Alezz Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Daca iesi afara si nu ai rovignieta iti iei 4 milioane amenda...mie mi-au dai si pa numere rosii...mi-au scris seria de pa caroserie pa chitanta...mare atentie ca in loc de y mi-au pus 1 . Link to comment
BogdanG Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Problema e ca pe mine nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de rovinieta dar aveam numere definitive probabil ca la numere provizorii e o problema dar numai daca masina este la prima inmatriculare ,daca masina a avut rovinieta si vrei sa-i schimbi numerele nu e nici o problema faci copie dupa C.I. si sa ai chitanta .Rovinieta e a masinii e valabila 12 luni (la autoturisme) ,mai nou se face o fisa speciala in care se trece seria masinii asigurarea obligatorie etc etc . Link to comment
dan_m Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Eu la Megane am platit rovigneta doar cu autorizatia provizorie. Nici carte de identitate nu aveam. Link to comment
steph Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 alezz presupun ca nu erai la prima inmatriculare ... Link to comment
B 68 VLD Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Eu nu am platit rovinieta si ies saptamanal din Bucuresti. > Pana acuma nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de ea. Link to comment
dreaQ Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 (edited) www.rovinieta.ro Persoane Fizice Persoanele fizice trebuie sa prezinte: * certificatul de inmatriculare al autovehiculului sau cartea de identitate a autovehiculului in original; * cartea de identitate sau buletinul de identitate apartinand utilizatorului. Persoane Juridice Persoanele juridice trebuie sa prezinte: * certificatul de inmatriculare al autovehiculului (original si copie); * codul fiscal (copie); * numarul de inregistrare la Registrul Comertului (copie). Posesorii de masini luate in sistem leasing trebuie sa prezinte: * certificatul de inmatriculare al autovehiculului (original si copie); * codul fiscal (copie); * numarul de inregistrare la Registrul Comertului (copie); * copie dupa contractul de leasing; * imputernicire. Proprietarii de autovehicule au posibilitatea de a achita tariful de utilizare integral sau esalonat (cu exceptia autoturismelor). In cazul platii esalonate, transportatorii vor incheia un contract cadru si vor completa o serie de documente specifice prin care vor solicita eliberarea rovinietelor, odata cu plata in rate trimestriale a tarifului de utilizare. Plata esalonata se va face doar la oficiul postal la care s-a incheiat contractul. Daca este inmatriculata provizoriu iti scrie pe chitanta seria de identificare. Edited June 1, 2005 by dreaQ Link to comment
tuf5075 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 (edited) danut@ cum crezi tu ca se poate da o amenda la straini cand Romania nu e in EU... > Unde o trimit ??? sau cum o trimt??? da-mi voie sa ma indoiesc... Ca si exemplu...cand Úngaria nu era in Eu...ai platit vre-o amenda, sau ti-a venit acasa ceva?....bine, acu ca s-au aliniat..s-a schimbat treaba... Edited July 7, 2005 by dj78lan Link to comment
Satori Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 E buna rovinieta veche (din timpul leasingului) sau trebuie sa o schimb? Link to comment
body Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 @satori Stai linistit e buna rovigneta ( daca e in termen normal) din timpul leasingului.Eu nici nu aveam numarul de leasing cand am luat-o ( era nr de rodaj). Link to comment
VIPER Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 @body: ce trebuie sa prezinti cand iei robineta cu numere rosii? Ca ar trebui sa mi-o iau si eu... Si teoretic nu o sa am decat autorizatia aia... Link to comment
body Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Pai cu aia m-am dus la benzinarie la Rompetrol aici la noi in Ploiesti si a fost ok. Autorizatia aia de circulatie provizorie sau cum mama ei se numeste. Link to comment
VIPER Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Atata, numai aia, nimic altceva? Deci iti face robineta pe seria de sasiu sa inteleg... Link to comment
Satori Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 si unde naiba e trecuta seria de sasiu??? eu nu vad decat numarul de inmatriculare, care este schimbat! Link to comment
sebian Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 adica trebuie robineta si cand ai numere rosii???? in cazul asta inseamna ca sunt infractor, ca am mers pina la ctza si inapoi fara asa ceva...intelesesem ca nu trebuie la nr provizorii ("> (( nu mai inteleg nimic... ...si mai am o intrebare...pe traseul meu zilnic: Iancului, sos Pipera-Tunari, Centura Bucuresti, imi trebuie robineta?....ca sos Pipera-Tunari e trecut drept drum judetean pe borne Link to comment
body Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Mai , eu nici nu m-am uitat ce a trecut tipa aia pe chitanta sincer sa fiu.Ideea e ca mie la dealer mi-au zis sa fac rovigneta pe numere rosii ca daca ma prinde Garcea ma amendeaza (in afara localitatii , normal).O sa ma uit acasa si maine dimineata va spun ce a scris aia pe chitanta. Link to comment
Satori Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Mai pe scurt: cat e amenda? Link to comment
VIPER Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 @Satori: tu ai numere, de aia apar numerele, dar la cele provizorii ce numere sa puna? Pune seria de sasiu, cred. Eu asa as diferentia masinile... @Sebian: cam ilegal... @Body: si eu la fel, de ce sa risc... Amenda e parca 3-4 milioane... Link to comment
Satori Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Daca e asa mare amenda, nu mai risc. Oricum, si eu am numere rosii acum, dar mai am si rovinieta de pe vremea cand aveam numere de leasing. Link to comment
vlad35 Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Logic ar fi ca "robineta" sa ramaie valabila. Doar e vorba de aceeasi masina pentru care s-a platit, deja, taxa ... da' ce e logic in tara asta ... Eu m-as duce, cu toate actili in brate, la cei de la care ai luat-o si i-as ruga sa scrie/stampileze pe chitanta noile numere/seria de sasiu. Incearca sa afli mai multe la www.andnet.ro. Exista si www.rovinieta.ro dar nu pare sa mearga. Link to comment
adostar Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 E buna rovinieta veche (din timpul leasingului) sau trebuie sa o schimb? <{POST_SNAPBACK}> E buna! stai linistit. poti pastra rovineta veche pana cand expira. Link to comment
VIPER Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Dragii mei, am o noua neclaritate: cica la numere rosii nu-mi trebuie robineta... Asa este? Exista vreun text oficial in aceasta privinta? Later edit: am gasit tot eu... "Pentru a intra in posesia unei roviniete solicitantii se pot prezenta la orice statie de distributie OMV cu talonul sau cartea de identitate a masinii (in copie sau original). Dupa achitarea sumei corespunzatoare se va elibera un bon fiscal pe care angajatul OMV va completa seria rovinietei si numarul de inmatriculare al masinii. Pentru autoturismele inregistrate provizoriu se vor completa pe bon seria rovinietei si seria sasiului." Link to comment
vlad35 Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Ieri, aia de la Di-Bas mi-au zis ca nu trebuie rovinieta cat timp ai numere rosii ... nu stiu ce sa zic ... o amenda mi-ar lipsi acu' ... Link to comment
VIPER Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Eu imi iau. Nu risc 4 milioane pentru 2-3 saptamani in minus de rovinieta... Link to comment
aztec Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Poşta Română eliberează noul tip de rovinietă AMOS News Compania Nationala Posta Romana anunta ca, incepand cu data de 1 septembrie a.c., noul tip de rovinieta este la dispozitia clientilor in peste 200 din cele 435 de oficii postale abilitate sa elibereze taxa de utilizare a drumurilor nationale. Celelalte oficii abilitate presteaza in continuare acest serviciu utilizand vechiul tip de rovinieta (cu zone de compostare), urmand ca dupa epuizarea stocului curent sa treaca si ele la eliberarea noului model de rovinieta. Toate tipurile de roviniete mentionate sunt valabile si se regasesc ca model in Anexa 1a, Anexa 1b si Anexa 1c la noile norme ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care au intrat in vigoare in urma Ordinului nr. 1230 din 26 iulie a.c. al ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. De asemenea, incepand cu 1 septembrie 2005 clientii pot solicita eliberarea rovinietei cu 30 de zile inainte de data de incepere a valabilitatii rovinietei, fata de perioada de 20 de zile care era valabila anterior. Proprietarii de autovehicule care vor achita integral taxa de utilizare a drumurilor nationale vor primi fie o rovinieta-ecuson, fie o rovinieta autocolant model vechi, iar cei care vor plati esalonat vor primi fie rovinieta-ecuson impreuna cu una talon sau modelul vechi, daca acesta se mai afla in stocul oficiului postal. Posta Romana solicita clientilor care au primit rovinieta-ecuson impreuna cu rovinieta-talon sa o prezinte obligatoriu la oficiul postal pe acesta din urma in vederea achitarii urmatoarelor rate, pentru a se completa treptat rubricile aferente platii respective. In perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2005, Posta Romana a eliberat prin unitatile sale aproximativ 867.000 de roviniete model vechi, dintre care 625.000 pentru plata integrala si alte 242.000 pentru plata esalonata. informatia.ro Link to comment
Recommended Posts