Jump to content

Conectare Consumator De 12v La 24v

Geodov

Recommended Posts

Am gasit la un magazin niste lampi stroboscopice care functioneaza la 12V. Intrebarea mea este daca stiti cum le pot monta la o masina al carei sistem electric functioneaza la 24V. Ar fi o varianta sa scot din una din baterii 12V si sa trag fire pana unde-mi trebuie dar ma gandesc ca-i cam complicat si apoi masina nu-i a mea si nu prea am voie sa fac modificari de genul asta.

Ai nevoie de un "coborator" de tensiune, un convertor de putere 24Vcc/12Vcc sau de un stabilizator de tensiune la 12Vcc care sa suporte 24Vcc la intrare si curentul consumat de catre aparat (stroboscop). Daca nu gasesti in comert, apelezi la un ielectronist care sa construiasca/modifice divais-ul sau stroboscopul.

Nu se poa' sa nu se gaseasca prin magazinele cu piese de "auto la 24V" :) coboratoare pentru 12V. Sunt prea multe accesorii dezvoltate pentru masini ce merg la 12V, ca sa nu existe un "adaptor" dinasta. Trebuie doar sa vezi cat consuma falfaitoarele tale (nu poate sa fie prea mult) si sa iei un adaptor care sa reziste.

Iote ce-am gasit la o scurta : http://www.magazin-online.ro/pd-1964962609...?categoryId=106

Edited by Abram Burel