,nu sunt adeptul imprumuturilor la banci.

Imi doresc in continuare un Matiz ieftin de intretinut. Poate as fi vrut eu ceva mai bun, dar sunt constient de venitul meu, nu-mi place sa traiesc pentru masina.

Ca idee: cum as putea sa-mi iau unul la anu', fara sa rup relatiile cu ai mei?

Edited by laurentziu83

Alfa 159... vise, taica, vise... Hai sa zicem totusi ca m-as multumi si cu un Grande Punto T-jet. Asa-s eu, mai cu italienele... e greu sa ma schimb dupa ce am condus 2 Fiaturi timp de 12 ani.

Deja am inceput cautarile...masina pana in 5000 euro, 2003, euro4 si aer conditionat. Cred ca Opel Corsa. La inceputul lui 2009 ma duc dupa ea :D Mai mult nu imi permit nici sa cumpar, nici sa intretin.

Pai intrucat aer vre-o 7 radiatoare si o bara costa cam 2000 euro, o aripa pe la 1000 fara vopsitorie si montaj samd este exclus sa nu ai Casco full.

Asta te duce pe la 250 euro/luna

Consumabilele te duc si ele in medie pe la 250 euro/luna daca ai bulan sa iei una in stare ok sa nu bagi ani de zile bani in ea.

Deci 500 euro/luna numai ca sa poti sa o misti. Si aici nu

Pe langa asta mai pui carburant ( asta sa zici ca il scoti sau nu de la vre-o firma ).

Datele le am de la un fost proprietar de A8 2003 ce a dat-o la schimb unui cunoscut de-al lui pe un Pajero si a facut asta pentru ca nu si-o mai permitea.

Deci in opinia mea, ca sa nu muncesti pentru masina, trebuie ca si proprietar si sofer sa ai cel putin 1500 euro / luna banii tai. Ceilalti membrii ai familiei trebuie sa nu fie in nici un fel dependenti de suma respectiva. Deci daca esti cap de familie si ai o sotie care produce salariul mediu-normal de 500 euro si ai copil de crescut si casa de dezvoltat, itii trebuiesc minim 2500 euro/luna.

Calculele de mai sus sunt pentru motoare gen 2.5 D, daca te infigi la motoare mari ca sa si traga ca toti dracii si deci sa consume pe la 30L/100 in oras, mai ai si benzina multa de platit. Muuuulta.

Imi povestea soferul de la fostul job ca la E-klasse ( 260 hp 4X4 ) NU poate sa se duca pana la mare cu doar 1 plin oricum ar merge. Asta in conditiile in care pana si eu fac drumul dus-intors cu faitonu meu cu doar 1 plin.

+ ca acel E-klasse a stat mai mult in service decat pe drum din cauza multor senzori ce o luau razna si din cauza faptului ca trebuiesc reviziile facute la reprezentanta ( daca e in garantie ) si termenele de executie ale oricarei miscari sunt incredibile ( schimbare bara + faruri + capota = 2 saptamani )

Edited by Cumnatu
Calculele de mai sus sunt pentru motoare gen 2.5 D, daca te infigi la motoare mari ca sa si traga ca toti dracii si deci sa consume pe la 30L/100 in oras, mai ai si benzina multa de platit. Muuuulta.

Imi povestea soferul de la fostul job ca la E-klasse ( 260 hp 4X4 ) NU poate sa se duca pana la mare cu doar 1 plin oricum ar merge. Asta in conditiile in care pana si eu fac drumul dus-intors cu faitonu meu cu doar 1 plin.

Exagerezi. 4.2 V8 benzina (310cp, quattro) consuma in Bucuresti intre 20-25 iar extra-urban intre 9-12. In oras ia 25 doar daca stai mai mult decat mergi iar extraurban ia 12 doar daca faci autostrada in sprinturi 80-240. Si nu e un motor la prima tinerete, 160 mii km (2001).

Edit: Masinile astea de obicei au rezervor de 90L asa ca ai o autonomie extraurbana de minim 700km.

Edited by hawkeye
...extra-urban intre 9-12...

Si la mine la fel... > :)

Nu am reusit decat o singura data sa scot sub 9,5 Bucuresti-Craiova, decat in momentul cand am facut autostrada cu 120km/h...si am avut Buc-Pitesti 7,7 iar totalul 8,5...pana la Craiova... :tongue: