dobybest Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Salut, Stie cineva cum se scoate manerul de la cablul care deschide capota? Tocmai mi s-a rupt cablul si trebuie inlocuit... E foarte neplacut sa tragi cu patentul cand vrei sa deschizi capota. Am gasit manualul dar acolo nu scrie cum se scoate obositul ala de maner ca la restul ma descurc. Multumesc anticipat Link to comment
ing3r Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 (edited) Si eu am o problema cu manerul ala : cand trag de el se trage si cablul odata dar nu se deschide capota! S-a si desprins un pic din surubul ala unde era prins (cred) si acum tre' sa trag tare de tot ca sa se deschida.Cred ca manerul se scoate desfacand un surub ceva cu care e prins pe partea stanga a masinii.Uita-te atent si ai sa vezi cum e prins! Bft Edited February 14, 2008 by ing3r Link to comment
papie Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 (edited) Deschizi capota, desfaci "iala" (cele doua suruburi de 8), eliberezi capatul cablului, desfaci clema care tine camasa cablului (de pe traversa de metal) si alte cleme cu care este pozat cablul pe caroserie, apoi tragi de ansamblul maner + suport (cel din masina) catre inapoi (referinta masina). Acest suport al manerului intra ca intr-un fel de sina nu are nici un surub. Montarea se face exact in ordine inversa. Ps.: Daca ai achizitionat deja cablul, uitate la cel nou si iti faci imediat o idee despre sistemul de prindere. @ing3r. La tine mai mult ca sigur s-a slabit clema care tine camasa cablului fixa pe caroserie. Edited February 14, 2008 by papie Link to comment
dobybest Posted February 14, 2008 Author Share Posted February 14, 2008 (edited) Ms mult. O sa incerc azi... Am tras eu oleak de el da nu parea sa se miste deloc. Edited February 14, 2008 by Mircea Nu mai cita mesajul anterior. Si nu mai folosi IRC Link to comment
berdi Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Salut! Am si eu o problema cu cablul de la capota: cateodata se deschide capota, iar cateodata nu, ciudat fiind faptul ca daca trag a 2-a oara de maner nu mai opune rezistenta ca la inceput, e moale si nu mai are niciun efect asupra deschiderii. Si e incomod rau ca daca sunt singur si nu se deschide capota trebuie sa ma plimb ca sa sara singura. Daca sunt cu cineva merge sa o deschid usor ca daca ridici de ea in timp ce trag de cablu merge imediat. Merge sa o repar eu in parcare sau trebuie sa apelez la cineva? Multumesc anticipat. Link to comment
ing3r Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Acelasi lucru mi se intampla si mie berdi:e slabit cablul ! Tre' sa ma uit mai atent la sina aia de care zice papie... Link to comment
papie Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 @ing3r La tine nu era vorba de sina (aia era pt. demontare cablu capota cielo), ci de clema care fixeaza camasa cablului de caroserie (de obicei se afla in apropierea incuietorii - in compartimentul motor). Link to comment
adycez Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 La mine se deschide fara nici un fel de probleme, in schimb maneta nu mai revine la loc si trebuie sa o imping eu cu mina ca altfel nu se mai incuie capota. Link to comment
Dj_Dark Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 @Berdi si Adycez. Ungeti cu ceva mecanismul de prindere capota. La Adycez e sigur asta la berdi poate fi asta. Pur si simplu turnati putin ulei unde intra "maciulia" aia de la calpota. Link to comment
Recommended Posts