VAXXi Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Apropo de valoarea fotografiei din punct de vedere al continutului, si nu al megapixelilor/zoom-ului/etc ... http://www.opacity.us/site22_danvers_state_hospital.htm (galeriile sunt jos, 2 linkuri) Link to comment
mike.omega Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 All photographs are from digital cameras; most are from a Canon 300D Rebel, some of the older photos and infrared shots were taken with a Sony F-707. I retouch the brightness and contrast and sometimes the color in post processing (as most are RAW files). (link) Continutul poate fi "fad" fara ce scrie mai sus Ce sa zic, superbe si cred ca e sinistru rau sa te plimbi printr-o cladire abandonata intr-o zona ciudata si sa faci si fotografii, cred ca as tresari la fiecare pas Link to comment
CT_ZDB Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Pun si eu o "poza"... la dezbatut... Daca Mike vine cu rasaritul, vin eu cu apusul! Ar fi bine sa discutam doar de subiect, caci dpdv calitativ... poza fiind facuta cu un Aiptek Poket Cam, 3MP, care e folosit mai mult ca webcam decat ca aparat foto .. da ce sa-i faci daca asta era prin masina . Pozna a fost facuta din masina, in mers... Link to comment
mike.omega Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 (edited) Un cires din Japonia. Ce n-as da sa fiu acolo acum sa-i pozez! PS: Radu, ideea e super, aparatu... stii tu Edited April 17, 2006 by mike.omega Link to comment
pixelconscious Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Radu, mie imi place. Cred totusi ca ar merita sa incerci sa o prelucrezi putin. Link to comment
CT_ZDB Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Daca ati stii voi cat m-am ofticat ca nu am avut Lz2-ul cu mine... Oricum, e mai bun asta decat ce e prin telefoane ) @ mike... fa o excursie pana in Jap... o sa ai ce fotografia. De preferat e sa te duci fara aparat... Cu siguranta ca gasesti ce iti doreste inima pe acolo. Link to comment
mike.omega Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Pai daca ajung in Japan trebuie sa-mi car si FZ30-u dupa mine ca doar il duc acasa Link to comment
Moshu Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 @mike> finu n-are Timex. Nu-s eu, el e mai distrus ca mine Uite si o poza din ultimul meu concediu in Bora Bora islands: Link to comment
Satori Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Oau. Super frumoase insulele VW. Link to comment
Sharpe Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 (edited) astea sunt de pe la noi... Edited April 18, 2006 by Sharpe Link to comment
paul_marines Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 (edited) Am avut ceva timp sa ma bucur de realizarile voastre, drept pentru care postez si eu cateva poze din care cea cu floarea soarelui am facut-o cu un aparat imprumutat. Un aspect insa nu-mi prea iese in poze si acesta ar fi alinierea verticalei aparatului cu subiectul fotografiat, mai ales atunci cand dimensiunile acestuia se profileaza in spatiu. Am incercat sa corectez cu functia "pincushion" din AFShop insa nu prea bine. Sugestii? Edited April 18, 2006 by safari hunter Link to comment
VIPER Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Din cate stiu si am citit, eroarea se datoreaza aparatului... Unele au, altele nu. Poate gresesc... Dar in testele de pe afara asta era una din probe: eroarea de "geometrie". Link to comment
mike.omega Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Adica ceva in genu pozei urmatoare?! Marginile pozei nu sunt paralele cu marginile casei Din cate am inteles in cazul asta e vorba de perspectiva. Link to comment
paul_marines Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Barrel distorsion? Sa si fie acesta un factor de influenta care accentueaza acest fenomen? Mike nu am primit nici un raspuns de la poza pe care ti-am trimis-o (cea cu 90m/sec). Link to comment
mike.omega Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Verifica mailu ca eu stiu ca ti-am raspuns Mi-a luat vreo 2 min pana mi-a picat fisa ce e in pozaaia deci punct ochit! punct lovit Cat despre prins basica de noroi sau chestii in miscare tot dupa metoda mea e mai sigur Ca daca Alinake are si aparat si card cu care sa faca continous shooting, noi astialalti... Spre ex. mie prima iese focalizata iar celelalte ies blury...deh cardu! Poate am fost eu neclar dar nu cred PS: nu pot sa pun poza pe forum nu? ) Link to comment
VIPER Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Nu cred ca era vorba de efectul de butoi... Era fix ceva legat de verticalitate si linii drepte care par sa se uneasca... Mai caut, poate zic tampenii. Dar mi-a ramas "agatzat" intr-un colt de memorie... Link to comment
paul_marines Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 PS: nu pot sa pun poza pe forum nu? ) Daca se putea pune o postam eu. Pentru rezultatul pe care ti l-am trimis am folosit versiunea lui Alinake. Link to comment
mike.omega Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Atunci inseamna ca teoria mea e corecta(si a ta despre viteza de scriere pe card). Daca nu are cardul destula viteza de scriere utilizatorul se chinuie degeaba cu continous shooting pt ca pe prima o va focaliza dar si restul Link to comment
paul_marines Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Am incercat pe programul de prioritate al timpului de expunere. Am ajuns la un 1/500 initial si ma gandeam sa mai las ceva diafragma. Powershot-ul face 10 poze rapid pe care le scrie ulterior. Link to comment
mike.omega Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Mie intr-un interval de 2 sec mi-a facut 5 poze, se vede clar ca prima e focalizata, restul... Al meu aparat face poza si scrie, face poza si scrie s.a.m.d PS: nici lumina nu m-a ajutat, o sa incerc pe zi sa vad cum se descurca Link to comment
Alinake Posted April 19, 2006 Author Share Posted April 19, 2006 Referitor la ce se spunea mai sus despre paralelismul marginilor casei cu marginile fotografiei, poate fi vorba de barrel distorsion cum s-a mai zis, insa deformarea are loc si sus si jos, nu doar intr-o singura parte (de aia ii zice efect butoi) .. poza iese ceva de genul () in loc de || .. ma rog.. asa pe scurt. Despre fotografiile de mai sus, mai ales cele cu case, e vorba de perspectiva, cum bine a remarcat cineva (mike parca). Obiectivul aparatului nu a fost paralel cu pamantul ci a fost ridicat spre obiectul fotografiat si de aceea s-a modificat perspectiva. Se corecteaza f usor in PS cu ajutorul Crop cu bifa perspective pe on. si rezultatul Link to comment
dreaQ Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 Cateva poze... -Vedere de la omu -Biserica Sf. Filofteea (Curtea de Arges) -Salina de la Slanic Prahova Link to comment
mike.omega Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 Un grup de artisti, sculptori, vor sa realizeze o piramida din nisip cu diverse denese pe ea si cu o faclie in varf. Baza piramidei are cam 50 mp si inaltime va fi de 10 m. Vor sa intre in Guiness Book, recordul acutal fiind de 9.82m(daca nu ma insel). "Constructia" poate fi vazuta in Portul turistic Tomis(CT), data finalizarii proiectului fiind 21 mai. Atasez niste poze cu o monstra din ceea ce pot oamenii sa faca(din pacate nu am prins animalu intreg ) Link to comment
Moshu Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 (edited) Oau. Super frumoase insulele VW. Iti dai seama ca am glumit. Nu sunt facutede mine, dar am zis ca merita vazute. As vrea eu Bora Bora... S"> @mike> botu' ala de cal galben e al tau? Edited April 20, 2006 by Moshu Link to comment
paul_marines Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Se corecteaza f usor in PS cu ajutorul Crop cu bifa perspective pe on. Intr-adevar Alinake merge foarte usor. Trebuie doar sa-mi fac ceva timp sa mai studiez functiile PS-ului. Multumesc. Link to comment
Recommended Posts