RaZoR-07 Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Cine se baga la un mic eveniment traditional foarte indragit datorita conotatiilor gastronomice? POMANA PORCULUI Am aruncat o vorba la restaurantul cu pricina si se pare ca nu sunt probleme. Nu putem face gratar pe stilul nostru, dar avand in vedere momentul, merge de voie pomana porcului. Singura conditie: trebuie sa anuntam de azi un numar minim de participanti. Ei oricum se vor pregati pentru mai multi, asa ca lista ramane deschisa si maine. Tuica pentru fiert o aducem noi. Cine are? Sa ne imaginam: Un numar record de forumisti fomisti stransi in jurul mesei pe care troneaza carnea prospata de a nobilului guitator, sfaraind in cratita, alaturi de un castron sanatos de muraturi asortate, totul stropit dupa gust cu ceva tuica fiarta cu mirodenii... Mmmmmm, deja nu mai am rabdare. Link to comment
perfidus Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Hai stimati colegi, mai cu viata, ca o data pe an se face pomana porcului! Si vorba Catavencilor, se sacrifica saracii in fiecare an cu speranta ca generatiile viitoare o vor duce mai bine Eu zic prezent de acum. Link to comment
guru Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Suna bine si gustos, dar eu nu pot promite nimic de azi, am niste zile mai tampite...dar incerc sa nu ratez. Perfidus, nu mai ignora flash-urile, pe Calea Bucuresti! Link to comment
RaZoR-07 Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 Mare inghesuiala, mare... Parca v-a cerut cineva sa veniti chiar cu elementul grohaitor. Ala "eu", ala "eu", mai e putin si se umple sala. Chiar nu a taiat nimeni blajina vedeta a Ignatului? Macar de pe lista... Conform unei traditii relativ recente pe care eu o respect an de an. Ca sa fie si mai palpitant, eu promit o prezenta oarecum "cu frecventa redusa", adica vin de la inceput, mai plec, iar mai vin... Sa aiba lumea impresia ca am fost mai multi. Deci mai completati randurile, ca nu-l pot lasa singur pe Perfidus, in asteptarea venirii relativ incerte a liderului spiritual pe care acu` vreo ora (de fapt vreo doua, ca trecu ceva timp de cand ma tot lupt cu muza sa incropesc aceste randuri) l-am luat ca din oala la telefon: -Te culcasi deja? -Nu, nu inca... -Te uitasi pe net, mai vine careva la pomana? Ca eu alergai ca bezmeticu` de colo-colo si acu` sunt chiar aci` da` nu stiu ce sa vorbesc cu oamenii... -Pai? Ce pomana? Cine-a murit? (intreba Guru cu un aer vinovat...) -Ei, cine... nu stii?... PORKU`... -Care PORKU`? Nu stiu... Deja ma pregateam de indelungi esplicatii privitoare la pitoreasca traditie de pomenire a unuia dintre cei mai buni prieteni ai romanului, convins fiind ca pe meleagurile capitaliste de unde s-a exportat incoace nu a auzit de asa ceva. Nu a fost nevoie, insa. Brusc, probabil in timp ce cadea din pat, sau datorita impactului cu (virgula) realitatea, i s-a deschis sertarul din memorie pe care sta scris cu litere de-o schioapa "Traditii specifice plaiurilor mioritice, Episodul sapte virgula cinci, Sarbatorile de Iarna". Asa ca i-a pierit lui Guru si somnul, si cascatul, i s-a sculat netul de prea mult timp adormit, si s-a apucat de postat, dupa cum binevoiti a vedea mai sus. Asa tare ma stricai de ras, ca si uitai sa-i zic ca am intrat in posesia "cronicii kenobiene", prin amabilitatea Reginei Banilor si a Noptilor de Joi. Pana la urma sa vedem ce mare branza vom face, ca, pierdut in marea incertitudine specifica ultimelor intalniri, n-am mai trecut pe la locatie sa vorbesc ce si cum. Link to comment
perfidus Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Pana la inchiderea editiei (adica plecatul de la serviciu) vad ca si-au anuntat intentia de participare numerosi forumisti. Daca sunt intarziati poate mai gasim vreun scaun liber . Link to comment
L`amour Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 As vrea sa stiu si eu daca se mai tine "Pomana porkului" sa stiu daca sa vin sau nu si as vrea ceva mai multe detalii pe id de mes mihai_albu2004.Ast.deci pot spune si eu ca voi fi prezent Link to comment
perfidus Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 (edited) Se tine, dar cu o mica intarziere! Cine mai vrea sa vina este asteptat de pe la 19:30. Guru, esti pe receptie? (dupa cum se pare, e mai degraba pe emisie... ) Edited December 20, 2007 by perfidus Link to comment
guru Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Receptia... acum am deschis-o! Pacat ca nu am reusit sa vin... Sper ca v-ati simtit bine! "> Link to comment
L`amour Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 (edited) Ceva poze de la intalnire.Prezent eu ,perfidus si razor.Cam atat.A fost destul de bine. Edited December 20, 2007 by L`amour Link to comment
RaZoR-07 Posted December 21, 2007 Author Share Posted December 21, 2007 Cand fu Tica, nu fu Tache, Cand fu Tache, nu fu Tica... Tot asa si noi. Dupa ce ca problemele de sanatate ale sotiei m-au facut sa pun sub semnul intrebarii participarea la evenimentul deja mult prea compromis (pana la urma doar am intarziat), lipsa de comunicare i-a facut pe ceilalti doi protagonisti ai intalnirii sa vina de mai multe ori. )"> Perfidus, acasa, Amorezu` la Casa Stiintei, sfert academic, Amorezu` acasa, Perfidus la Casa Stiintei, alt sfert academic, Perfidus acasa, Amorezu` acasa, amandoi ma suna pe mine. In tot acest timp, eu bateam toate recordurile de deplasare de la A la B, in trafic infernal (Caracal, bona, spital, supermarket, bona, acasa, Casa Stiintei) utilizand cu maxima eficienta cunostintele despre scurtaturi si evitare a traseelor aglomerate. Desi n-are nici o legatura cu meeting-ul nostru, profit de ocazie sa precizez ca "am intalnit si romani cretini" . La supermarketul vizitat in goana cailor putere, avand de cumparat doua iaurturi si o cutie de lapte pentru mezinul familiei, rog frumos pe o doamna aparent respectabila, aflata inaintea mea la coada, cu caruciorul plin, sa ma lase in fata. A urmat cea mai jenanta demonstratie de cretinism cronic pe care am vazut-o vreodata (pai, cum, ca eu am stat la coada 20 de minute, si eu ma grabesc etc.). I-am raspuns asa cum merita, in cuvinte pe care le-as fi adresat unei femei doar in alte conditii si cu alt ton. )"> Apoi m-am mutat la alta casa, unde participantii la fenomenul comercial au fost mult mai intelegatori, probabil si datorita faptului ca au fost martori auditivi la cele amintite mai sus. La intalnirea propriu-zisa participarea a fost sublima, avand chiar tendinte de a lipsi cu desavarsire, asa cum au mentionat si antescriitorii mei. Guru a fost si el prezent la intalnire... pe coperta cartii "Joi seara, in parcare" . Drept pedeapsa ca nu ne-a onorat cu prezenta in carne si oase, i-am lasat poza in frig, in torpedou. Cu aceasta ocazie imi cer scuze celorlalti de pe coperta, deoarece fara sa vreau si probabil fara sa merite, i-am tinut si pe ei tot la aceeasi temperatura arctica. Deh, or fi facut ei ceva, vreodata. Onoratii forumisti prezenti si-au delectat papilele cu o cafeluta deja traditionala "mica, tare si fara alcool" plus diverse alte lichide (BRRC, cola, deasemenea fara alcool). Fireste, in lipsa organizarii, situatie specifica ultimelor jdemii de intalniri din Banie, bietul personaj principal guitator a fost "pomenit" doar verbal Discutiile au staruit, desigur, in zona auto, incepand cu xenoanele subsemnatului, continuand cu franele si ITP-ul Amorezului si in final ne-am infundat in portbagajul unei masini japoneze pe care ma feresc sa o pomenesc la negativ ca se supara Tommy, deoarece e mare pentru ca are roata de rezerva mica. Eu si Perfidus am rememorat cu placere deplasarea si participarea la Nationala de la Felix (profit de acest moment pentru a adresa sincere felicitari ZeNeSeului pentru organizare). Amorezu` a ramas neplacut impresionat de consumul mare de spalator de parbriz al Matizului, declarand sus si tare ca nu si-ar lua o masina care consuma 1 litru de spalator la suta de kilometri. Prefera una care sa consume pe aceeasi distanta 20 de gepeleu, chiar daca e nevoit sa scrie cu creta pe spate "fara sistem de franare". Nu pot incheia aceste randuri, fara a multumi din suflet lui Emil, fara promisiunea caruia, n-am fi avut sperante sa crontaim bomboane agricole la intalnire. Multumim si subsemnatului, care nu s-a multumit cu speranta (aia cu care unii traiesc, NeFeSeule) si a produs din buzunar una bucata punga de provenienta europeana (bulgareasca) plina cu gustoasele seminte ale plantei care se invarte dupa soare. Daca tot am dat-o pe multumiri si felicitari mai rau ca la decernarea premiilor Oscar, consider ca e suficient de on-topic sa adresez felicitari lui Obi, pentru "Intre doua decolari", care toata dupa-amiaza de ieri a fost citita cu glas tare in salonul de reanimare al Spitalului 1 din Craiova, in hohotele de ras ale reanimatilor prezenti de voie, de nevoie. Radeau asa de tare ca le tremurau perfuziile, saracii. Conducerea spitalului a remarcat efectul benefic al rasului asupra procesului de recuperre post-operator, fapt pentru care a interzis citirea acestei carti in spital, ca le pleaca clientii prea repede acasa si raman fara obiectul muncii. Daca era vara si lectura se producea cu ferestrele deschise, auzeau si cei care asteptau la "urgente" si plecau in alta parte, convinsi ca au nimerit, din greseala, la spitalul de nebuni. Acum sunt nevoit sa abandonez procesul creator, plecand catre bancomat sa vad ce pui au facut banii pe care nu-i aveam pe card. Link to comment
DGT Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Promit solemn ca joia viitoare fac tot posibilul sa vin! Adevarul este ca de cand v-ati mutat locatia nu am putut niciodata sa vin joia. Sper ca acu cand vin eu sa se mai tina intilnirea! Link to comment
RaZoR-07 Posted December 21, 2007 Author Share Posted December 21, 2007 Si inainte de mutarea locatiei ai putut veni in fiecare zi (in afara de joi) > Sau n-am fost eu atent? De tinut, se tine sigur, macar ca venim numai noi doi, ca nu ne-am intalnit niciodata. Emil, mai ai seminte? Ca noi traim cu speranta... Bine ca nu stiu nevestele. )"> Link to comment
DGT Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Si inainte de mutarea locatiei ai putut veni in fiecare zi (in afara de joi) > Sau n-am fost eu atent? De tinut, se tine sigur, macar ca venim numai noi doi, ca nu ne-am intalnit niciodata. Emil, mai ai seminte? Ca noi traim cu speranta... Bine ca nu stiu nevestele. )"> Te simti cumva ofensat sau nu inteleg ce vrei de fapt sa spui! Am zis ca nu pot joia,nu ca nu pot la noua locatie! Oricum,imi dau seama ca nu se plictiseste omul cu tine! Craciun Fericit la toti! Link to comment
Alinutz Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Craciun fericit si cel mai bun an nou, de pana acum ! ! ! Link to comment
RaZoR-07 Posted December 27, 2007 Author Share Posted December 27, 2007 Te simti cumva ofensat sau nu inteleg ce vrei de fapt sa spui! Ei, pe draq... Nu stii de gluma? Vino la scoala de ras! Eu aduc soarecu`... Link to comment
Recommended Posts