Jump to content

Leasingul Si Rca-ul

Satori

Recommended Posts

Se da una bucata masina cumparata in leasing.

Se da una bucata companie de leasing care nu raspunde la tel. :angry:

Se da apropierea 1 ianuarie si, deci, expirarea RCA2004 si intrarea in vigoare a RCA2005.

Se pun intrebarile:

* avand in vedere ca masina este a lor in acte, a companiei de leasing, ei trebuie sa faca RCA-ul, corect? sunt obligati sa faca asta?

* daca circul cu masina fara RCA pentru ca nu pot sa fac rost de ea, eu imi iau amenda, nu?

* voi, cei cu masini in leasing, cum procedati de obicei in aceasta perioada?

Masina este a lor >>> RCAul este al lor. Tzi-l vor factura, stai linistit :D

Din experienta anterioara comania mea de leasing trimite prin posta RCAul pe adresa firmei. Asa ca in jur de 10 ianuarie voi avea si eu RCAul! Depinde si de posta romana. Ei insa sunt acoperiti pt ca le trimit pe 30 - 31 cand lumea are alta treaba! Deci nu sunt neasigurat nici o zi...

Totusi: te descurci! Nici Garcea nu e asa de zapacit incat sa te caute de oua pe 2 ianuarie. Din cate m-am prins eu pana acum au un pic de clementa! Daca te opresc doar alcolemia ii intereseaza.

Edited by panzer

La noi se face rca-ul de firma de leasing si noi il platim la ei.Probabil daca iei amenda ca nu ai rca tot in carca ta pica pt ca sigur ai in contract o cheste care spune ca toate ch legate de contract sunt in seama ta.Eu zic sa bagi un tel la ei sa fii sigur.

Poate pare ca-n filme dar eu am pocnit masina pe 1 Ian mergand sa culeg resturile de la revelion. Si bineinteles nexam RCA. Nici eu nici cel pocnit de mine. Am mai si mers ca berbecii la politie...dam actele...politistu' ca n-avem asigurare...noi ca avem ca mai uitati-va o data...ala ca uitati-va dvs in calendar :unsure: . Noroc cu garcea de treaba ca ne-a trimis la un agent de asigurari...si ne-am dus apoi peste 3 zile la alta :D sectie si am rezolvat-o. Asa ca mai bine cu ea in buzunar decat prin plicuri pe la Posta. Intrebarea mea este daca tot o platesti tu de ce nu poti sa o si faci tu? Ce iti trebuie de la firma de leasing? Mie tata mi-a facut RCA prin telefon (eu dictand diverse chestii de prin talon - pe care tu le ai oricum).

Am trimis un mail la HVB, la cel care se ocupa de contract, cand catadicseste sa raspunda va anunt..Dar sunt sigur ca o sa gasesc factura pentru RCA in plicul cu rata...pe care il astept cu nerabdare :wacko:

Nu pot pentru ca nu sunt proprietarul masinii.

Oricum, am fost peste ei si tocmai se pregateau sa le bage in plicuri si sa le expedieze. Lucrez cu trimiteri postale si pot sa spun ca sa trimiti acum aceste polite este cea mai mare tampenie pe care o poti face!!! Sansele ca respectivele plicuri sa ajunga inainte de 1 ianuarie sunt practic 0%.

Si asta sa nu mai spunem ca oricum cnpr mai pierde colete plicuri sau le murdareste si mototoleste. :angry:

Bine ca am luat-o.

PS: cu ocazia asta am aflat ca taxa de drum trebuie sa o platesc eu ( http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=2149 ) si m-au avertizat ca dureaza 15-20 de min si ca la 1 ianuarie se deschide de data asta un sezon dublu de vanatoare: lipsa RCA, lipsa taxa.

Ce vanatoare?! Se face in felul urmator: il lasi p'ala sa scrie amenda. Si in loc sa o platesti te duci la ei cu RCAul in brate care trebuie sa fie data anterior amenzii!

Io am sunat si mi-au spus ca abia marti le completeaza. M-am asigurat de un drum la ei.

Poate pare ca-n filme dar eu am pocnit masina pe 1 Ian mergand sa culeg resturile de la revelion. Si bineinteles nexam RCA. Nici eu nici cel pocnit de mine.

Dar accidentul nu trebuie declarat in 48 de ore ? De ce ati zis ca v-ati pocnit la 11.30 noaptea ?

Ce importanta are asta?

Cand am facut accident in Craiova politistul mi-a zis ca ar fi mai bine sa ma inteleg cu taximetristul ca sa nu imi ia carnetul, a rupt declaratiile si ne-a dat afara pe amandoi. Mai dai si peste din astia - nu a vrut deloc bani si totusi a facut asta.

Dar accidentul nu trebuie declarat in 48 de ore ? De ce ati zis ca v-ati pocnit la 11.30 noaptea ?

Ai dreptate dar tot trebuia sa avem asigurare pe anul urmator ca amandoi am venit la politie calare pe masini (pe data de 1 Ian)...deci...cum circulam? Si politistul ne-a expus variantele: sa ne ia taloanele la amandoi, sa ne dea amenda etc. Nasol :mellow:

Mi-a zis un prieten care face asigurari ca la Agra(s??) Omniasig ca pentru Matiz, daca platesc pana la sf. anului o luna = 115.000lei, dupa va costa 140.000 lei pe luna. Deci pentru o jumatate de an ma costa 690.000 lei (cu tot cu o reducere de 10%). Cum vi se pare ? Stiti ceva mai avantajos ?

Oameni buni..am si eu o mica problema...am masinutza pe leasing si asigurarea RCA mi se duce, e adevarat ca firma de leasing imi face RCA-ul si ca tre sa ma duc sa il iau..am fost si a zis ca e trimis prin posta la firma platitoare. Am fost la firma platitoare si nu a ajuns.Buuuun:Maine tre sa plec si ma intorc abia pe 2sau3 Ian! Partea mai MARO e ca plec cu asigurare si ma intorc fara asigurare ca nici pana acu nu a ajuns! Daca ma opreste un garcea io ce pot sa fac?Adica cat e amenda, ca am obs ca in lege zice ca imi da amenda si imi ia si talonu...CHIAR ASA oameni buni????? CE FAC? HELP PLS!!! M-am gandit la curierat sa imi trimita si ma costa cam 350k si asa mai bine imi fac doua asigurari!! 8-} Nu cred ca e cea mai buna idee!! :headbanger: