Jump to content

Rovigneta, rovinieta, vigneta, vinieta

ovidiuc

Recommended Posts

Am uitat sa scriu la data respectiva: am luat rovinieta de la o benzinarie MOL (Petrom nu mai au contract pentru ele...). Fara probleme chiar cu numere rosii! Au scris frumos seria de sasiu pe chitanta, la nume au pus numele care va aparea pe talon (adica firma de leasing, ea e proprietar si ea apare pe talon) si pe spatele chitantei au trecut data expirarii, au semnat si stampilat. Simplu, fara alte probleme.

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mdeah... io am patit contrariul si tind sa cred ca au avut dreptate...

Pe mine (la Rompetrol) m-au refuzat pe motiv ca nu are de unde sa stie unde incadreaza masina neavand talon. Deasemenea, nici politistul nu are cum sa verifice autenticitatea datelor de pe rovigneta, nevand cu ce sa compare.

Pai seria de sasiu e unica. Numele firmei de leasing apare si pe autorizatia provizorie, si pe RCA fara de care nu umbli. Iar masini NOI sub Euro3 nu cred ca se mai fabrica... Dar politia si functionarii nostrii "rulz"...

• 3 months later...

Eu as fi vrut sa va cer sfatul deoarece,mi se pare incredibila reducerea si,eu unul , cand cumpar ceva intreb in stanga si in dreapta!

Scuze,daca n-am fost la obiect dar, m-am gandit ca ar merita discutat...

Citate din"Normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 1433/2002"

"Valabilitatea rovinietei incepe de la ora 0,00 a zilei solicitate de utilizator, dar nu anterior datei si orei eliberarii, si expira la ora 24,00 a ultimei zile a perioadei aferente achitarii tarifului de utilizare."

"Eliberarea rovinietelor nu se poate realiza cu mai mult de 30 de zile inainte de data inceperii valabilitatii, solicitata de utilizator"

Alte informatii utile (inclusiv preturi) la: http://www.saa.ro/rovinieta.php

Edited by Yeti

mtks pentru info.

imi convine MOL-ul fiindca numai de la ei alimentez.

Eu am luat de la MOL si desi masina e pe firma si teoretic mi-ar fi trebuit si copie dupa certificatul de inregistrare a firmei (!!!) mi-a fost de ajuns doar talonul.
Am vazut ca este un membru, pe forum, care face reduceri frumusele la rovignete(30 %),va vine a crede?Eu unul ma tenteaza dar,oare este posibil sa faca asa reducere mare?!...

Ca si la RCA, cel care vinde rovignete are dreptul la un comision. Ofertantii de tipul -30% spun ca fac reducere din comisionul lor.

Totusi, ceva nu este chiar in regula. Problema este ca rovignetele nu pot fi vandute, ca si asigurarile, de (aproape) oricine. Ordonanta de guvern a stabilit ca se vand prin oficiile postale si prin anumite statii de benzina. Nu cred ca acestia au comisioane de ordinul 30-40% si nici n-am auzit pana acum ca vreunul din acestia sa faca reduceri.

De la un sofer de taxi am auzit o varianta a metodei de acordare a reducerilor. Asta trebuie sa o faca cineva de la unul din punctele autorizate de vanzare. Se plateste pentru o rovigneta emisa pentru o perioada mai scurta de un an, dar aceasta este compostata pentru un an intreg. Alaturi de aceasta se emite o factura masluita care arata ca s-a platit pentru un an intreg. La un control de rutina in trafic esti OK. Te poate prinde daca te cauta si in baza de date.

Datele sunt stantate pe ea.

Asa este, datele sunt stantate pe rovinieta. Problema este ca eu pot circula cu rovinieta lui vecinu, dar politia cere chitanta ca sa vada daca este pentru masina in cauza!

Iar, daca chitanta se pierde, se poate cere o copie de unde s-a cumparat care se stampileaza si ar trebui sa fie ok.