Jump to content

Imbunatatire Performanta Receceptie Radio Fm

Recommended Posts

Salut! Am o problema. Am inlocuit radio-cass-ul original cu un radio-cd Pioneer DEH 2920MP si receptia radio FM nu e cine stie ce, adica se pierde semnalul, fasie, etc. Singurul post care se aude ca lumea all the time este Romania Actualitati. Aveti idee daca se poate imbunatati cumva? Dupa cum stiti, antena la Nubira II este incorporata in luneta iar radioul original merge(a) perfect! Thks!

Salut! Am o problema. Am inlocuit radio-cass-ul original cu un radio-cd Pioneer DEH 2920MP si receptia radio FM nu e cine stie ce, adica se pierde semnalul, fasie, etc. Singurul post care se aude ca lumea all the time este Romania Actualitati. Aveti idee daca se poate imbunatati cumva? Dupa cum stiti, antena la Nubira II este incorporata in luneta iar radioul original merge(a) perfect! Thks!

Verifica conexiunea aparatului la antena autovehiclului. Daca ai un aparat de masura verifica sa nu ai o atingere a firului central cu masa masinii in zona mufei sau eventual apeleaza la un amplificator din oferta de pe acest site sau altele cu produse similare.

Fa un test cu o antena externa si daca merge cum trebuie inseamna ca RC-ul Pioneer nu are suficienta amplificare pentru semnalul slab dat de antena din luneta (antenele in luneta au o perfomanţă în recepţie mult mai slabă ca cele clasice - băţ).

Studiază cum se poate monta o antenă externă dacă merge bine.

nubira are antena in luneta???? habar n-aveam...

in fine - aici sunt mai multe probleme

una ar fi cablul - continuitate etc

a doua - in cazul antenei din luneta - obligatoriu exista si un amplificator - de obicei intr-unul din stalpii spate - de verificat daca primeste curent (adica daca la montajul cassului s-a legat firul de +ant) - eu pe chestia asta as miza in cazul nubirei

a treia - antena in sine (tija) sa nu "faca masa" (posibil in cazu' lu tico)

Edited by madkat

Da, Nubira II are antena in luneta si cu radioul original receptia era OK dar nu mai buna decat la Cielo de exemplu (ca am avut si d-ala). Tind sa cred ca de vina este radio-cd ul care probabil are o sensibilitate mai slaba dar nu aveam de unde sa stiu asta ca nu scrie nicaieri. Intr-adevar exista ceva in stalpul din stanga spate care ar putea fi in legatura cu antena (poate amplificator?!). La dealerul Radacini, vis-a-vis de Hotel Ibis (parca asa-i zice, pe Calea Grivitei, in zona Garii de Nord) au un fel de atelier specializat pe montaj radiouri, alarme etc. Voi incerca sa mai intreb pe acolo...

Am avut pana acum 2 Pioneeruri si intr-adevar nu au o receptie perecta radio dar nici ca la tine. Poate nu se pupa foarte bine mufele de al firul de antena ?

Ideea e simpla, casetofoanele de masina nu sunt ca cele de casa care merg si prind cat de cat si fara antena. Atata timp cat prince ORICE in afara de purici e conectat la antena, dar poate nu foarte bine.

ala este amplificatorul

da, stiu ca antena ext de cielo este peste orice antena interioara sau in luneta, dar chiar atat de slab mp3-ul nu poate fi

verifica ce am zis in postul anterior totusi...

iar radiourile stock de woo sunt excelente - au sensibilitate mai buna decat multe aftermarket (eu de ex am kenwood si prinde radio ceva mai slab ca tank-ul) - am si o explicatie tehnica dar o iau offtopic...

si vezi ca nu cumva din meniul cd-ului sa fie setata sensibilitatea pe "local" sau "LO" - daca da da-o pe DX :rolleyes:

Salut! Am o problema. Am inlocuit radio-cass-ul original cu un radio-cd Pioneer DEH 2920MP si receptia radio FM nu e cine stie ce, adica se pierde semnalul, fasie, etc.

Pentru ca nu ai conectat si amplificatorul de la antena cand ai schimbat cas-ul original. verifica schema electrica de la cass-ul vechi sa vezi ce culoare are plusul pentru antena si conecteaza-l la iesirea pt antena a mp3 playerului.

LE: Ce ai gasit in stalpul din stanga spate chiar este amplificatorul antenei care probabil acum nu primeste curent.

Edited by andreib

Daca nu poti sa faci rost de schema sau ma rog, nu poti sa iti dai seama care e firul, poti muncii putin sa dai bancheta din sapte jos si sa scoti plasticele de la stalpii din spate ( ies prin tragere ) si de obicei pe partea dreapta a masinii e prins aproape de luneta amplificatorul cam cat jumatate de pachet de tigari. Acoo vei vedea care e firul de + si il vei regasii in bord.

Pentru ca nu ai conectat si amplificatorul de la antena cand ai schimbat cas-ul original. verifica schema electrica de la cass-ul vechi sa vezi ce culoare are plusul pentru antena si conecteaza-l la iesirea pt antena a mp3 playerului.

LE: Ce ai gasit in stalpul din stanga spate chiar este amplificatorul antenei care probabil acum nu primeste curent.

Cei care mi-au montat radio-cd-ul mi-au lasat acolo si conectorul (mama) original, atasand in paralel si noul conector. Astfel, zic ei pot oricand sa-mi pun la loc cass-ul original. O sa verific ptr. ca toate contactele sun reprezentate schematic pe un autocolant lipit chiar pe aparat.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!

• 1 month later...

Aceeasi problema cu recptia FM o am si eu la cielo de cand am schimbat casetofonul original,se pierde semnalul fm foarte usor.Oare se poate adapta usor amlificatorul de semnal de la o antena interioara la antena de la cielo?Sau trebuie sa apelez la un electronist?

Edited by danutza

@Danutza nu iti recomand antena interioara! E o prostie. O antena interioara de calitate tot nu se compara cu una de exterior simpla.

La Cielo ai o antena exterioara care merge superb. Incearca mai bine sa cumperi un cablu nou de antena gata mufat. Acolo cred ca e problema ta.

Si eu mi-am montat un Kenwood pe Cielo si statea mai prost cu receptia decat tanku original. Mi-am zis, ok., las ca ascult mp3-uri, da tot nu imi placea fara radio de calitate. Dupa o vreme s-a mai scos Kenwoodu din locasul lui ca sa se schimbe caloriferul. Hopa ...dupa respectiva interventie era un adevarat cosmar sa asculti o statie FM. Am inceptu sa investighez si am masurat cablul de la antena. Era intrerupt !!! Nu am gasit o metoda de a depista defectul fara a distruge cablu, mocheta etc ... asa ca am cautat sa il inlocuiesc complet.

Intamplarea face ca am trecut pe la Real si am gasit acolo cablu de antena auto, mufat gata nu mai stiu exact ce lungime 4 sau 5 metrii. M-a costat cca. 20 ron. Am ajuns acasa, l-am instalat la fix pe sub mocheta (din portbagaj pana sub torpedo a ajuns la fix, fara probleme).

Acum imi merge radioul foarte bine, destul de comparabil cu minunatul Tank.

Daca aveti scule noi, dar receptia e proasta, intotdeauna e asociata cu contacte imperfecte sau impedanta diferita a antenei & cablului fata de impedanta specificata de producatorul receptorului.

Nu uitati ca nici un producator serios nu scoate pe piata produse ne-testate sau cu tuner radio de joasa calitate. Si daca se intampla totursi sa scoata un astfel de lot prost, lotul va fi retras de pe piata, caci altfel producatoru in sine isi va afecta grav imaginea si pierde la vanzari.

Edited by sorin77
Am avut pana acum 2 Pioneeruri si intr-adevar nu au o receptie perecta radio dar nici ca la tine. Poate nu se pupa foarte bine mufele de al firul de antena ?

Ideea e simpla, casetofoanele de masina nu sunt ca cele de casa care merg si prind cat de cat si fara antena. Atata timp cat prince ORICE in afara de purici e conectat la antena, dar poate nu foarte bine.

Combinatia pioneer + antena interioara cu amplificare (targ vitan) = fara probleme in Bucuresti

(exceptie zone consacrate precum Leu -POlitehnica unde fasaie)

Sorin77@ eu vreu sa pun amplificatorul de la o antena interioara la antena exterioara de la cielo si intrebam daca se poate adapta.Multumesc oricum de sugestie ,o sa verific si eu cablul,dar nu prea am incredere in radioul de la mp3-ul daewoo pe care l-am montat.Kenwood e de alta calitate.Am luat teapa crezand ca se potriveste la fix mufa de la casetofonul original dar a trebuit sa o schimb.Asta e:lenesul mai mult alearga.