Jump to content

Matiz Euro 4

AmunDei

Recommended Posts

Era oarecum retoric. Am observat de curand si m-am cam scarpinat putin in cap la momentul respectiv si am zis ca e de bine. Chiar ma gandeam ca i-ar trebui asa ceva si ca o sa trebuiasca sa cumpar eu. M-a scutit de o cheltuiala :D

• 2 weeks later...

Masina a intrat in vacanta. Are vreo 7600 de km si pana la urmatoarea revizie din ianuarie nu cred sa mai mearga prea mult. De asemenea e si fffff murdara dar pana atunci nu cred ca vede spalare.

Oricum, luna ianuarie ii va aduce si alte imbunatatiri, o sa va tin la curent ;) .

App, v-am zis ca am traseul de evacuare asigurat pe casco? :D

Nu nu nu... e o idee foarta buna! Eu ma gandesc sa fac asa cu geamurile electrice, cu xenon (vreau sa imi iau si o sa imi trebuiasca si factura probabil), si alte balarii. Cel putin la astia unde aveam eu casco, bcr asigurari, aveau o fisa cu toate astea, de xenon nu mai stiu sigur (dar e o rubrica cu "altele" si se poate mentiona), unde se bifa.

Stiu, dar rca-ul vinavatului imi va asigura reparatie cu piese standard, nu cu piese aftermarket. Aici intervine casco, sau poate imi fac toata reparatia pe casco si ii las pe ei sa-si recupereze banii de la rca-ul vinovatului.

Aici e un caz minor, dar daca am (de exemplu, la orice masina), un bodykit aftermarket nu ar fi normal sa mi-l asigur?

• 3 weeks later...

Azi facui revizia de 1 an la 8100 km, ocazie cu care s-au schimbat pe garantie ambele bratele inferioare de la pivotii fata, defect constatat de ei. In rest masina merge perfect si isi asteapta suspensia sport (ironie nu?). Ce m-a deranjat in schimb e ca azi-noapte mi-au inghetat ambele incuietoare. Asta e, se mai intampla. :lavolan:

• 3 weeks later...

Spuneam la inceputul topicului ca nu voi mai investi in sunet. Uite ca s-a schimbat situatia. Am confectionat un subwoofer cu difuzor de 20 cm (nu ma intrebati ce firma, ca am uitat. Mi-aduc aminte doar ca e din SUA si nu e ceva foarte cunoscut) si incinta inchisa. Cand va veni caldura, voi cumpara si un amplificator si pe urma ma bag la montaj. O proba completa nu i-am facut inca, pt ca deocamdata statia de acasa e in service si am pt amplificare un radiocasetofon vechi, dar in orice caz se aude binisor si va suficient pt Matiz. Vreau claritate, nu zgomot sa-mi zbarnaie tabla pe ea.

Costul de fabricatie este estimativ pe la 150 ron, cu tot cu deranjul celor cateva drumuri pt pieselor. (MDF-ul il aveam deja, iar mocheta am folosit putina si mi-a mai ramas si pt alte proiecte).

dsci3110vh8.th.jpg

• 1 month later...

O sa pun, asta o facui in graba. Relantiul sta bine. In conditiile in care gradatia de 800 e foarte apropiata de cea de 1000, iar acul e ca marime cam jumate din gradatia de 1000 si sta in josul ei, zic eu arata corect, adica 950. Pt 5 cm cat e diametru la turometru n-am ce pretentii de exactitate sa am. Limitarea e ok si ea, undeva peste 6500 in functie de situatie. Per total, multumit.

Edited by AmunDei
Nu prea vad utilitatea turometrului la Matiz. L-as conduce subturat daca mi-ar indica ala tot timpul ca schimb la 4500 de ture.

Pai utilitatea unui turometru mi se pare identica pt orice masina. N-avea, deci i-am pus :D

Acum merg si mai turat, imi place sa vad acul ala la 5-6 mii de ture :D

Exact. La Matiz, daca inveti la ce viteze intra limitarea in fiecare treapta si esti obisnuit cu sunetul motorului, turometrul e inutil. Eu mi-as face sange rau sa vad turatia pe care o are motorasul cand o tin in a 3-a pana la 70 sau cand ii dau a 5-a in sfarsit pe la 120. Oricum e motor mic, mase mici ale componentelor, rezista bine in turatii mari.