alexinno Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Intrati aici si cititi ce vor sa faca in Romania (adica UE) marile grupuri de interes care conduc aceasta tara de fraieri (in mare majoritate)! http://www.huon.ro/stiri/romania/articol/taxa-auto-a-ajuns-la-a-treia-varianta/cn/news-20080218-11063614 Vi se pare normal sa platim noi pentru poluare,cand altii nu au nici o treaba cu normele Euro la masini?In Romania s-au produs pana acum cativa ani masini noneuro,ce facem cu ele?Guvernul asta de bisnitari ordinari vrea sa schimbe odata la 10 ani parcul auto?Dar cu problema salariilor cum ramane?Eu lucrez ca profesor cu 200 euro si tb sa schimb masina la fel ca ala care are in UE aproape 2000 euro?Ei fac masini ca sa le interzica apoi? Nu e normal ca omul sa-si amortizeze investitia?Muncim numai pentru a schimba masina?O sa fiu mult mai atent cand o sa-mi mai ceara sa votez UE si guvernul cate ceva!! Link to comment
Alezz Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Scapam si de cele care stau degeaba in fata blocurilor? Edited March 12, 2008 by Alezz Link to comment
Tommy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Maşinile noneuro, interzise din 2011? Surse guvernamentale susţin că oficialii de la Bruxelles lucrează la o directivă conform căreia maşinile cu norma de poluare noneuro ar putea fi interzise în Uniunea Europeană începând din 2011. În prezent, în România există peste 500.000 de autovehicule noneuro. Mai sunt care pun botul la toate zvonurile de radio sant? Insa verificari trebuiesc facute. Si cat mai multe in trafic. Sunt mii de masini de circula fara ITP si RCA, ce scot fum de mi se face rau cand trec pe linga ele, ce le fuleaza rotile si franele reprezinta o necunoscuta. Link to comment
sergiuhusca Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Mi se pare o mare aberatie!Guvernantii astia pe care i-am ales si pe care ii platim ar trebui sa se gandeasca ca noi,cetatenii de rand,nu avem salariile lor si nici nu ne putem permite,sa ne schimbam masina le fiecare 10 ani!Totusi o masina reprezinta niste sacrificii pentru muritorii de rand care sustin tara asta! Link to comment
Lucian M Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Daca da o prima de 5000 euro fiecarui om care doreste sa dea harbul pentru o masina noua, sunt si eu de acord sa se interzica masinile non-euro. Pana atunci, o sa inghitim in continuare noxe placut inmiresmate de la dacii 13xx si basculante din spatele carora nu vezi nimic atunci cand accelereaza. Link to comment
BogdanG Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Eu am auzit ca din 2020 se interzice ganditul in UE, ce parere aveti Legea EUROPEANA nu permite asemenea masuri, atita timp cit platesc am dreptul sa circul unde vreau si sa polueaz fix cit platesc . PS> al dreacu radio shantz Link to comment
alexinno Posted March 12, 2008 Author Share Posted March 12, 2008 (edited) PS> al dreacu radio shantz Cititi asta si veti vedea ca nu e radiosant! http://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-2561137-tariceanu-insista-romania-nu-trebuie-devina-cimitirul-masini-europei.htm O intrebare:cand s-a introdus in Romania norma Euro 1 obligatoriu pentru producatori?1999 sau 2000?Dar in tarile membre UE,gen Germania,Franta,Marea Britanie? E cu siguranta inainte de 1991-1992. Nu e normal sa avem si noi aceeasi perioada de gratie precum ceilalti europeni din UE? Sau ei n-au prim-ministri dealeri auto?Ca sa stim si noi,idiotii de rand care platesc de tampiti impozite peste media europeana! Edited March 12, 2008 by alexinno Link to comment
Alezz Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Nu e nimic normal in tara asta,nu va mai bateti capul... Link to comment
Tommy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Hai bre ca luati un logan in rate, oricum eu zic ca e mai bun decat un harb de 15 ani ) Nu o sa interzica nimeni nimic.. dar .. poporul vrea sa fie mintit. Link to comment
tolin Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 ... Sau ei n-au prim-ministri dealeri auto? O sa ai surpriza sa constati ca, daca se hotaraste acest lucru in comunitatea europeana, se va aplica acest lucru si cand n-o sa mai ai prim-ministru dealer auto. Parca spuneai ca esti profesor, foloseste-ti capul, nu mai face propaganda proasta de partid. Link to comment
Satori Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Nu e nimic normal in tara asta,nu va mai bateti capul... Bruxelles e in Romania? Stai jos, 10. Link to comment
sorin77 Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Mai de graba imi pun problema ca pana sa se interzica masiniile non-euro in RO, cred ca o sa se termine petrolu pe planeta asta. Iar daca predictia de mai sus nu se adevereste o sa imi vand Cielo non euro o tara sau doua mai la est unde o sa se poata folosi ...asa ca pot sta relaxat Edited March 12, 2008 by sorin77 Link to comment
trebor271074 Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Multi cetateni ai tarilor dezvoltate au regretat amarnic aderarea la euro. Cica le-a scazut nivelul de trai. Multi sunt impotriva UE. Ia ghiciti de ce? Link to comment
tolin Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Ce au pierdut, ca euro e cea mai tare moneda si se intareste continuu ? Iti zic eu ce au pierdut, mintile. Edited March 12, 2008 by tolin Link to comment
Tommy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Eu nu inteleg de ce se iroseste energia aiurea. Decat sa te cramponezi cum sa intretii o rabla 20 de ani mai bine te-ai gandi cum sa faci ceva sa ai bani de una mai buna. Oricum gogosi de astea cu o sursa guvernamentala.. ma face sa ma intreb daca zvonul vine de la soferul vreunui secretar de stat sau amanta lui, femeia de servici. Link to comment
andreib Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Si mai multi nu au nici un fel de incredere in guvernele statelor lor si in autoritatile locale. Daca te-ai uita la eurobarometre ai vedea ca autoritatile UE se bucura peste tot in Uniune de mai multa incredere decat autoritatile nationale! Stirea oricum este scrisa de un ziarist de crasma. Link to comment
tolin Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 UE am vrut, UE luam Te-a intrebat cineva, a fost un referendum ? Link to comment
alexinno Posted March 12, 2008 Author Share Posted March 12, 2008 (edited) Parca spuneai ca esti profesor, foloseste-ti capul, nu mai face propaganda proasta de partid. Sunt profesor de istorie si chiar doctorand,adica am mai invatat si citit cate ceva si dupa facultate.Oricum,n-are relevanta prea mare asta! Primo: nu fac nicio propaganda,secundo: cum altfel se explica incurajarea aplicarii unui sistem de masuri diferite fata de aceeasi problema,in cazul a doi cetateni ai UE(eu si un german,de exemplu)? Cum ramane cu discriminarea? De ce unul isi poate amortiza investitia facuta intr-o masina intr-un timp aproape dublu fata de al meu,din moment ce amandoi suntem cetateni ai UE,cu legi comune si egale ca efecte potentiale in timp?Raspunsul sta in ceea ce a devenit aceasta UE,adica o chestie din care desteptii de la guvernare si prietenii lor din industrie si finante (indiferent de culoarea politica) fac bani pe seama fraierilor. Exact in aceasta situatie suntem si noi cu masinile in cauza. Nu se spune niciodata clar si raspicat,ci se lasa totul in zona gri,este evident de ce... Vorba este ca se negociaza prost cu UE (poate deloc),iar Romania a sarit cu standardul de omologare de tip de la noneuro la euro 4 in circa 9-10 ani.Vi se pare normal?In UE care au fost etapele? Diferenta e ca la ei se face ritmic si metodic,la noi complet aiurea... Edited March 12, 2008 by alexinno Link to comment
Tommy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Frateeeeeee.. de cand diferenta de salariu e discriminare? Prea mult te platesc aia cu 200 de euro dupa mine. Edited March 12, 2008 by Tommy Link to comment
tolin Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Negocierile cu UE au incetat in momentul aderarii, acum conteaza doar nr. de voturi, iar reprezentatii prim-ministrului au, doar, vreo 15% in delegatia romana. Apoi, salariile bugetarilor nu sunt stabilite de catre guvern, ele sunt fixate de catre parlament, prin bugetul anual si prin legile discriminatorii pe care le dau. Guvernul acesta a fost minoritar in parlamentul roman din prima zi, iar bugetarii au salarii mici pentru ca sa li se creeze o tinta electorala falsa de catre tocmai cei care isi zic social-democrati. Eu vad ca au trecut 3 ani si 3 luni si bugetarii nu s-au prins, inca, de acest joc ordinar. De asta ma asteptam la mai multa luciditate din partea profesorilor, oameni carora le datoram respect. Edited March 12, 2008 by tolin Link to comment
Satori Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 ... profesorilor, oameni carora le datoram respect. Cum il vor? In RON? Sau in ROL? Link to comment
alexinno Posted March 12, 2008 Author Share Posted March 12, 2008 Apoi, salariile bugetarilor nu sunt stabilite de catre guvern, ele sunt fixate de catre parlament...De asta ma asteptam la mai multa luciditate din partea profesorilor, oameni carora le datoram respect. Tocmai aici e buba,ca invatamantul nu are o lege a salarizarii personalului,e unul dintre motivele pentru care sindicatele nu au semnat pactul pentru educatie,ca nici acolo nu s-a introdus obligativitatea existentei acestei legi.Nici cei de dinainte de la guvernare nu au facut-o,nici cei de acum.Guvernul stabileste,dupa negocieri cu sindicatele nivelul majorarilor salariale,prin ordonanta de urgenta,si nu prin lege. As vrea insa sa nu devenim off topic. Problema este ca ne-am obisnuit rau sa nu mai deosebim normalul de anormal sau sa nu mai acordam importanta starii de normalitate. Nu ne mai intereseaza ca altii beneficiaza de niste drepturi,firesti,iar noi,nu. Cum incurajeaza statul roman trecerea pe combustibili ecologici,de tip GPL? CU NIMIC! Nu vreau sa mai dau exemplele din Occident,ca le stim deja. Dar se justifica foarte multe schimbari din domeniul auto prin nevoia reducerii poluarii din Romania...Asta nu se cheama demagogie crasa?Nu se cheama ca suntem luati drept cretini? Link to comment
Tommy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 ..Nu ne mai intereseaza ca altii beneficiaza de niste drepturi,firesti,iar noi,nu.. La ce drepturi te referi? Link to comment
alexinno Posted March 12, 2008 Author Share Posted March 12, 2008 (edited) La ce drepturi te referi? Cati km de autostrada are Romania,dupa standardele internationale?Adica autostrada propriu-zisa,cu telefoane functionale,benzinarii,locuri de refugiu amenajate etc... Care este calitatea drumurilor din Romania,in comparatie cu media occidentala?Noi nu avem posibilitatea de a merge civilizat,probabil nu meritam acest drept in viziunea unora...Ar mai fi multe de spus...Lucruri absolut normale in majoritatea statelor membre ale UE.Cate amenzi date de OPC-uri catre AND sau autoritatile locale s-au dat pentru calitatea drumurilor?Stiti de vreuna mediatizata?Eu nu. Edited March 12, 2008 by alexinno Link to comment
Recommended Posts