Jump to content

Sa Mai Am Incredere In Cauciuc?

keluboss

Recommended Posts

:angry: in prima mea zi de concediu am gasit Continentalu de pe fata intepat destul de rau, chiar suspectez o mina criminala ca nu stiu ce-as fi putut lovi asa de tare pe o portiune de doar 1 centimetru. L-au facut baietii la vulcanizare in sensu ca i-au pus un petic pe dinauntru, dupa care l-au pus pe janta si cica a facut o mica gilma... eu nu-mi dau seama la ochi, nici la mina nu-mi dau seama, dar ma rog ei stiu mai bine. Ca atare am decis sa-l trec pe post de rezerva si viceversa

problema mea:

1. Sa mai am incredere in cauciuc, sau sa-l las pe rezerva, ca pe BaiCOI cind i-am dat 140 tremura rau Maty cu rezerva pe fata

2. Trebe sa-i fac oarece geometrie, echilibrare, daca i-am pus rezerva pe fata si o las pe ea pe masina? :blink:

Edited by keluboss
Guest donraulo

eu zic ca nu este de la geometrie daca inainte nu iti facea probleme... insa singurul lucru care trebuie sa il faci este sa echilibrezi roata...

si apropo... cauciucurile de pe fata trebuie sa fie la fel...

iar cauciucul cu galma poti sa il pastrezi linistit pt rezerva... iar daca esti nevoit sa apelezi la ea (el)..... mergi si tu incetisor...

Nu se mai poate pune problema ca anvelopa sa fie pusa pe ,,fata" daca ti-i la viata ta. Mecanicii (meseriasi) recomanda ca pe fata sa fie cauciucuri de aceeasi varsta, acelasi profil, echilibrate, etc. etc, adica sa fie identice din toate pct. d. vedere. Altfel incepi sa ai probleme cu unghiul de fuga, volanul face neplaceri s.a.m. d. Poti circula pe termen si distanta scurta insa nu la drum lung.

Sincer, mai bine strângi din ... dinţi şi cumperi cauciuc nou. Dacă e uzat cel cu care ar trebui să-l împerechezi, ia o pereche. Vrăjelile astea cu petice şi sprayuri de reparaţie sunt bune doar cât să mergi încet şi atent până remediezi aşa cum tebuie problema. Or fi mers pe vremea caucioacelor cu cameră, dar la zilele moderne "tubeless", nu prea ţine cârpeala !

:wink: multam de advice Situatia e in felul urmator: rezerva e identica cu stinga amindoua sunt Continentale din fabrica, iar diferenta dintre ele e 5000 de kilometri, cred ca nu e exagerata... chiar ar fi interesant un topic in care sa se scrie despre durata de viata a unui cauciuc normal in traficul de bucuresti unde sunt extrem de expuse, eu unul dupa revizia de 6 luni din februarie ma gindesc la o pereche pentru fata, oricum ceva tot cehesc, continental matador, sava

Mda, daci tartor ... :lol:

Kelu' fi antena oleaca aci: rezerva fiind nou - nouta are un strat superficial de ceva gen silicon, dupa vreo 500km rulati ajunge cam in aceeasi stare cu celalalt; totusi, ca sa nu ai surprize, eu ti-as propune sa treci trenul complet de pe spate pe fata, iar rezerva +cel vechi de pe fata le pui frumusel pe spate, astfel obti un tren echilibrat, cu uzura egala pe fata ... si eu as zice sa mergi la o echilibrare cu rezerva, fiindca mi-a trecut pe la ureche un zvonulet cum ca rezervele le pun astia cu jante nu chiar perfecte geometric ... just check!

INTOTDEAUNA CAND AVETI PROBLEME CU STABILITATEA MASINII SAU BATAI LA ROTI ETC. VERIFICATI MAI INTAI ROTILE.

De cate ori am avut eu probleme cu bataile la suspensie s-a intamplat sa fie de la roti. Eu unul sunt un vizitator constant al vulcanizarilor si imi place ca rotile mele sa fie cat mai bune. Nu prea imi permit sa am cele mai bune anvelope, dar ma asigur sa nu am probleme la ce am. Spui ca ai un cauciuc cu probleme. Solutia mea este sa-ti verifici de echilibraj TOATE rotile (pana in 300k lei daca le ai dezechilibrate, dar ma indoiesc daca spui ca mergi cu 140) ca sa fii cu inima impacata, sa-ti treci cauciucul cu probleme pe rezerva si ulterior sa-ti iei altul si sa-ti treci anvelopele de pe spate pe fata si invers. Asta ar fi cea mai buna solutie. Eu unul as vrea acum la 42 k km sa am anvelopele pe care le ai tu la 5000. Ale mele sunt vai de capul lor dar ma mai duc.

• 2 weeks later...

:flaming: :shocking: 8-X cineva m-a injurat ca lumea ... acum cind veneam de la servici am lovit ceva bine de tot, nu-mi dau seama ce era, cred ca un bolovan lasat in strada, ca am uitat sa ma duc sa ma uit de nervi ce mi-am facut cind am vazut rezultatul. Cauciucul meu cel nou s-a facut varza, a pocnit ca o punga sparta de copii si are o taietura sanatoasa... problema e ca am impresia ca am indoit si bascula sau am afectat bieleta putin ca parca nu mai e la fel directia si parca se aude siputin fier pe fier... Stiu ca mai era un topic pe-aici, zmeu cred c-a patit-o da nu-l gasesc... Oricum sunt bun sa-mi iau doo caucioace noi si reparatia de rigoare.

:o fftopic: Intrebare Casco ce acopera in cazul asta ceva sau nimic?

Ps: daca apare vreun cadavru la stiri neidentificat autorul atunci eu sint vinovatul :D

Edited by keluboss

CASCO in general nu asigura cauciucurile. La Allianz de exemplu daca ti se strica doar cauciucurile nu primesti nimic, dar daca indoi si altceva (janta, bascula) primesti si banii pe cauciucuri. La diverse firme de asigurari sunt diverse prevederi, asa ca trebuie sa cauti in contract sau pe un agent de la firma de la care ai CASCO.

:flaming:   :shocking:   8-X cineva m-a injurat ca lumea ... acum cind veneam de la ... Stiu ca mai era un topic pe-aici, zmeu cred c-a patit-o da nu-l gasesc... Oricum sunt bun sa-mi iau doo caucioace noi si reparatia de rigoare.

Sunt aici! Nu ma vedeai??? <:-P

La mine s-a dovedit a fi janta indoita la locurile unde intra prezoanele si de aia imi tremura volanul si batea. A trebuit sa o schimb cu aia de la rezerva, dar se si repara contra sumei de 200 de mii lei (usori, nu grei).

ai scapat ieftin <:-P . la mine se aude urit dupa ce mi-am pus rezerva, deci exclus sa fie probleme cu roata, O s-o duc zilele astea la Radacini sa vad ce si cum, dar pina atunci ramin deschis la sugestii, si sfaturi, multam,

PS: am gasit si topicul respectiv era ala cu prima zapada