Jump to content

Proiectoare

Recommended Posts

La autoturisme care au SI prevazute din fabrica proiectoare se pot pune fara omologare.Daca varianta de echipare nu are proiectoare nu inseamna ca nu poti pune proiectoare originale.In concluzie la Matiz se pot pune proiectoare originale fara nici o problema.

Totusi prin montarea de proiectoare, cred ca intervii asupra sistemului de iluminare, adica il modifici ;) . Deci cred ca tot trebuie sa treci pe la RAR.

Sa scutesti un drum, inainte da un telefon, si te vor lamuri daca e necesar sau nu sa te prezinti la ei. Vezi aici.

Daca Cielo-ul tau e standard si dupa achizitionare ii pui proiectoare ORIGINALE in locurile special destinate, nu o sa ai probleme cu politia in veci.

E o problema cand pe langa cele originale mai montezi altele ,cel putin 2 la numar.

Edited by kornelush

Sau poate ca unii se asteapta ca in talon sau cartea de identitate sa scrie daca masina a avut sau nu proiectoare...

Sau poate ca politistii stiu din surse secrete daca tu ti-ai comandat proiectoarele optionale la cumparare sau nu (presupunand ca ar sti daca pe versiunea ta de masina aveai proiectoare sau nu)...

Sau poate ridica amprentele si vad ca e mana ta si nu a mecanicului de la dealer...

Oricum, fata de toate astea, in conformitate cu litera legii, e ilegal. Dar spiritul? Ei, spiritul e... liber :D

Proiectoarele de provenienta poloneza de la RXM sunt echipate cu becuri normale de 21 W folosite la semnalizare ! Stiu asta de la unul din colegii nostri care si-a montat pe Matiz asa ceva ! Surpinzator sunt foarte eficiente ! :thumbl:

Eu am montat colegului meu de munca care are tot un Matiz proiectoare poloneze si au becuri halogen.

Edit. Acum am vazut si eu pe cutie si sunt si cu becuri halogen si cu becuri de semnal. Sunt primele proiectoare care le vad cu becuri obisnuite.

Edited by nonel
Proiectoarele de provenienta poloneza de la RXM sunt echipate cu becuri normale de 21 W folosite la semnalizare ! Stiu asta de la unul din colegii nostri care si-a montat pe Matiz asa ceva ! Surpinzator sunt foarte eficiente ! :thumbl:

tare sunt curios cum ai aflat...eu nu am reusit sa le desfac...la tine s-au putut desface?

pe cutie erau puse 2 poze cu geamuri diferite, iar modelul din cutie coincide cu pozitia halogen.

ma declar multumit daca imi spui ca le-ai desfacut si ai vazut acele becuri de 21w.

tare sunt curios cum ai aflat...eu nu am reusit sa le desfac...la tine s-au putut desface?

pe cutie erau puse 2 poze cu geamuri diferite, iar modelul din cutie coincide cu pozitia halogen.

ma declar multumit daca imi spui ca le-ai desfacut si ai vazut acele becuri de 21w.

Am relatat in post ca nu le-am motat eu (am Tico ) ci unul din membri clubului din Constanta ,de la el am informatia si lampile au fost luate de la Autodaewo Iasi dela Nicu Barbu (nu dela RXM, aici am gresit eu ) Chiar m-am mirat mi-a zis ca sunt foarte puternice si chiar deranjeaza partenerii de trafic . I-am sugerat sa le foloseasca numai atunci cand e nevoie !