Moshu Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 (edited) @mike> Te-ai uitat la poza aia? Zi-mi si mie ce ai sa-i reprosezi (tehnic, nu artistic)? De aia ma uimeste pe mine pe zi ce trece nu numai Canon-ul meu, chiar toate Canon-urile colegilor cu Canon (sic)! Este? Parerea mea. "> Las' ca-i sa vezi tu cand o sa-i fac eu poze motanului alb cu Canon. fftopic: Adevarul ca iubesc motanul ala alb, sincer. Ala negru ma cam sperie S"> Edited March 23, 2006 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 (edited) N-am comentat de rau despre Canon, si vb foarte serios! (eu nu ma impac cu meniurile de la Canon, desi sunt friendly cica ) Abia astept sa vad 350D-ul al lui Ovidiu51 > Pozei respective nu am nimic sa-i reprosez, doar ca eu as fi mai inchis-o putin, am atasat viziunea mea Edited March 23, 2006 by mike.omega Link to comment
VECTOR Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 m-am intors si eu de la ai mei de la braila cu o poza de primavara. Link to comment
mike.omega Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Trebuia sa gasesti unul mai inalt sau sa incerci sa mai apropii camera de pamant pt a focaliza pe ghiocel si sa folosesti modul macro Link to comment
VIPER Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Ba deloc. Mie mi se pare interesanta ideea. As putea chiar gasi o explicatie filosofica pentru poza, dar sunt obosit si in general in w/e gandesc mai putin. Link to comment
AEP Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 eu nu ma pricep in mod deosebit la foto...da' postez si eu...sper sa nu va deranjez... aparatul : konica-minolta dimage Z2 Link to comment
Moshu Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 (edited) m-am intors si eu de la ai mei de la braila cu o poza de primavara. Si mie mi-a placut tare de tot. E ok, si vorba lui Viper, am putea vorbi mult despre ea. Felicitari pentru idee. "> PS Mike, nu fi carcotas! Nu totul se traduce prin unghiuri si cifre. Poza asta are ceva frumos in ea. Edited March 27, 2006 by Moshu Link to comment
VECTOR Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 partea frumoasa e ca este pe jumatate instantaneu. adica habar nu aveam ca taica-miu se uita la ce fac eu acolo.abia la urma am vazut. Link to comment
mike.omega Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Se pare ca avem viziuni diferite asupra respectivei fotografii, lucru care e constructiv dupa parerea mea Mai nou mi-am luat un programel care imi citeste RAW si incerc sa scot de acolo ceva dar nu stiu cum sa salvez jpg... pur si simplu dau rename? nu se pierde din informatie?! Link to comment
VIPER Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Tu trebuie sa faci diferenta intre tehnica fotografiei si arta fotografiei. Cand vei reusi, va fi bine atat pentru tine cat si pentru restul. Poate atunci voi mai pune si eu poze. Nu e suficient sa ai o poza (fotografie, cliseu, ziceti-i cum vreti) clara, cu unghiuri bune, cu DOF bun, cu aperture bun, cu shutter corect, cu pisici baltzate perfecte. Trebuie (pentru unii, cel putin, si eu sunt unul dintre ei) ca imaginea aia sa transmita ceva si pentru suflet, nu numai pentru ochi. E o diferenta si o limita destul de fina dar uneori foarte greu de trecut. P.S. acum imi dau seama ca risc sa te jignesc, ceea ce nu vreau. Deci, disclaimer: expresia "pisici baltzate" e ceva din familia noastra, mostenit de la Mama mea. Link to comment
paul_marines Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Mai ce ascutiti sunteti in sabii!! Usor sa nu ma taiati. Indraznesc sa mai pun si eu o poza, poate asa nu ma dati uitarii. Link to comment
mike.omega Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 (edited) Poti sa zici orice de motanii mei, sunt ai mei si ma mandresc cu ei Si acum revenind la subiect: DA, intr-adevar o poza/fotografie trebuie sa transmita ceva, un mesaj, un gand sau ceva de genul. La capitolul fotografii artistice tot pe bietul motan il chinui cu diverse tehnici si setari si am mai progresat dar am preferat sa nu va umplu cu fotografii experiment. Fotografia tehnica o practic pe la expozitiile auto(ca acolo in afara de masina si eventual fotomodelul prezent prin preajma nu vad ce as putea transmite) si la casa in constructie unde incerc sa prind diverse unghiuri si zone Desi le-am facut cam pe fuga va atasez ceva de la expo pejo Edited March 27, 2006 by mike.omega Link to comment
VIPER Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 @safari hunter: gresesti. Sabia mea sta in teaca si nu mai iese decat la parada (va rog, fara ganduri xxx, ca nu am chef). Dar am simtit nevoia sa zic ce aveam pe suflet. Partial si tu esti "vinovat" cu disectiile tale fara suflet asupra pozelor. E adevarat, dpdv tehnic m-au ajutat. Dar tehnica omoara sufletul, nu-i asa? @mike: am zis si repet, nu am nimic cu motanii tai, sunt superbi si ti-am mai zis-o si in particular. E doar o expresie la noi in familie. Link to comment
masterbobs Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 (edited) pace voua...voi nu ati vazut lupi pe cer... Edited March 29, 2006 by masterbobs Link to comment
mike.omega Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 Ai folosit ceva de protectie a obiectivului si implicit a senzorului??? Ca altfel nu prea e recomandat Eu am folosit o pereche de ochelari la eclipa de acum cativa ani si a iesit ce e mai jos Link to comment
masterbobs Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 (edited) Da. Am folosit 2 perechi de ochelari de soare un timp foarte scurt de expunere combinat cu o distanta focala ce sa imi manance cat mai mult din lumina...nu ca cei ai lu'vecinu'... Edited March 29, 2006 by masterbobs Link to comment
VECTOR Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 superbe pozele...mai ales cele in care se vede eclipsa. mascariciul ala care tot danseaza pe acolo cine e? as fi vrut sa incerc sa fac si eu 2-3 fotografii ,dar din pacate profesorul care tinea cursul la ora respectiva nu a fost de acord cu ideea mea. Link to comment
paul_marines Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Intr-adevar superbe pozele. Cum unii au avut timp sa se bucure de fenomenul produs in cursul zilei altii au folosit noaptea pentru a realiza pozele. Va alatur o poza a Kalosului meu noaptea in IR. Este realizata dupa acelasi principiu al pozelor prin binoclu. Link to comment
totti_na Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Am si eu cateva poze reusite (zic). Link to comment
axel71 Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Am facut si eu o galerie acum un an. Din pacate nu le-am prelucrat. www.galerie.3x.ro http://www.galerie.3x.ro/ Link to comment
Moshu Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 @axel> Mie imi plac. Poate tocmai din cauza ca nu sunt prelucrate. "> Link to comment
mike.omega Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Apropo de ce zicea Viperu cu mesajul din poze, iata o idee Link to comment
masterbobs Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Fara sa ma dau mai citit sau mai cu priviri nobile...uite o tentativa de mesaj... Mi-ar prinde bine niste comentarii... Link to comment
pixelconscious Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Acum doua zile, asteptam pe cineva in Lahovari (fosta Cosmonautilor) la rond. Cum stateam cu geamul deschis, am apucat sa fac fotografiile de mai jos. Ce mi-a placut, a fost ca la a 3-a fotografie vrabiuta se uita direct la mine (probabil i-a atras atentia obiectivul care facea zoom). Aparatul este un Cannon PowerShot S1 15. Link to comment
Recommended Posts