Immortal Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Oameni buni Carre4 e 'foarte' in regula. Vine din Franta si se supune legilor UE. Drept urmare, cam ceea ce au 'parizienii' (teoretic, in practica acest Carre4 fiind mult mai la moda la noi, ca doare 'e deja mall'), avem si noi. De ce iar "peste ocean e roz"?! Nu e roz, la ei pute ingrozitor. In fine... Nimeni nu te forteaza sa cumperi produsul. Nu'ti convine pretul - zbaaaang. Daca esti nervos, poti chiar sa mananci lapticul/varza direct in Carre4 si, mirare sau nu, nu ejti fortat sa il platesti (decat de bodyguard, insa la Carre4 nu platesti decat produsul CU CAre ai trecut de casa). Raman la ceea ce am incercat (mai mult sau mai putin) voalat sa exemplific in primul post: tepele ni le dam noi, nu ni le da Carre4 (luat, ad-literam, ca subiectu' discutiei). Noi (in cazul de fata, EU) vrem preturi mici si produse mirobolante, noi permit trecerea cardului de 2/3 prin POS (in cazul unui 'timeout' intre POS si banca, 'extragerile' accidentale sunt normale absolut peste tot)... Singura problema ar fi asta cu pretu', unde, DA, e practica strict 'romaneasca' - refuzarea produsului in momentul trecerii pe banda & la revedere Ori numa' io's simplist in seara asta?! Aburitu' . Link to comment
tolin Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Se mai pacalesc si ei. Eu am luat parchet de calitate pentru doua dormitoare la pretul de promotie al unei calitati inferioare, au gresit ei codul. Avantajul ca m-am dus in prima zi, la prima ora, s-au prins, doar, dupa ce mi-au facturat si n-au vrut sa inceapa ziua cu o stornare. Link to comment
ilie_v Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 In mod normal si intr-o societate normala poate nu ar fi asa deranjant, dar cand vezi ca nu se face nimic pentru remedierea acestor "neajunsuri" - si aici ma refer la reprezentantii hipermarketului care dupa eveniment au zis ca trebuie sa se ocupe banca (facut cerere si asteptat in continuare) dar si la reprezentantii bancii - filiala din acelasi loc care paseaza problema fara sa iti dea un raspuns clar (cei care primesc cererea fac o analiza si dureaza....). Astfel ca in acest moment trebuie sa te inarmezi cu rabdare, rabdare, rabdare... si nimic mai mult - vreun raspuns, vreun telefon, ha, ha, ha. O singura certitudine: incercati, pe cat posibil evitarea platilor cu cardul - iar atunci cand se mai si intampla sa apara vreo eroare, verificati cat mai repede. Link to comment
andreis Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 (edited) Eu am patit intr-o farmacie in felul urmator: l-a pus, a dat eroare, a mai pus o data si am platit. Am luat extras de cont, dupa ce am citit aici si acolo aparea prima tranzactie, apoi scazuta suma, urmata de cea la care platisem. Totul ok. Edited February 19, 2008 by andy Link to comment
laurentziu83 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Ai avut noroc. La noi sunt destule vanzatoare cu ochelari de cal care habar n-au ce sa faca intr-o atare situatie si nici nu le intereseaza. Link to comment
ilie_v Posted February 29, 2008 Author Share Posted February 29, 2008 In sfarsit, s-a rezolvat incidentul... Am sunat la Vocalis in cele din urma si de acolo s-a ocupat o domnisoara... M-a sunat zilele trecute sa imi confirme intoarcerea banilor in cont. Din pacate am intalnit persoane care nu erau interesate sa isi faca meseria - chiar daca asta consta in a da un simplu telefon pentru o verificare. Multam frumos... Link to comment
Elfu Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Am patit ceva similar cu Carrefour Orhidea cu cardul personal de la ING acum vreo 4 luni. Eroarea a fost de la BRD, n-a avut nicio vina Carrefour. A fost o problema cu sistemul si un urma unui reset s-a reluat tranzacita vreo 3 zile mai tarziu, probabil din back-up. Stiu ca au fost probleme cu mai multi clienti in aceea zi. Mai am vreo 4 colegi care au patit ceva similar care au fost la cumparaturi in aceeasi zi. A durat 2 zile pana s-au intors banii in cont din momentul in care am constatat lipsa lor si am facut acel refuz de plata sau cum s-o numi. Mai mult si-au dat interesul cei de la BRD sa-mi returneze banii decat cei de la ING unde aveam contul deschis. De asemenea am patit ceva similar la G&P Bucuresti de curand cand am platit revizia de 30.000 la masina cu cardul firmei. Am mers cu un extras de cont la G&P si sefa de la contabilitate de acolo a luat imediat legatura cu Banca Transilvania cu care lucrau ei sa vada ce s-a intamplat pentru ca la ei banii intrasera doar o data in cont. In acest caz a fost o eroare la Transilvania. In 2 zile s-au intors si in acest caz banii in cont, fara niciun comision. Banca Transilvania a suportat toate comisioanele. Asemenea lucruri se intampla si se vor intampla mereu. Stiu ca nu e un lucru placut, mai ales cand e vorba de sume maricele, dar nu au nicio vina comerciantii sau prestatorii de servicii. Este vina exclusiva a bancilor. Link to comment
john Posted March 28, 2008 Share Posted March 28, 2008 Atentie cand platiti cu cardul. Angajatul nu trebuie decat sa il treaca prin POS, nu sa plece cu el dupa tejghea si sa mai faca cine stie ce. De asemenea atentie cand introduceti PIN-ul, atat la bancomat cat si la POS. Mascati cu cealalta palma, chiar daca se uita ceilalti ciudat la voi. E mai sanatos. Daca la plata prin POS apare vreo eroare trebuie sa va dea chitanta cu motivul, astfel in cazul in care tranzactia se realizeaza de 2 ori sa va puteti recupera banii mai usor. Cititi si valoarea inainte sa semnati, poate e introdusa gresit de vanzator (intentionat sau nu). http://www.antena1.ro/index.php?page=news&...p;currentPage=1 Link to comment
zet Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 p.s. eu daca eram in locul sefului de raion nu-ti dadeam nimic... gresesti. am patit si eu un "accident" de acesta fericit la metro cluj napoca. am cumparat un frigider, la raft era un pret de promotie daca il cumparam impreuna cu cuptor microunde si televizor, dar nu scria pe eticheta obligativitatea cumpararii intregului set. la casa mi-a cerut o suma mai mare, asa ca a fost chemat un angajat de la raionul electrocasnice, am mers impreuna la raft, a completat un formular, si eu am cumparat frigiderul la pretul conform cu eticheta. si acum sa iti spun de ce gresesti: pentru ca se spune (si poate pe buna dreptate) ca asta e deja strategie a super/hipermarketurilor: scriu preturi mai mici pe etichete, ca sa iti ia ochii si la casa platesti mai mult, ca oricum se pierd intre sutele de pozitii ce apar pe facturi. o modalitate sa demonstreze ca nu e asa este tocmai aceasta politica: platesti atat cat scrie la raft. p.s. baiatul de la electrocasnice a inlocuit eticheta eronata atunci pe loc. Link to comment
sergiuhusca Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Eu am patit o astfel de chestie la Media Galaxy Unirii,de unde am luat un Laptop iar cei de la raion mi-au spus ca are garantie 24 de luni,iar pe certificat am constatat cu stupoare ca scrie 12 luni!Am sunat la cei de la Scoop Computer sa-i intreb pt ca ei erau cei care asigurau service-ul si mi-au spus tot 12 luni!Acum o sa ma duc la raionul cu laptopuri si o sa-l intreb pe cel de pe raion cata garantie are laptopul respectiv(acelasi model),dar in acelasi timp avand telefonul deschis pe functia de reportofon!Sunt convins ca o sa spuna tot 24 de luni!Atunci o sa-l pun sa manance certificatul!Efectiv mint clientii!!! Link to comment
Mircea Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Garantia la produsele electrocasnice si electronice de folosinta indelungata este de 24 de luni de la data achizitiei. De vina nu-s cei de la Media Galaxy, ci cei de la Scop. In plus, o parte din vina o ai si tu, actele si implicit certificatul de garantie se verifica pe loc, la achizitie. p.s. baiatul de la electrocasnice a inlocuit eticheta eronata atunci pe loc. Te asigur ca a platit din buzunar diferenta. Link to comment
zet Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 (edited) Te asigur ca a platit din buzunar diferenta. Nu cred, si uite de ce: eu eram consolat cu gandul ca am de platit in plus cand am aflat ca este pret pentru un anumit tip de promotie, si tanarul respectiv mi-a spus ca platesc cat scrie pe eticheta, ca a e dreptul meu.practic a inceput completarea formularului inainte sa mai zic ceva. Diferenta era substantiala, de cateva milioane, nu cred ca ar fi avut asa atitudine. L.E. - ma gandesc ca sunt doua posibilitati: ori preia supermarketul aceste pagube, si atunci e OK, ori si le asuma cineva care intocmeste/editeaza aceste etichete. In al doilea caz, meseria respectiva este o meserie de mare raspundere, omul poa sa lucreze gratis sau eventual sa aduca si bani de acasa, cine stie ce haos o fi prin miile de pozitii si preturi dintr-un supermarket. Edited March 31, 2008 by zet Link to comment
alx Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 @sergiuhusca: Exista reglementare legala prin care electronice beneficiaza de minim 24 luni garantie. Caut-o si dute la Scop sa iti modifice cert de garantie. Modificarea sa fie insotita si de stampila, nu uita. Link to comment
Razv Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Mi s'a intamplat si mie la Real Craiova ... la prima trecere a dat o eroare, la a2 'a a mers. Insa plata a fost efectuata de 2 ori. Am sunat la ING si s'a rezolvat in cateva zile . Link to comment
Mircea Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Nu cred, si uite de ce: eu eram consolat cu gandul ca am de platit in plus cand am aflat ca este pret pentru un anumit tip de promotie, si tanarul respectiv mi-a spus ca platesc cat scrie pe eticheta, ca a e dreptul meu.practic a inceput completarea formularului inainte sa mai zic ceva. Diferenta era substantiala, de cateva milioane, nu cred ca ar fi avut asa atitudine. L.E. - ma gandesc ca sunt doua posibilitati: ori preia supermarketul aceste pagube, si atunci e OK, ori si le asuma cineva care intocmeste/editeaza aceste etichete. In al doilea caz, meseria respectiva este o meserie de mare raspundere, omul poa sa lucreze gratis sau eventual sa aduca si bani de acasa, cine stie ce haos o fi prin miile de pozitii si preturi dintr-un supermarket. Te asigur ca cineva plateste din buzunar, nu supermarketul. Atitudinea lui este OK, o simpla plangere la ANPC din partea ta ar fi adus o mare defavoare magazinului, plus o amenda, pe care tot el -sau subalternii lui- ar fi suportat-o. Regulile marilor retele sunt clare - gresesti-platesti! Nu plateste supermarketul greseala angajatului, mai degraba invers Link to comment
andrew Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 In al doilea caz, meseria respectiva este o meserie de mare raspundere, omul poa sa lucreze gratis sau eventual sa aduca si bani de acasa, cine stie ce haos o fi prin miile de pozitii si preturi dintr-un supermarket. De raspundere nu pot sa neg ca exista, dar ea se imparte, astfel incat exista cate un sef pe fiecare raion, iar parte din meseria lui este sa verifice astfel de lucruri. Nu o face, plateste. In nici un caz nu se ajunge la cazul in care o persoana sa aiba grija de preturile la toate articolele dintr-un supermarket. Link to comment
Mengelaus Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Am cumparat un acumulator din carrefour si am observat acasa ca am platit si taxa de reciclare pentru cel vechi. Nu am vazut nicaieri afisat asa ceva si nici la casa sau garantie nu mi s-a specificat ceva. @Pedala asa e legea .Daca te uitai pe acumulator ai fi vazut ca sunt doua coduri de bara.Unu pentru acumulator si unul pentru taxa de reciclare.Daca duci bateria veche inapoi la magazin impreuna cu bonul de casa primesti valoarea taxei de reciclare.Bafta Link to comment
Recommended Posts